Konfigurera Pixel Tablet

I den här artikeln går vi igenom hur du konfigurerar Google Pixel Tablet för första gången eller efter en återställning av standardinställningarna. Du kan kopiera det som finns på din nuvarande enhet till Pixel Tablet eller konfigurera Pixel Tablet som en ny enhet.

Obs! En del funktioner är inte tillgängliga i alla länder eller på alla språk.

Så här konfigurerar du Pixel Tablet och laddningsstationen med högtalare

Steg 1: Kom igång

1. Håll av/på-knappen på surfplattans kant nedtryckt. Den sitter nära den bakre kameran.
  2. När välkomstskärmen visas trycker du på Kom igång.
Du kan konfigurera surfplattan oavsett om du har en laddningsstation med högtalare eller inte. Om du ansluter den till en dockningsstation under konfigureringen blir du ombedd att ställa in hubbläget på surfplattan omedelbart efter att du har följt anvisningarna nedan. Om du inte gör det uppmanas du att ställa in hubbläget första gången du ansluter surfplattan till dockningsstationen.

Steg 2: Anslut till wifi

1. Tryck på det trådlösa nätverk som du vill ansluta surfplattan till.
    • Om du vill hoppa över det här steget trycker du på Konfigurera offline.
  2. Ange lösenordet för ditt wifi-nätverk om det finns ett sådant.

Steg 3 (valfritt): Kopiera appar och data

1. När du uppmanas att kopiera appar och data från en annan enhet trycker du på Nästa.
    • Tryck på Kopiera inte om du vill hoppa över det här steget.
  2. Följ anvisningarna på skärmen för att kopiera data från en annan enhet.
    • Om du har kvar den gamla enheten trycker du på Nästa och följer anvisningarna på skärmen.
    • Om du inte har den gamla enheten trycker du på Kan du inte använda den gamla enheten? följt av OK.

Få detaljerade anvisningar om hur du kopierar appar och data från den gamla enheten.

Steg 4: Logga in med Google-kontot

Logga in med ditt Google-konto och lösenord och följ anvisningarna på skärmen för att få ut så mycket som möjligt av Pixel Tablet. Du måste ha ett Google-konto om du vill ladda ned appar från Google Play Butik Google Play och få åtkomst till e-post, kontakter, kalender och andra anpassade appar och funktioner.

Om ditt konto hanteras av en skola eller arbetsgivare följer du anvisningarna på skärmen för att fortsätta. Om du har ställt in tvåstegsverifiering för kontot måste du verifiera kontot innan du loggar in.

Steg 5: Googles tjänster och juridiska villkor

1. Scrolla ned och välj de tjänster du vill använda. Du kan välja om surfplattan ska
  2. Tryck på Godkänn längst ned.
  3. Läs de ytterligare juridiska villkoren följt av tryck på Godkänn.

Steg 6 (valfritt): Ange en pinkod eller ett lösenord

Du kan ställa in en fyrsiffrig pinkod eller ett lösenord som du kan låsa upp surfplattan med.

1. Följ anvisningarna på skärmen. Tryck på Nästa när du är klar.
  2. Om du inte vill ställa in en pinkod eller ett lösenord trycker du på Hoppa över.

Tips! Du kan ställa in en pinkod eller ett lösenord senare om du hoppar över det här steget.

Steg 7 (valfritt): Ställ in fingeravtryckslås

1. Tryck på Jag godkänner om du vill ställa in ett fingeravtryck.
    • Tryck på Nej tack om du vill hoppa över det här steget.
  2. Ställ in fingeravtrycket enligt anvisningarna på skärmen.
  3. Tryck på Lägg till en ny om du vill lägga till fler fingeravtryck.
  4. Tryck på Nästa när du är klar.

Tips! Du kan ställa in ett fingeravtryck senare om du hoppar över det här steget.

Steg 8 (valfritt): Ställ in Google Assistent

När du konfigurerar Google Assistent kan du använda fraser som ”Hey Google” för att spela upp musik och videor, ställa in timers, styra smarta hemenheter med mera. Tryck på Hoppa över om du vill hoppa över konfigureringen av assistenten.

1. Välj vilka Assistent-funktioner som ska användas när surfplattan är låst följt av tryck på Jag godkänner.
  2. Lär assistenten att känna igen din röst följt av tryck på Jag godkänner och följ anvisningarna på skärmen.
  3. Aktivera Voice Match så att assistenten känner igen din röst när du säger ”Hey Google” följt av tryck på Jag godkänner.

Läs mer om hur du ställer in Google Assistent på Pixel Tablet.

Steg 9 (valfritt): Få uppdateringar via e-post

1. Om du vill få uppdateringar om Googles maskinvaruprodukter trycker du på Ja.
  2. Annars trycker du på Nej tack.

Steg 10 (valfritt): Läs mer om hur du navigerar på surfplattan

Med hjälp av rörelser för navigering kan du hitta och hantera appar, komma åt enhetens inställningar och snabbt återgå till startskärmen.

• Om du vill testa några rörelser trycker du på Testa.
  • Om du vill hoppa över det här steget trycker du på Hoppa över.

Tips! Du kan när som helst testa rörelser för surfplattan i appen Inställningar Appen Inställningar på enheten om du hoppar över det här steget nu.

Steg 11: Överför data och installera appar

1. Om du vill överföra data och installera appar trycker du på Starta följt av följ anvisningarna på skärmen.
  2. Tryck på Påminn mig senare om du vill slutföra konfigureringen en annan gång.

Nu kan du börja använda din Google Pixel Tablet. Du öppnar startskärmen genom att svepa uppåt med fingret från skärmens nederkant.

Steg 12 (valfritt): Ställ in hubbläget

När du har konfigurerat surfplattan blir du ombedd att docka surfplattan i laddningsstationen med högtalare och ställa in hubbläget. Med hubbläget får alla i hemmet enkel åtkomst till Google Assistent, väder, aviseringar och annat.

Läs mer om hur du dockar surfplattan och ställer in hubbläget.