Je Pixel Tablet ontgrendelen met je vingerafdruk

In de aan/uit-knop van de Pixel Tablet is een vingerafdruksensor ingebouwd. Je kunt je vingerafdruk gebruiken om de Pixel Tablet te ontgrendelen als deze gedockt of losgekoppeld is.

Druk op de aan/uit-knop

1. Stel je vingerafdruk in op je Pixel Tablet.
  2. Als je apparaat is vergrendeld, houd je je vingerafdruk op de aan/uit-knop zonder deze in te drukken.
  3. Je tablet wordt ontgrendeld.

Opmerking: Sommige functies zijn niet in alle landen of talen beschikbaar.

Als je een vingerafdruk hebt ingesteld op je Pixel Tablet, moet je ook een pincode, patroon of wachtwoord voor gebruik als back-up instellen. Om veiligheidsredenen vraagt je tablet je soms de back-upmethode voor ontgrendeling te gebruiken. Dit is in de volgende gevallen vereist:

• Je vingerafdruk wordt na een aantal pogingen niet herkend.
  • Je start je apparaat opnieuw op.
  • Je schakelt over naar een andere gebruiker.
  • Je hebt de tablet langer dan 48 geleden voor het laatst ontgrendeld met de back-upmethode voor ontgrendeling.

Je vingerafdruk gebruiken om je Pixel Tablet te ontgrendelen als je scherm uitstaat

Je kunt kiezen of je met je vingerafdruk je apparaat kunt ontgrendelen als je scherm uitstaat:

1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat.
  2. Tik op Beveiliging en privacy en dan Apparaatvergrendeling en dan Ontgrendelen met vingerafdruk.
  3. Voer je pincode, patroon of wachtwoord in als hierom wordt gevraagd.
  4. Zet Aanraken om op elk moment te ontgrendelen aan of uit.

Opmerking: Als je deze instelling aanzet, kan het vaker voorkomen dat je de tablet per ongeluk ontgrendelt.

Problemen met Ontgrendelen met vingerafdruk oplossen

Als je problemen ondervindt bij het ontgrendelen van de tablet met je vingerafdruk:

1. Zorg dat je de juiste vinger stevig op de sensor van de aan/uit-knop houdt.
  2. Zorg ervoor dat het oppervlak van de vingerafdruksensor en de vinger die je gebruikt om het apparaat te ontgrendelen, schoon zijn.
  3. Als je nog steeds problemen ondervindt, gebruik je een pincode, patroon of wachtwoord om je tablet te ontgrendelen.
  4. Tik op het profiel-icoon bovenaan het startscherm en check of je bent ingelogd bij het juiste gebruikersprofiel.
  5. Je bestaande vingerafdruk verwijderen en een nieuwe instellen. Je kunt maximaal 5 vingerafdrukken toevoegen voor extra gebruiksgemak.