Games spelen op je Pixel Tablet

Op de Pixel Tablet kun je verschillende games voor alle leeftijden spelen, met leuke belevingen en apps die je kunt downloaden van Google Play.

Games downloaden van Google Play

Krijg games en entertainment op je Pixel Tablet. Open om te beginnen de Google Play Store-app Google Play en dan tik op of zoek naar een app en download deze.

Een gedownloade game openen

Games die je via de Play Store downloadt, worden automatisch aan je startscherm toegevoegd.

Als je de game niet kunt vinden:

• Swipe omhoog vanaf het midden van je startscherm en dan zoek naar het icoon van de game en dan tik erop om te beginnen.
  • Swipe naar links op je startscherm totdat je het icoon van de game vindt.

Voor makkelijk toegang sleep je het icoon van de game naar de taakbalk onderaan je startscherm.

Games optimaliseren voor het scherm van je Pixel Tablet

Als je een game opent die niet is geoptimaliseerd voor het scherm van je tablet, verschijnt de melding Opnieuw opstarten voor een betere weergave. Tik op Opnieuw opstarten om de game opnieuw te starten zodat deze er beter uitziet op het scherm van je tablet.

Games voor kids

Als je een kinderaccount instelt op je Pixel Tablet, kun je Kids Space instellen, dat games en entertainment biedt voor kinderen van alle leeftijden.

Game Dashboard gebruiken

Je kunt Game Dashboard aanzetten voor toegang tot functies die je game-ervaring verbeteren. Als je Game Dashboard aanzet, krijg je snelkoppelingen naar screenshots en schermopnamen en een modus Niet storen die wordt geactiveerd terwijl je een game speelt.

Zo zet je Game Dashboard aan:

1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat.
  2. Tik op Google en dan Game Dashboard.
  3. Zet Game Dashboard gebruiken aan.

Je kunt ook deze extra instellingen aanzetten:

• Zwevend icoon voor Game Dashboard: Zet dit aan als je de Game Dashboard-snelkoppeling altijd wilt tonen in games.
  • Niet storen voor games: Zet dit aan als je alleen meldingen van belangrijke mensen en apps wilt krijgen terwijl je een game speelt.