Rengöra Pixel Tablet, laddningsstationen med högtalare och tillbehör

När du använder dem regelbundet kan surfplattan, laddningsstationen och skalet bli smutsiga av fläckar, fingeravtryck och skräp. Läs mer om hur du rengör surfplattan och tillbehören på ett säkert och effektivt sätt.

Rengör surfplattan omedelbart om den kommer i kontakt med smuts, sand, bläck, smink, tvål, syror eller hudkräm. Undvik att använda sprayflaskor eller sträva material som hushållspapper. Kom ihåg att torka av enheten försiktigt när du rengör den.

Rengöra Pixel Tablet

Vid normal användning kan surfplattan bli smutsig eller få märken när den gnids mot tyg eller föremål i en ryggsäck. Dessa märken liknar repor, men i många fall kan de tas bort. Genom att rengöra Pixel Tablet kan du skydda den mot slitage över tid.

1. Förberedelser inför rengöring av surfplattan

1. Lossa surfplattan från laddningsstationen.
  2. Koppla från sladdar och stäng av surfplattan.

2. Rengöra höljet på surfplattan

• Använd en mjuk, luddfri trasa, till exempel en linsduk som är lätt fuktad med vatten.
  • Undvik att få in fukt i portar eller öppningar.
  • Om du behöver göra en mer ingående rengöring kan du fukta en mjuk, luddfri trasa i varmt, tvålblandat vatten.

Vad du bör undvika:

• Rengör inte surfplattan med tryckluft, starka rengöringsmedel eller material med en slipande effekt eftersom det kan skada surfplattans yta.
  • Undvik att få in fukt och tvål i surfplattan, till exempel i USB-C-porten. Låt surfplattan torka helt innan du dockar den eller ansluter den till ett eluttag.
  • Undvik långvarig kontakt med andra material under rengöringen för att förhindra att de färgar av sig.

3. Rengöra skärmen och kameralinserna

Pixel Tablets skärm och kameralinser har en oleofobisk yta. Rengör skärmen och linserna med en mjuk, luddfri trasa för att ta bort fettfläckar som kommer från händerna. Du kan desinficera surfplattans skärm med hjälp av vanliga desinfektionsservetter eller städservetter med 70 % isopropylalkohol. Använd inte städservetter med blekmedel.

Obs! Vid normal användning kan fettfläckar uppstå på skärmen och kameraobjektiv. Undvik repor genom att inte använda material med slipande effekt när du rengör dem.

Rengöra laddningsstationen med högtalare

Laddningsstationen är endast avsedd för inomhusbruk. Placera den inte i närheten av vatten eller där den kan utsättas för dropp eller stänk från vätskor. Om vätska stänker på laddningsstationen pogo-kontaktstift ska du låta dem torka helt innan du använder laddningsstationen.

1. Rengöra laddningsstationen

1. Torka av laddningsstationens yta med en mjuk trasa lätt fuktad med rent vatten.
  2. Rengör högtalarnätet och framsidan med en luddfri trasa.
  3. Torka av ytan med en mjuk, torr och luddfri trasa.

2. Rengöra pogo-kontaktstiften

Laddningsstationen har fyra pogo-kontaktstift. Så här rengör du dem:

1. Ta bort allt skräp från området med pogo-kontaktstift med en ren, torr och mjuk borste. Använd inte vassa föremål eller material med slipande effekt för att rengöra stiften.
  2. Torka av stiften med en trasa som är lätt fuktad med vatten. Utsätt inte hålen runt stiften för vätska.
  3. Torka stiften med en mjuk, torr och luddfri trasa.
  4. Vänta tills stiften är torra innan du dockar surfplattan.

Rengöra skalet till Pixel Tablet

Obs! Skalet till Pixel Tablet säljs separat.

1. Ta ut surfplattan från skalet.
  2. Använd en mjuk, lätt fuktad, luddfri trasa för att torka av utsidan och insidan av skalet.
  3. Vänta tills skalet har torkat innan du sätter tillbaka surfplattan i den.

Viktigt! Rengör inte skalet med fönsterputs, hushållsrengöringsmedel, aerosolspray, lösningsmedel, ammoniak, slipmedel eller rengöringsmedel som innehåller väteperoxid.

Vanliga frågor om rengöring av enheten

Fråga: Vilket är det bästa sättet att ta bort fingeravtryck och fläckar?

Använd en luddfri trasa fuktad med en lösning med 70 % isopropylalkohol (IPA) och torka försiktigt av surfplattans skärm eller yta.

Fråga: Kan jag rengöra surfplattan med desinfektionsmedel?

Svar: Ja, i vissa fall. Du kan använda en våtservett med 70 % isopropylalkohol, en våtservett med 75 % etanol eller en desinfektionsservett av konsumentkvalitet för att rengöra utsidan av din surfplatta. Undvik att använda produkter eller våtservetter med blekmedel eller väteperoxid och sänk inte ned någon del av surfplattan i rengöringsmedel.

Fråga: Det finns svarta märken på surfplattan. Hur tar jag bort dem?

Svar: Svarta märken kan uppstå på surfplattan om höljet repas av metallföremål, till exempel nycklar eller nätadaptrar. Använd en rengöringsservett för ansiktet och en lösning med 70 % isopropylalkohol (IPA) för att ta bort dessa märken. Du kan också testa att gnugga försiktigt på märkena med ett mjukt suddgummi för att ta bort dem.

Fråga: Det finns ett eller flera blanka märken på baksidan av surfplattan. Hur tar jag bort dem?

Svar: Fukta en trasa med vatten och gnid bort märkena med den. Torka sedan ytan med en mjuk, torr, luddfri trasa.

Fråga: Det finns ett blankt märke på laddningsstationens främre yta. Hur tar jag bort det?

Svar: Ta bort märket med en trasa lätt fuktad med vatten. Torka därefter ytan med en mjuk, torr och luddfri trasa.