Få firmwareuppdateringar

Uppdatera Google Pixel Buds automatiskt när du parkopplar Google Pixel Buds med en Pixel-telefon med Android 10 eller senare, eller en enhet med Android 6.0 eller senare och Pixel Buds-appen installerad.

Pixel Buds Web Companion-appen för Pixel Buds Pro är endast tillgänglig på Chromebook (ChromeOS v117.0.5931.0 eller senare) på mypixelbuds.google.com.

Så fungerar det

Uppdateringarna överförs till hörsnäckorna nästa gång du använder dem med Pixel-enheten eller enheten med Android 6.0 eller senare. Det tar cirka tio minuter och under den här tiden kan du fortsätta använda Pixel Buds.

Om hörsnäckorna och laddningsfodralet har laddats tillräckligt installeras uppdateringen nästa gång du sätter tillbaka hörsnäckorna i laddningsfodralet. Detta tar också cirka tio minuter.

Det kan krävas flera försök för att slutföra uppdateringen. Om du till exempel tar ut hörsnäckorna ur laddningsfodralet medan installationen pågår kan uppdateringen pausas. Om någon del av processen avbryts återupptas den vid nästa tillfälle.

Om du vill se om en uppdatering har installerats öppnar du Inställningar följt av Fler inställningar följt av Firmwareuppdatering. Om det inte finns någon uppdatering tillgänglig betyder det att du har den senaste firmwareversionen.

Bevilja appbehörigheter

Om du vill använda Pixel Buds-appen måste du bevilja behörigheten Enheter i närheten. Bevilja behörigheten genom att öppna Pixel Buds-appen och följa anvisningarna.

Om du inte får meddelandena eller om du har ignorerat dem kan du även bevilja behörigheten via systeminställningarna:

1. Öppna behörighetsskärmen:
    • På en Pixel-telefon: Välj Inställningar följt av Appar följt av Visa alla appar följt av Pixel Buds följt av Behörigheter.
    • På andra telefoner än Pixel: Tryck länge på appikonen följt av tryck på informationsikonen följt av Behörigheter följt av Tillåt enheter i närheten.
  2. Välj Tillåt när du får frågan om du vill tillåta att Pixel Buds hittar, ansluter till och fastställer den relativa positionen för enheter i närheten.

Inaktivera eller aktivera automatiska uppdateringar

När automatiska uppdateringar har inaktiverats visas en avisering på enheten när en uppdatering finns tillgänglig, men den laddas inte ned eller installeras på dina Pixel Buds.

Obs! Pixel Buds Web Companion-appen för Pixel Buds Pro får inte automatiska uppdateringar.

Så här inaktiverar eller aktiverar du automatiska uppdateringar:

1. På en Pixel-telefon med Android 10 eller senare: Öppna Inställningar följt av System följt av Programvaruuppdateringar följt av Appuppdateringar följt av tryck på Inställningar Inställningar vid namnet på dina parkopplade Pixel Buds.
    På andra Android-enheter: Öppna Google Pixel Buds-appen Pixel Buds.
  2. Scrolla ned och välj Fler inställningar följt av Firmwareuppdatering.
  3. Tryck på Automatiska uppdateringar om du vill inaktivera det.

Manuella uppdateringar

Du kan utlösa en uppdatering utan att vänta på att det ska göras automatiskt.

1. Placera hörsnäckorna ordentligt i det öppna fodralet.
  2. På en Pixel-telefon med Android 10 eller senare: Öppna Inställningar följt av System följt av Programvaruuppdateringar följt av Appuppdateringar följt av tryck på Inställningar Inställningar vid namnet på dina parkopplade Pixel Buds.
    På andra Android-enheter: Öppna Google Pixel Buds-appen Pixel Buds.
  3. Scrolla ned och välj Fler inställningar följt av Firmwareuppdatering.
  4. Tryck på Manuell uppdatering möjlig.
  5. Följ anvisningarna på skärmen. Detta tar ungefär 15 minuter.