Scherm- en weergave-instellingen beheren op de Pixel Tablet

Je kunt de helderheid van je scherm, de lettergrootte, de weergavegrootte, de rotatie-instellingen en andere opties wijzigen. Je kunt ook automatische helderheid en kleurmodi, zoals Aanpasbare helderheid, Aanpasbare tint en Nachtverlichting aanzetten.

Opmerking: Sommige functies zijn niet in alle landen of talen beschikbaar.

De helderheid van het scherm aanpassen

1. Swipe omlaag vanaf de bovenkant van het scherm.
  2. Sleep de schuifregelaar Helderheid Helderheid naar links of rechts.

Tip: Je kunt ook de Assistent gebruiken om de helderheid te wijzigen. Zeg iets als 'Hey Google, wijzig helderheid van het scherm naar 50 procent'.

Je scherminstellingen checken en wijzigen

Helderheidsniveau wijzigen

1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat
  2. Tik op Weergave.
  3. Tik op Helderheidsniveau.
    • Beweeg de schuifregelaar voor helderheid Helderheid naar links of rechts om de helderheid van het scherm te verhogen of te verlagen.
    • Als je de helderheid van het scherm vanuit elke app wilt wijzigen, swipe je omlaag vanaf de bovenkant van het scherm van je tablet (2 keer in staande modus) en beweeg je de schuifregelaar voor helderheid naar links of rechts.

Tip: Als je wilt dat de batterij langer meegaat, zet je de helderheid lager of tik je op Extra dimmen in Snelle instellingen.

Aanpasbare helderheid aanzetten

Zet aanpasbare helderheid aan als je wilt dat de helderheid van je scherm automatisch wordt aangepast aan het licht om je heen. Je kunt de helderheid nog steeds aanpassen als deze instelling aanstaat. Na verloop van tijd leert de tablet je voorkeuren kennen.

1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat
  2. Tik op Weergave.
  3. Zet Aanpasbare helderheid aan.

Het vergrendelscherm aanpassen

1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat.
  2. Tik op Scherm en dan Vergrendelscherm.
  3. Kies een instelling:
    • Privacy: Wijzig welke meldingen worden getoond op het vergrendelscherm.
    • Gebruikers toevoegen vanaf vergrendelscherm: Voeg direct vanaf het vergrendelscherm meer gebruikersprofielen toe.
    • Tekst toevoegen op vergrendelscherm: Voeg een regel tekst toe aan het vergrendelscherm.
    • Apparaatbediening tonen: Toon bediening voor externe apparaten op het vergrendelscherm. Meer informatie over hoe je het Home-deelvenster gebruikt
    • Apparaatbediening gebruiken: Bedien externe apparaten zonder je telefoon of tablet te ontgrendelen, indien toegestaan door de app voor apparaatbediening.
    • Dynamische klok: Kies of je een klok met 2 regels of 1 regel op het vergrendelscherm wilt tonen.
    • Now Playing: Herken snel nummers die in de buurt worden afgespeeld.
    • Tikken om tablet te checken: Bekijk bepaalde informatie door 2 keer op het scherm te tikken.
    • Oppakken om tablet te checken: Bekijk je meldingen als je de tablet oppakt.
    • Scherm activeren voor meldingen: Het scherm van je tablet wordt geactiveerd als er nieuwe meldingen binnenkomen.
    • Als werkprofiel is vergrendeld: Als je een beheerd apparaat hebt, kun je gevoelige werkcontent tonen of verbergen.

De instellingen voor de time-out van het scherm wijzigen

1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat
  2. Tik op Scherm en dan Time-out voor scherm.
  3. Kies hoelang het duurt voordat het scherm van je tablet wordt uitgezet als je deze niet gebruikt.
    • Je kunt ook Schermaandacht aanzetten om te voorkomen dat je scherm wordt uitgezet terwijl je ernaar kijkt.

Donker thema gebruiken

Zo zet je het donkere thema aan:

1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat
  2. Tik op Weergave.
  3. Zet Donker thema aan.

Zo kun je Donker thema op bepaalde tijden gebruiken:

1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat
  2. Tik op Weergave.
  3. Tik op Donker thema en dan Schema en dan Kies een optie.

De instellingen voor de screensaver wijzigen

Als je een Oplaaddock met speaker hebt, kun je foto's, kleurrijke achtergronden en andere content op je scherm tonen als je tablet is vergrendeld en gedockt. Meer informatie over hoe je een screensaver en fotolijstje instelt

1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat
  2. Tik op Weergave.
  3. Tik op Screensaver.

Tip: Als je je startscherm en het thema van je achtergrond wilt wijzigen, vind je hier meer informatie over hoe je de achtergrond op je Pixel Tablet wijzigt.

Weergavegrootte en tekst wijzigen

1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat
  2. Tik op Scherm > Weergavegrootte en tekst.
  3. Kies een instelling:
    • Lettergrootte: Beweeg de schuifregelaar om tekst op je scherm groter of kleiner te maken.
    • Weergavegrootte: Beweeg de schuifregelaar om alles op je scherm groter of kleiner te maken.
    • Vetgedrukte tekst: Maak de tekst op je scherm vetgedrukt zodat deze makkelijker leesbaar wordt.
    • Tekst met hoog contrast: Wijzig de tekstkleur in zwart of wit om deze makkelijker leesbaar te maken bij kleurrijke achtergronden.
    • Instellingen resetten: Tik hierop om je icoon en tekstinstellingen te resetten naar de standaardwaarden.

Aanpasbare tint en kleuren aanzetten

Aanpasbare tint past de weergave van je scherm dynamisch aan naar warmere of koelere tinten op basis van het omgevingslicht.

1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat
  2. Tik op Weergave.
  3. Zet Aanpasbare tint aan.

Zo wijzig je hoe kleuren worden getoond op je tablet:

1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat
  2. Tik op Scherm en dan Kleuren.
  3. Tik op een instelling om te kiezen hoe kleuren worden weergegeven op je tablet:
    • Aanpasbaar (standaard): Zie de meest levendige kleuren en behoud kleurdetails.
    • Natuurlijk: Zie de meest exacte kleuren.

Nachtverlichting gebruiken en de intensiteit van Nachtverlichting wijzigen

Met Nachtverlichting krijgt je scherm een oranje tint. Zo kun je makkelijker op je scherm kijken of lezen bij weinig licht.

Zo zet je Nachtverlichting aan:

1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat
  2. Tik op Weergave.
  3. Zet Nachtverlichting aan.

Zo kun je Nachtverlichting op bepaalde tijden aanzetten:

1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat
  2. Tik op Scherm en dan Nachtverlichting en dan Schema.
  3. Kies een optie.

Zo wijzig je de intensiteit van Nachtverlichting:

1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat
  2. Tik op Scherm en dan Nachtverlichting.
  3. Als dit niet al is aangezet, zet je Nachtverlichting aan.
  4. Gebruik de schuifregelaar om de intensiteit aan te passen.

Automatisch draaien voor je scherm aanzetten

Zet Scherm automatisch draaien aan om het scherm van je tablet automatisch te laten draaien als je de tablet horizontaal (liggend) of verticaal (staand) draait.

1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat
  2. Tik op Weergave.
  3. Zet Scherm automatisch draaien aan.