De Pixel Tablet, het oplaaddock met speaker en andere accessoires schoonmaken

Als je je tablet, oplaaddock en hoesje regelmatig gebruikt, kunnen er vegen, vingerafdrukken en vuil op komen. Hier vind je meer informatie om je tablet en accessoires veilig en effectief schoon te maken.

Maak je tablet direct schoon als deze in aanraking komt met vuil, zand, inkt, make-up, zeep, zuren of lotion. Vermijd het gebruik van spuitflessen of schurende doekjes, zoals keukenpapier. Onthoud dat je voorzichtig over je apparaat moet vegen wanneer je het schoonmaakt.

De Pixel Tablet schoonmaken

Je tablet kan bij normaal gebruik vuil worden en er kunnen strepen op komen wanneer deze tegen de stof of voorwerpen in een rugzak aan komt. Deze strepen lijken op krassen, maar in veel gevallen kunnen ze worden verwijderd. Als je je Pixel Tabel schoonveegt, bescherm je de tablet tegen slijtage die met de tijd kan optreden.

1. Bereid het schoonmaken van de tablet voor

1. Koppel je tablet los van het dockstation.
  2. Haal alle stekkers eruit en zet de tablet uit.

2. Maak de behuizing van de tablet schoon

• Gebruik een zachte, pluisvrije doek, zoals een brillendoek en maak deze heel licht vochtig met water.
  • Zorg dat er geen vocht in de poorten of openingen komt.
  • Als je grondiger moet reinigen, kun je warm zeepwater op een zachte, pluisvrije doek doen.

Wat niet te doen:

• Maak je tablet niet schoon met perslucht, agressieve schoonmaakmiddelen of schurende materialen. Deze kunnen de coating van de tablet beschadigen.
  • Zorg ervoor dat er geen vocht of zeep in de openingen terechtkomt, zoals de USB-C-poort. Laat de tablet volledig drogen voordat je deze dockt of aansluit op een stopcontact.
  • Vermijd langdurig contact met andere materialen om kleuroverdracht tijdens het schoonmaken te voorkomen.

3. Maak het scherm en de cameralenzen schoon

Het scherm en de cameralenzen van je Pixel Tablet hebben een vetafstotende coating. Maak het scherm en de lenzen schoon met een zachte, pluisvrije doek om vet van je handen te verwijderen. Als je het scherm van je tablet wilt ontsmetten, kun je gewone desinfecterende reinigingsdoekjes of doekjes op basis van 70% isopropylalcohol gebruiken. Gebruik geen doekjes die bleekmiddel bevatten.

Belangrijk: Vet kan zich bij normaal gebruik ophopen op het scherm en de cameralenzen. Gebruik tijdens de schoonmaak geen schurende materialen om krassen te voorkomen.

Het oplaaddock met speaker schoonmaken

Het dockstation is uitsluitend bedoeld voor gebruik binnenshuis. Plaats het dockstation niet in de buurt van water of op een plek waar er vloeistoffen op kunnen vallen of spetteren. Als er vloeistof op de pogo-pinnen van het dockstation spettert, moet je deze volledig laten drogen voordat je het dockstation gebruikt.

1. Maak het dockstation schoon

1. Veeg het oppervlak van het dockstation schoon met een zachte doek die licht bevochtigd is met schoon water.
  2. Maak het speakeroppervlak en de voorkant schoon met een pluisvrije doek.
  3. Droog het oppervlak met een zachte, droge, pluisvrije doek.

2. Maak de pogo-pinnen schoon

Op het oppervlak van het dockstation zitten 4 pogo-pinnen. Zo maak je deze schoon:

1. Verwijder vuil rondom de pogo-pinnen met een schone, droge borstel met zachte haren. Gebruik geen scherpe voorwerpen of schurende materialen om de pinnen schoon te maken.
  2. Veeg de pinnen schoon met een doek die licht bevochtigd is met schoon water. Zorg dat er geen vloeistof in de ruimten rondom de pinnen komt.
  3. Droog de pinnen met een zachte, droge, pluisvrije doek.
  4. Wacht tot de pinnen droog zijn voordat je je tablet dockt.

Het hoesje voor de Pixel Tablet schoonmaken

Opmerking: Het hoesje voor de Pixel Tablet is los verkrijgbaar.

1. Verwijder de tablet uit het hoesje.
  2. Gebruik een zachte, licht vochtige, pluisvrije doek om de buitenkant en de binnenkant van het hoesje schoon te maken.
  3. Wacht tot het hoesje droog is voordat je de tablet erin doet.

Belangrijk: Gebruik geen glazenwasmiddelen, schoonmaakmiddelen, spuitbussen, oplosmiddelen, ammoniak, schuurmiddelen of reinigingsmiddelen met waterstofperoxide om het hoesje schoon te maken.

Veelgestelde vragen over apparaatreiniging

V: Wat is de beste manier om vingerafdrukken en vegen te verwijderen?

Gebruik een pluisvrije doek die is bevochtigd met een oplossing van 70% isopropylalcohol om het scherm en het oppervlak van de tablet voorzichtig schoon te vegen.

V: Kan ik mijn tablet schoonmaken met desinfectiemiddel?

A: In sommige gevallen wel. Je kunt een doekje op basis van 70% isopropylalcohol, een doekje op basis van 75% ethanol of een desinfecterend huishouddoekje gebruiken om de buitenkant van de tablet schoon te maken. Gebruik geen producten of doekjes die bleek of waterstofperoxide bevatten en dompel geen enkel deel van je tablet onder in een schoonmaakmiddel.

V: Er zitten zwarte strepen op mijn tablet. Hoe kan ik deze schoonmaken?

A: Zwarte strepen kunnen op je tablet verschijnen als je de behuizing bekrast met metalen voorwerpen zoals sleutels of voedingsadapters. Gebruik een gezichtsdoekje en een oplossing op basis van 70% isopropylalcohol. Je kunt ook proberen deze strepen te verwijderen door er zachtjes met een zachte gum overheen te vegen.

V: Er zijn een of meer glimmende strepen op de achterkant van mijn tablet verschenen. Hoe kan ik deze verwijderen?

A: Bevochtig een doek met schoon water en veeg de strepen eraf. Maak het gebied droog met een zachte, droge, pluisvrije doek.

V: Er zit een glimmende streep op de voorkant van mijn oplaaddock met speaker. Hoe kan ik deze schoonmaken?

A: Veeg de streep weg met een doek die licht bevochtigd is met schoon water. Maak het gebied daarna droog met een zachte, droge, pluisvrije doek.