Gebaren gebruiken op de Pixel Tablet

Je kunt je tablet bedienen met gebaren. Je kunt sommige gebaren aanpassen of ze aan- of uitzetten.

Wijzigen hoe je op het scherm van je Pixel Tablet navigeert

Je kunt kiezen hoe je navigeert op het scherm van de Pixel Tablet:

1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat.
  2. Tik op Systeem en dan Gebaren en dan Systeemnavigatie.
  3. Kies een optie voor hoe je wilt navigeren in de taakbalk.
    • Navigatie met gebaren: Gebruik swipegebaren op je scherm om de taakbalk te openen, te wisselen tussen apps en verder of terug te gaan.
    • Navigatie met 3 knoppen: Voeg een taakbalk toe onderaan het scherm en tik op de knoppen om terug te gaan, naar je startscherm te gaan of te wisselen tussen apps.

Gevoeligheid van navigatie met gebaren aanpassen

Als je het gebaar dat je selecteert wilt aanpassen, tik je naast elke optie op Instellingen Instellingen.

Navigatie met gebaren

• Swipen om assistent aan te roepen: Zet de Google Assistent aan wanneer je omhoog swipet vanuit een van de benedenhoeken van het scherm.
  • Gevoeligheid van gebaar voor teruggaan: Pas de gevoeligheid van het gebaar aan de randen links of rechts van je scherm aan.

Navigatie met 3 knoppen

Kies of je op Start Home kunt tikken onderaan op je scherm om met de Google Assistent te praten.

Gebaren voor camera, knoppen en vergrendelscherm aanpassen

Je kunt andere gebaren aanpassen om de toegang tot functies op je tablet te wijzigen:

1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat.
  2. Tik op Systeem en dan Gebaren.
  3. Tik op het gebaar waarnaar je wilt schakelen of dat je wilt wijzigen:
    • Camera snel openen: Druk 2 keer op de aan/uit-knop om de camera te openen.
    • Tikken om tablet te checken: Tik op het vergrendelscherm om de tijd, meldingen en andere informatie te checken.
    • Oppakken om tablet te checken: Pak je tablet op om de tijd, meldingen en andere informatie te checken.
    • Aan/uit-knop ingedrukt houden: Wijzig of je de aan/uit-knop ingedrukt kunt houden om toegang te krijgen tot het aan/uit-menu of de Assistent.

Andere veelgebruikte gebaren voor de Pixel Tablet

Ga naar Snelle instellingen

Swipe omlaag op je startscherm om je meldingen te checken, de schermhelderheid te wijzigen of de Snelle instellingen te openen.

Je geïnstalleerde apps beheren en openen

Als je de apps wilt checken die zijn geïnstalleerd op je tablet, swipe je vanaf je startscherm omhoog. Sleep een icoon om het naar je startscherm te verplaatsen.

Tip: Als er een beheerd account is ingesteld op je tablet, worden je persoonlijke apps standaard getoond. Als je je werk-apps wilt checken, tik je op Werk.

Gepersonaliseerd nieuws en aanbevelingen krijgen

Als je nieuws en aanbevelingen van Google wilt krijgen, swipe je naar rechts op je startscherm:

1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat.
  2. Tik op Hub-modus en dan Snel overzicht en dan zet Swipen voor toegang tot de Google-app aan.