Återställa standardinställningarna på Pixel Tablet

Om det inte går att lösa problemen med en Pixel Tablet efter att du har startat om den kan du återställa surfplattan till de ursprungliga inställningarna genom att återställa standardinställningarna. Innan du återställer standardinställningarna kan du även återställa nätverks- eller appinställningarna till det ursprungliga läget.

Obs! Om du vill docka Pixel Tablet eller använda hubbläget behöver du en laddningsstation med högtalare. Du kan köpa Pixel Tablet med eller utan laddningsstation eller köpa en laddningsstation separat.

Om du återställer surfplattan till standardinställningarna raderas all din data från det interna lagringsutrymmet, inklusive

• data i ditt Google-konto och din användarprofil
  • system- och appdata och inställningar
  • nedladdade appar.
Så här återställer du standardinställningarna på Pixel Tablet

Så här återställer du standardinställningarna på Pixel Tablet

1. Felsök problem med surfplattan

Om du vill återställa standardinställningarna på surfplattan rekommenderar vi att du testar andra lösningar först, till exempel att starta om enheten. Läs mer om att felsöka problem med surfplattan.
2. Säkerhetskopiera data i Google-kontot
  1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten..
  2. Tryck på Om telefonen följt av Google-konto följt av Kontosynkronisering.
    1. Tips! Om du har mer än ett konto trycker du på det du vill synkronisera.
  3. Aktivera varje inställning som du vill synkronisera.
  4. Tryck på Mer More högst upp följt av Synkronisera nu.
När du synkroniserar manuellt uppdateras dina kontouppgifter för alla appar från Google, även appar där automatisk synkronisering inaktiverats.

Du kan även säkerhetskopiera dina filer automatiskt med Google One:

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten..
  2. Tryck på Google följt av Säkerhetskopiering följt av Säkerhetskopiera nu.

3. Ladda och anslut surfplattan

Det kan ta upp till en timme att återställa standardinställningarna. Se till att surfplattan är laddad och ansluten till ett nätverk:

1. Ladda surfplattan till minst 70 %.
  2. Anslut surfplattan till ett wifi-nätverk När återställningen är klar måste enheten vara ansluten så att du kan logga in på Google-kontot.

4. Återställ standardinställningarna

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten..
  2. Tryck på System följt av Återställningsalternativ följt av Rensa alla data (återställ standardinställningar).
  3. Tryck på Rensa all data följt av följ anvisningarna på skärmen.
5. (Avancerat) Återställ standardinställningarna med surfplattans knappar

Om det inte går att återställa Pixel Tablet till standardinställningarna via appen Inställningar Appen Inställningar eller om det inte går att använda skärmen kan du använda knapparna på surfplattan i stället:

1. Stäng av Pixel Tablet om den är på.
  2. Håll knappen för att sänka volymen och av/på-knappen nedtryckta samtidigt i upp till 10–15 sekunder tills återställningsmenyn visas.
    • Om du håller knapparna nedtryckta för länge startar surfplattan om. Försök i så fall att börja om från steg 1 igen.
  3. Välj återställningsläget (Recovery mode) med volymknapparna följt av tryck på av/på-knappen en gång för att välja det.
  4. När Inget kommando visas på skärmen håller du av/på-knappen på surfplattan nedtryckt. Håll ned av/på-knappen och tryck samtidigt på knappen höj volymen följt av släpp snabbt båda knapparna.
  5. När återställningsalternativen för Android visas använder du volymknapparna för att välja alternativet Wipe data/factory reset (rensa data/återställ standardinställningarna) följt av tryck på av/på-knappen.
  6. Välj Factory data reset (återställ standardinställningar) med hjälp av volymknapparna följt av tryck på av/på-knappen för att starta återställningen.
  7. När återställningen är klar väljer du Reboot system now (starta om systemet nu) med hjälp av volymknapparna följt av tryck på av/på-knappen.
  8. När operativsystemet har installerats följer du anvisningarna på skärmen för att konfigurera surfplattan och återställa säkerhetskopierad data. Läs mer om hur du säkerhetskopierar eller återställer data.

6. (Valfritt) Fjärråterställa med Hitta min enhet

Om du har tappat bort surfplattan kan du fjärråterställa den. Surfplattan måste vara ansluten till internet och du måste aktivera Hitta min enhet:

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten..
  2. Tryck på Säkerhet och integritet följt av Hitta enheter följt av Hitta min enhet följt av aktivera Använda Hitta min enhet.

Om det inte går att återställa surfplattan

Om du av någon anledning inte kan återställa standardinställningarna på surfplattan kan du ta bort ditt Google-konto från den:

1. Öppna myaccount.google.com i en webbläsare.
  2. Tryck på Säkerhet följt av Dina enheter.
  3. Där enheten visas trycker du på Mer More följt av Logga ut.

Viktigt! Säkerhetskopian raderas om du tar bort Google-kontot från surfplattan.

Du kan hitta möjliga lösningar på andra problem med att återställa surfplattan genom att ställa frågor i våra forum i Pixel-gruppen. Du kan även kontakta supporten om det här problemet. Läs mer om hur du får hjälp med Pixel Tablet.