Använda aviseringar om ljud med Google Pixel Buds

Obs! Inte tillgängligt på Google Pixel Buds A-Series.

How to use Attention Alerts | Google Pixel Buds

När du har hörlurar på dig kan du missa vad som händer i din omgivning. Aviseringar om ljud är en experimentell funktion på Pixel Buds med AI-teknik som är avsedd för att upptäcka vissa viktiga ljud och göra dig uppmärksam på dem. Identifieringen sker lokalt på enheten och data samlas inte in av Google.

För närvarande är följande ljud tillgängliga: barngråt, hundskall och sirener på utryckningsfordon. När Aviseringar om ljud har aktiverats och du lyssnar på ljud med båda hörsnäckorna sänks ljudvolymen tillfälligt och en ljudsignal hörs när hörsnäckorna identifierar ett av de ljud som stöds.* Efter några sekunder återgår volymen till normal nivå. Aviseringar om ljud aktiveras inte på nytt inom en minut efter samma ljud.

Obs! Om du aktiverar den här funktionen kan hörsnäckornas battertid förkortas.

1. På en Pixel-telefon med Android 10 eller senare:  Öppna telefonens inställningar följt av Anslutna enheter följt av Pixel Buds-inställningar Settings .
    På andra Android-enheter med Android 6.0 eller senare: Öppna Google Pixel Buds-appen Pixel Buds.
  2. Tryck på Ljud.
  3. Scrolla ned till avsnittet Experimentell för att utöka Aviseringar om ljud och tryck på på/av-knappen bredvid det ljud som du vill aktivera eller inaktivera aviseringar för.

Obs! Om du vill skicka feedback om den här funktionen trycker du på Skicka feedback i avsnittet Fler inställningar.

När användningsdetektion är aktiverat utlöses Aviseringar om ljud endast när båda hörsnäckorna sitter i öronen medan du lyssnar på ljud.

När användningsdetektion är inaktiverat utlöses Aviseringar om ljud oavsett vilken eller vilka hörsnäckor som används medan du lyssnar på ljud.

*En enhet med Android 6.0 eller senare krävs. Aviseringar om ljud kanske inte identifierar alla förekomster av aviseringar som stöds, och liknande ljud kan misstas för aviseringar. Aviseringar om ljud ska inte användas under omständigheter där det kan leda till allvarliga konsekvenser, personskada eller skador på egendom. Ljudet blir bättre med funktionerna, men de förkortar också hörsnäckornas batteritid.