Lyssna på musik, nyheter och poddar på Pixel Tablet

Du kan lyssna på musik, nyheter, poddar och radio på din Pixel Tablet via en mängd olika appar och tjänster som finns på Google Play Butik Google Play.

Du kan även länka appar och tjänster till Google Assistent och styra uppspelningen med kontroller på skärmen eller med röstkommandon, även när surfplattan är låst och ansluten till en laddningsstation med högtalare.

• För att docka Pixel Tablet och använda hubbläget behöver du en laddningsstation med högtalare.
  • Du kan behöva låsa upp surfplattan innan du kan använda röstkommandon för Google Assistent för att spela upp nyheter, radio, poddar eller annan media från vissa appar och tjänster.

Så här lyssnar du på media på Pixel Tablet

Du kan lyssna på musik, nyheter, poddar och radio genom att installera dina favoritappar eller använda Google Assistent.

Installera dina favoritappar om du vill lyssna på media

Du kan ladda ned appar från Google Play Butik och spela upp media från favoritappar och -tjänster för streaming. Installera en app, logga in eller skapa ett konto och spela upp media med appens kontroller.

Lyssna på media med Google Assistent

Vissa streamingappar och -tjänster är kompatibla med Google Assistent, så du kan använda ”Hey Google” för att spela upp media på Pixel Tablet.

Obs! Du måste länka dina medietjänster i Assistent-inställningarna för att använda den här funktionen.

Lyssna på musik, poddar med mera i hubbläget

Obs! Om du vill docka Pixel Tablet eller använda hubbläget behöver du en laddningsstation med högtalare. Du kan köpa Pixel Tablet med eller utan laddningsstation eller köpa en laddningsstation separat.
Så här lyssnar du på media när surfplattan är låst och dockad i hubbläget:
  1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten..
  2. Tryck på Hubbläge följt av Assistent.
  3. Aktivera Använd assistenten för att spela upp musik, filmer och annat när surfplattan är låst.
  4. Tryck på inställningen igen om du vill inaktivera den.

Så här styr du medieuppspelningen på Pixel Tablet

När du spelar upp media på Pixel Tablet kan du styra medieuppspelningen på pekskärmen med röstkommandon för Assistent eller med Google Home-appen.

Styra media med hjälp av fingret

När media spelas upp i hubbläget kan du styra uppspelningen på lås- och startskärmen genom att trycka. En mediewidget visas automatiskt. Den har knappar för att styra det som spelas upp.

Vissa medieappar har widgetar som du kan lägga till på startskärmen för enkel styrning med pekgester. Placera widgeten på startskärmen och tryck sedan på den för att ändra volymen, pausa uppspelningen, hoppa över eller byta låtar eller poddar, byta radiokanal med mera.

Styra media med röstkommandon för Assistent

När du har länkat dina streamingtjänster till Google Assistent kan du använda röstkommandon för att styra media på Pixel Tablet.

Läs mer om röstkommandon för Google Assistent som du kan använda för att spela upp media.

Om du använder ett röstkommando för att spela upp media innan du har konfigurerat en standardtjänst för detta får du en avisering från Google Assistent. Om du vill konfigurera en standardtjänst trycker du på aviseringen och följer anvisningarna på skärmen.

Styra media med Google Home-appen (endast i hubbläget)

När du spelar upp media på en Pixel Tablet i hubbläge kan du använda Google Home-appen Google Home-appen på telefonen för att höja eller sänka volymen, styra uppspelningen och ändra var du lyssnar:

1. Kontrollera att telefonen eller surfplattan är länkad till samma konto som Pixel Tablet.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen på telefonen eller surfplattan.
  3. Tryck på den aktuella mediesessionen för
    • uppspelningskontroller
    • volymkontroll
    • enhetsstyrning för uppspelningsenheten.