Låsa upp Pixel Tablet med fingeravtryck

En fingeravtryckssensor är inbyggd i Pixel Tablets av/på-knapp. Du kan låsa upp Pixel Tablet med ditt fingeravtryck oavsett om den är dockad eller inte.

Tryck på av/på-knappen.

1. Ställ in fingeravtryck på Pixel Tablet.
  2. Håll fingret på av/på-knappen utan att trycka på den när surfplattan är låst.
  3. Surfplattan låses upp.

Obs! En del funktioner är inte tillgängliga i alla länder eller på alla språk.

Om du ställer in ett fingeravtryck på Pixel Tablet måste du även skapa en pinkod, ett mönster eller ett lösenord som reservmetod. Av säkerhetsskäl kan du ibland behöva ange en reservmetod för att låsa upp. Detta krävs när

• fingeravtrycket inte kan identifieras efter några försök
  • du startar om enheten
  • du byter till en annan användare
  • det har gått mer än 48 timmar sedan du senast låste upp med reservmetoden.

Låsa upp Pixel Tablet med ditt fingeravtryck när skärmen är av

Du kan välja om ditt fingeravtryck ska kunna låsa upp enheten när skärmen är av:

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten..
  2. Tryck på Säkerhet och integritet följt av Enhetslås följt av Fingeravtryckslås.
  3. Du kan behöva ange pinkod eller grafiskt eller vanligt lösenord.
  4. Aktivera eller inaktivera Lås upp med beröring.

Obs! Om du aktiverar den här inställningen kan det öka risken för att du råkar låsa upp enheten oavsiktligt.

Åtgärda problem med fingeravtryckslås

Gör så här om det inte går att låsa upp surfplattan med fingeravtryck:

1. Se till att du trycker länge med rätt finger på av/på-knappens sensor.
  2. Se till att fingeravtryckssensorns yta och fingret du använder för att låsa upp enheten är rena.
  3. Om problemen kvarstår kan du låsa upp surfplattan med en pinkod, ett mönster eller ett lösenord.
  4. Tryck på profilikonen högst upp på startskärmen och kontrollera att du är inloggad på rätt användarprofil.
  5. Ta bort ditt befintliga fingeravtryck och ställ in det på nytt. Du kan lägga till upp till fem fingeravtryck för att göra upplåsningen smidigare.