Luisteren naar muziek, nieuws en podcasts op je Pixel Tablet

Op je Pixel Tablet kun je naar muziek, nieuws, podcasts en radio luisteren via verschillende apps en services die beschikbaar zijn in de Google Play Store Google Play.

Je kunt apps en services ook aan de Google Assistent koppelen en het afspelen regelen met bedieningselementen op het scherm of via spraakopdrachten, ook als je tablet is vergrendeld en op een Oplaaddock met speaker is aangesloten.

• Als je de Pixel Tablet wilt docken en de Hub-modus wilt gebruiken, heb je een Oplaaddock met speaker nodig.
  • Je moet de tablet misschien ontgrendelen voordat je Google Assistent-spraakopdrachten kunt gebruiken om nieuws, radio, podcasts of andere media van bepaalde apps en services af te spelen.

Naar media luisteren op je Pixel Tablet

Je kunt naar muziek, nieuws, podcasts en radio luisteren door je favoriete apps te installeren of de Google Assistent te gebruiken.

Je favoriete apps installeren om naar media te luisteren

Je kunt apps downloaden uit de Google Play Store om media vanaf je favoriete streaming-apps en -services af te spelen. Installeer een app, log in of maak een account en speel media af via de bediening van de app.

De Google Assistent gebruiken om naar media te luisteren

Sommige streaming-apps en -services zijn compatibel met de Google Assistent. In dat geval kun 'Hey Google' gebruiken om media af te spelen met je Pixel Tablet.

Tip: Als je deze functie wilt gebruiken, koppel je de mediaservices in de Assistent-instellingen.

Luisteren naar muziek, podcasts en andere content in de Hub-modus

Belangrijk: Als je de Pixel Tablet wilt docken of de Hub-modus wilt gebruiken, heb je een Oplaaddock met speaker nodig. Je kunt de Pixel Tablet met of zonder dock kopen of afzonderlijk kopen.
Zo luister je naar media als je tablet is vergrendeld en gedockt in de Hub-modus:
  1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat.
  2. Tik op Hub-modus en dan Assistent.
  3. Zet De Assistent gebruiken om muziek, films en meer af te spelen als je tablet is vergrendeld aan.
  4. Tik er nog een keer op om deze instelling uit te zetten.

Het afspelen van media bedienen via je Pixel Tablet

Als je media afspeelt op je Pixel Tablet, kun je het afspelen ervan bedienen met je touchscreen, via Assistent-spraakopdrachten of met de Google Home-app.

Media afspelen via tikbediening

Als media wordt afgespeeld in de Hub-modus, kun je deze op je vergrendel- en startscherm afspelen via tikbediening. Er verschijnt automatisch een mediawidget met knoppen om te regelen wat er wordt afgespeeld.

Sommige media-apps hebben widgets die je aan je startscherm kunt toevoegen voor makkelijke tikbediening. Plaats de widget op je startscherm en tik daarna op de widget om onder andere het volume te regelen, het afspelen te pauzeren, nummers of podcasts over te slaan of te wijzigen en het radiostation te veranderen.

Media bedienen met Assistent-spraakopdrachten

Nadat je je streamingservices aan de Google Assistent hebt gekoppeld, kun je spraakopdrachten gebruiken om media op je Pixel Tablet te bedienen.

Meer informatie over Google Assistent-spraakopdrachten waarmee je media kunt afspelen

Als je een spraakopdracht gebruikt om media af te spelen voordat je er een standaardservice voor hebt ingesteld, krijg je een melding van de Google Assistent. Als je een standaardservice wilt instellen, tik je op de melding en volg je de instructies op het scherm.

Media bedienen met de Google Home-app (alleen Hub-modus)

Als je media afspeelt op je Pixel Tablet in de Hub-modus, kun je met de Google Home-app Google Home-app op je telefoon het volume verhogen of verlagen, het afspelen bedienen en wijzigen waar je naar luistert:

1. Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is gekoppeld aan hetzelfde account als je Pixel Tablet.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app op je telefoon of tablet.
  3. Tik op de huidige mediasessie voor:
    • Afspeelbediening
    • Volumeregeling
    • Apparaatbediening voor afspelen