Je Pixel Tablet instellen

In dit artikel vind je hoe je de Google Pixel Tablet voor de eerste keer of na het terugzetten van de fabrieksinstellingen instelt. Je kunt de gegevens op je huidige apparaat kopiëren naar je Pixel Tablet of de tablet instellen als een nieuw apparaat.

Opmerking: Sommige functies zijn niet in alle landen of talen beschikbaar.

Je Pixel Tablet en oplaaddock met speaker instellen

Stap 1: Ga aan de slag

1. Houd de aan/uit-knop van de tablet ingedrukt. Deze vind je aan de zijkant, naast de camera aan de achterkant.
  2. Als het welkomstscherm wordt getoond, tik je op Aan de slag.
Je kunt je tablet instellen ongeacht of je een Oplaaddock met speaker hebt. Als je tijdens het instellen de tablet op een dockstation aansluit, wordt je direct nadat je de stappen hieronder hebt uitgevoerd, gevraagd om de Hub-modus in te stellen. Doe je dit niet, dan wordt je de eerste keer dat je de tablet aansluit op het dockstation gevraagd om de Hub-modus in te stellen.

Stap 2: Maak verbinding met wifi

1. Tik op het draadloze netwerk waarmee je verbinding wilt maken.
    • Tik op Offline instellen om deze stap over te slaan.
  2. Voer het wachtwoord van je wifi-netwerk in (als er een is).

Stap 3 (optioneel): Kopieer apps en gegevens

1. Als je wordt gevraagd apps en gegevens van een ander apparaat te kopiëren, tik je op Volgende.
    • Tik op Niet kopiëren als je deze stap wilt overslaan.
  2. Volg de instructies op het scherm om gegevens te kopiëren vanaf een ander apparaat.
    • Als je je oude apparaat bij de hand hebt, tik je op Volgende en volg je de instructies op het scherm.
    • Als je je oude apparaat niet hebt, tik je op Kun je je oude apparaat niet gebruiken? en dan OK.

Gedetailleerde instructies om apps en gegevens vanaf je oude apparaat te kopiëren

Stap 4: Log in met je Google-account

Volg voor de beste Pixel Tablet-functionaliteit de instructies op het scherm om in te loggen met je Google-account en wachtwoord. Je hebt een Google-account nodig om apps van de Google Play Store Google Play te downloaden en je e-mail, contacten, agenda en andere apps en functies voor persoonlijke doeleinden te openen.

Als je account wordt beheerd door een school of werkgever, volg je de instructies op het scherm om verder te gaan. Als je verificatie in 2 stappen hebt ingesteld, verifieer je je account voordat je inlogt.

Stap 5: Google-services en juridische voorwaarden

1. Scroll omlaag en kies de services die je wilt gebruiken. Je kunt kiezen of je tablet de volgende opties heeft aanstaan of niet:
  2. Tik onderaan op Accepteren.
  3. Lees de aanvullende juridische voorwaarden en dan tik op Ik ga akkoord.

Stap 6 (optioneel): Stel een pincode of wachtwoord in

Je kunt een pincode of wachtwoord van 4 cijfers instellen om je tablet te ontgrendelen.

1. Volg de instructies op het scherm. Tik op Volgende als je klaar bent.
  2. Als je geen pincode of wachtwoord wilt instellen, tik je op Overslaan.

Tip: Je kunt later een pincode of wachtwoord instellen als je deze stap overslaat.

Stap 7 (optioneel): Stel Ontgrendelen met vingerafdruk in

1. Tik op Ik ga akkoord om een vingerafdruk in te stellen.
    • Tik op Nee, bedankt om deze stap over te slaan.
  2. Volg de instructies op het scherm om een vingerafdruk in te stellen.
  3. Tik op Nog een toevoegen om nog een vingerafdruk toe te voegen.
  4. Tik op Volgende als je klaar bent.

Tip: Je kunt later een vingerafdruk instellen als je deze stap overslaat.

Stap 8 (optioneel): Stel de Google Assistent in

Als je de Assistent instelt, kun je 'Hey Google' onder andere gebruiken om muziek en video's af te spelen, timers in te stellen en smarthome-apparaten te bedienen. Tik op Overslaan om de Google Assistent niet in te stellen op dit moment.

1. Kies de Assistent-functies die je wilt gebruiken als je tablet vergrendeld is en dan tik op Ik ga akkoord.
  2. Leer de Assistent je stem te herkennen en dan tik op Ik ga akkoord en volg de instructies op het scherm.
  3. Activeer Voice Match zodat de Assistent je stem herkent als je 'Hey Google' zegt en dan tik op Ik ga akkoord.

Meer informatie over hoe je de Google Assistent instelt op je Pixel Tablet

Stap 9 (optioneel): Stel in dat je e-mailupdates wilt

1. Tik op Ja, is goed als je updates wilt krijgen over hardwareproducten van Google.
  2. Tik anders op Nee, bedankt.

Stap 10 (optioneel): Leer hoe je op je tablet navigeert

Met navigatiegebaren kun je apps zoeken en beheren, je apparaatinstellingen openen en snel teruggaan naar het startscherm.

• Tik op Proberen om een paar gebaren te proberen.
  • Tik op Overslaan om deze stap over te slaan.

Tip: Als je deze stap overslaat, kun je gebaren op de tablet altijd later proberen in de app Instellingen Instellingen-app van je apparaat.

Stap 11: Zet gegevens over en installeer apps

1. Tik op Starten en dan volg de instructies op het scherm om gegevens over te zetten en apps te installeren.
  2. Tik op Later herinneren om dit later in te stellen.

Je bent klaar om je Google Pixel Tablet te gebruiken. Ga naar het startscherm door met je vinger vanaf de onderkant van het scherm omhoog te swipen.

Stap 12 (optioneel): Stel de Hub-modus in

Nadat je je tablet hebt ingesteld, wordt je gevraagd om de tablet in het Oplaaddock met speaker te docken en de Hub-modus in te stellen. Met de Hub-modus heeft iedereen in huis makkelijk toegang tot bijvoorbeeld de Google Assistent, het weer en meldingen.

Meer informatie over hoe je je tablet dockt en de Hub-modus instelt