Styra smarta hemenheter via hempanelen på Pixel Tablet

Med den nya hempanelen får du snabb åtkomst till styrning av lampor, kameror, automatisering och annat. Öppna panelen via Snabbinställningar, låsskärmen eller skärmsläckaren om surfplattan är ansluten till en laddningsstation med högtalare. När surfplattan är dockad kan hela hushållet enkelt styra kompatibla enheter i hemmet via hempanelen.

Öppna Google Home-appen Google Home för att hantera dina enheter och välja dina favoriter.

Obs! En del funktioner är inte tillgängliga i alla länder eller på alla språk.

Så här styr du ditt smarta hem

1. Konfigurera enheter i Google Home-appen

Innan du konfigurerar hempanelen ska du konfigurera smarta enheter i Google Home-appen. Den sista personen som loggas in i Google Home-appen Google Home på enheten loggas automatiskt in på hempanelen.

2. Ställa in hempanelen

Så här kommer du åt hempanelen på låsskärmen:

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten..
  2. Tryck på Skärm följt av Låsskärm följt av tryck på ett alternativ.
    • Visa enhetsstyrning: Den här inställningen är aktiverad som standard. Den aktiverar hempanelen och visar enhetsstyrning på skärmen.
    • Använd enhetsstyrning: Aktivera det här alternativet om du vill styra dina enheter utan att låsa upp skärmen. Obs! Vissa enheter kan inte styras när enheten är låst.

3. Öppna hempanelen

Om enheten är låst och ansluten till en laddningsstation med högtalare

Tryck på hemikonen Hempanelen i skärmens ena hörn.

När enheten är upplåst

I Snabbinställningar:

1. Svep nedåt från skärmens överkant.
  2. Tryck på Hem Hempanelen.

4. Styra smarta enheter på hempanelen på Pixel Tablet

Du kan styra smarta enheter i hemmet med hjälp av röstkommandon för Assistent eller rörelseinteraktioner på hempanelen. När du är den primära användaren avgörs vilka enheter som visas på hempanelen av de enheter du konfigurerar på fliken Favoriter i Google Home-appen Google Home.

1. Konfigurera dina smarta hemenheter i Google Home-appen Google Home.
  2. Kontrollera att du är inloggad på samma konto på enheten och i Google Home-appen Google Home.
  3. Svep nedåt från skärmens överkant följt av tryck på Hem eller öppna hempanelen genom att trycka på hemikonen Hempanelen på låsskärmen.
  4. Tryck på en enhet på hempanelen.
  5. Tryck på skärmen eller använd ett röstkommando för att styra enheten.
Du kan bara lägga till eller ta bort enheter i hemmet i Google Home-appen. Vissa smarta appar från tredje part är inte kompatibla med hempanelen.

5. Anpassa hempanelen

Du kan styra smarta enheter på hempanelen. Du kan lägga till enheter, markera dem som favoriter och anpassa styrningen för vissa enheter.

1. Scrolla ned till slutet av panelen.
  2. Tryck på ett alternativ:
    • Tryck på Redigera och välj vilka enheter eller automatiseringar som ska visas på panelen.
    • Tryck på Ändra ordning för att ordna hur rutorna visas på panelen.
Tips! Favoritenheter och den styrning du använder mest synkroniseras på alla enheter där du är inloggad i Google Home-appen Google Home.