Ändra volymen på Pixel Tablet eller laddningsstationen med högtalare

Volymknappen sitter bredvid av/på-knappen på surfplattan. Om du vill ändra volymen på en laddningsstation med högtalare ändrar du volymen på surfplattan när den är dockad.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 14 eller senare. Läs om hur du uppdaterar din Android-version.

Höja eller sänka volymen på Pixel Tablet

• I liggande läge (horisontellt): Tryck på volymknappens högra sida.
  • I stående läge (vertikalt): Tryck upptill på volymknappen.

Viktigt! Om surfplattan är dockad ska du hålla den stadigt innan du trycker på någon sida av volymknappen. På så sätt ser du till att surfplattan förblir dockad medan du ändrar volymen.

Ändra volymen på laddningsstationen med högtalare

Om surfplattan är ansluten till en laddningsstation med högtalare ändrar du volymen på surfplattan för att höja eller sänka volymen på ljudet från laddningsstationens högtalare.

Viktigt! Om du ansluter ett tillbehör till Pixel Tablets USB-C-port när den är dockad stängs ljudet från laddningsstationens högtalare av.

Ändra volymen med hjälp av Google Assistent

Du kan ställa in volymen till en viss nivå (1–10) eller procent (1–100 %) med röstkommandon. Säg ”Hey Google” för att aktivera assistenten och säg sedan ett kommando:

• Höj volymen: Höjer volymen med 10 %.
  • Sänk volymen: Sänker volymen med 10 %.
  • Volym 5: Ställer in volymen på 65 %.
  • Höj (eller sänk) volymen med [X] procent: Höjer eller sänker volymen med [X] procent.
  • Maximera volymen: Ställer in på högsta volym.
  • Minimera volymen: Ställer in på en låg volym.

Ändra volymen på media, samtal, aviseringar och alarm

Så här ändrar du volymen för andra tjänster på surfplattan:

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten..
  2. Tryck på Ljud.
  3. Dra volymen åt vänster eller höger för att sänka eller höja:
    • Mediavolym: Musik, videor, spel och andra mediefiler
    • Samtalsvolym: Volym för den du pratar i telefon med
    • Ringvolym: Volym för samtal, till exempel inkommande Meet-samtal
    • Aviseringsvolym: Ljudvolymen när du får aviseringar
    • Alarmvolym: Alarm och timers som du ställer in på surfplattan

Du kan även öppna de här inställningarna var som helst på surfplattan:

1. Tryck på någon av volymknappens sidor.
  2. Tryck på Mer Mer under volymreglaget på skärmen.
  3. Justera volymen för alla typer av ljud följt av tryck på Klar.

Andra ljudalternativ

Du kan anpassa ljudet i menyn Ljud. Till exempel kan du

• ändra standardljudet för aviseringar och alarm
  • aktivera och inaktivera ljud för laddning, dockning eller ljud vid tryck
  • aktivera Live Caption om du vill att tal ska textas automatiskt
  • identifiera låtar som spelas i närheten med Nu spelas
  • få laddningsstationen med högtalare att spela upp allt ljud eller bara medieljud.