Smarthome-apparaten bedienen met het Home-deelvenster op je Pixel Tablet

Het Home-deelvenster biedt snelle toegang tot de bediening voor onder andere je lampen, camera's en automatiseringen. Je opent het deelvenster vanuit Snelle instellingen, vanaf het vergrendelscherm of vanaf de screensaver als je tablet op een Oplaaddock met speaker is aangesloten. Als je tablet is gedockt, kan je hele huishouden via het Home-deelvenster makkelijk compatibele apparaten in je huis bedienen.

Open de Google Home-app Google Home om je apparaten te beheren en je favorieten te kiezen.

Opmerking: Sommige functies zijn niet in alle landen of talen beschikbaar.

Je smarthome bedienen

1. Stel apparaten in de Google Home-app in

Stel smartapparaten in de Google Home-app in voordat je het Home-deelvenster instelt. De laatste persoon die is ingelogd bij de Google Home-app Google Home op je apparaat, wordt automatisch ingelogd in het Home-deelvenster.

2. Stel het Home-deelvenster in

Bepaal hoe je toegang wilt krijgen tot het Home-deelvenster op het vergrendelscherm:

1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat.
  2. Tik op Scherm en dan Vergrendelscherm en dan tik op een optie.
    • Apparaatbediening tonen: Deze instelling staat standaard aan. Hiermee gaat het Home-deelvenster aan en wordt de apparaatbediening getoond op je scherm.
    • Apparaatbediening gebruiken: Zet dit aan om je apparaten te bedienen zonder het scherm te ontgrendelen. Opmerking: Sommige apparaten kunnen niet worden bediend als je apparaat is vergrendeld.

3. Open het Home-deelvenster

Als je apparaat is vergrendeld en is aangesloten op een Oplaaddock met speaker

Tik in de hoek van je scherm op het Home-icoon Home-deelvenster.

Als je apparaat is ontgrendeld

In je Snelle instellingen:

1. Swipe omlaag vanaf de bovenkant van het scherm.
  2. Tik op Home Home-deelvenster.

4. Bedien smartapparaten op het Home-deelvenster op je Pixel Tablet

Je kunt Assistent-spraakopdrachten of tikinteracties op het Home-deelvenster gebruiken om smartapparaten in je huis te bedienen. Als je de primaire gebruiker bent, wordt bepaald welke apparaten op het Home-deelvenster staan op basis van de apparaten die je instelt op je tabblad Favorieten in de Google Home-app Google Home.

1. Stel je smartapparaten in in de Google Home-app Google Home.
  2. Zorg dat je apparaat en de Google Home-app Google Home zijn ingelogd op hetzelfde account.
  3. Swipe omlaag vanaf de bovenkant van het scherm en dan tik op Home of open het Home-deelvenster door te tikken op het Home-icoon Home-deelvenster op je vergrendelscherm.
  4. Tik vanuit het Home-deelvenster op een apparaat.
  5. Tik op het scherm of gebruik een spraakopdracht om het apparaat te bedienen.
Je kunt alleen in de Google Home-app apparaten toevoegen aan of verwijderen uit je huis. Sommige smarthome-apps van derden zijn niet compatibel met het Home-deelvenster.

5. Pas het Home-deelvenster aan

Je kunt smartapparaten bedienen in het Home-deelvenster. Je kunt apparaten toevoegen, deze als favoriet markeren en de bediening voor bepaalde apparaten aanpassen.

1. Scroll naar de onderkant van het deelvenster.
  2. Tik op een optie:
    • Tik op Bewerken om te selecteren welk apparaat of welke automatiseringen worden getoond in het deelvenster.
    • Tik op Opnieuw ordenen om te bepalen hoe de tegels worden getoond in het deelvenster.
Tip: Favoriete apparaten en bedieningselementen worden gesynchroniseerd op elk apparaat waarop je bent ingelogd bij de Google Home-app Google Home.