Hantera platsinställningar på Pixel Tablet

Läs mer om hur du styr platsinställningarna på Pixel Tablet, ändrar platsbehörigheter för appar, hittar en borttappad surfplatta eller ändrar andra platsinställningar.

Så hittar enheten din plats

Enheten använder din IP-adress för att hitta din ungefärliga plats och skickar informationen till Googles platstjänster för att avgöra vilken tidszon du befinner dig i. Enheten kan även skicka information om wifi- eller datanätverk i närheten om du väljer att ställa in tiden automatiskt med hjälp av din plats.

Aktivera eller inaktivera platsinställningarna

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten..
  2. Tryck på Plats följt av aktivera Använd plats.

Obs! Om du inaktiverar inställningen kanske du inte kan använda vissa platsfunktioner eller hitta enheten om du tappar bort den.

Ställa in tiden automatiskt med din plats

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten..
  2. Tryck på System följt av Datum och tid följt av aktivera Ange tiden automatiskt.

Hitta en borttappad Pixel Tablet

Aktivera Hitta min enhet för att kryptera och skicka surfplattans senaste plats till Google. På så sätt kan du hitta surfplattan om du tappar bort den. Så här aktiverar du funktionen:

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten..
  2. Tryck på Säkerhet och integritet följt av Hitta min enhet följt av aktivera Använd Hitta Min enhet.
  3. Tryck på ett alternativ under Sätt att använda Hitta min enhet:
    • Appen Hitta min enhet: Öppna Google Play och ladda ned appen Hitta min enhet.
    • Webbplatsen för Hitta min enhet: Öppna webbplatsen för Hitta min enhet i en webbläsare.

Ändra inställningarna för platsåtkomst för specifika appar

Du kan styra hur platsinställningarna används i apparna på surfplattan. Aktivera eller inaktivera platsinställningar för specifika appar eller aktivera meddelanden om att tillåta platsåtkomst för appar som använder detta.

Så här ändrar du platsinställningar:

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten..
  2. Tryck på Plats följt av Appars platsbehörighet.
  3. Tryck på appen som du vill ändra inställningarna för.
  4. Tryck på den platsåtkomstinställning som du vill använda:
    • Tillåt alltid: Tillåt att platsinställningarna används i appen, även i bakgrunden.
    • Tillåt bara när appen används: Appen får bara använda platsinställningarna när du använder appen.
    • Fråga varje gång: Få ett meddelande om att tillåta eller inte tillåta platsinställningar.
    • Tillåt inte: Bevilja inte platsåtkomst för appen.

Obs! Vissa inställningar är bara tillgängliga för vissa appar.

Ändra andra platsinställningar

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten..
  2. Tryck på Plats följt av Platstjänster.
  3. Tryck på en inställning och aktivera eller inaktivera den:
    • Platstjänst för nödsituationer: Aktivera den här inställningen om du vill att enheten automatiskt skickar sin plats till räddningstjänsten, om detta stöds i din region.
    • Platsangivelsens exakthet: Aktivera detta för att använda wifi, mobilnätverk och sensorer för att beräkna din plats.
    • Googles Platshistorik: Välj ett konto och kontrollera platshistoriken.
    • Google Platsdelning: Kontrollera om du delar din plats i realtid med någon på Google.
    • Wifi-sökning: Tillåt att appar och tjänster på surfplattan söker efter wifi-nätverk i syfte att förbättra platsbaserade funktioner och tjänster.
    • Bluetooth-sökning: Tillåt att appar och tjänster söker efter enheter i närheten, även om Bluetooth är inaktiverat. Detta kan förbättra platsbaserade funktioner och tjänster.