De Google Pixel Buds leren bedienen

Met de Google Pixel Buds kun je onderweg media bedienen, gesprekken beheren of de Google Assistent activeren met een paar makkelijke gebaren. Je kunt alle gebaren uitvoeren met beide oordopjes. Je kunt de tikbediening ook helemaal uitzetten.

How To Use Touch Controls Google Pixel Buds Pro | Google Pixel Buds Pro

Tikbediening

Tikken

• Media afspelen/onderbreken
  • Gesprek beantwoorden
  • Alleen op de Pixel Buds Pro: De modus Gespreksdetectie verlaten

Dubbeltikken

• Volgend nummer
  • Gesprek beëindigen/weigeren
  • Stopt de Google Assistent

3 keer tikken

• Vorig nummer

Naar voren swipen

• Volume verhogen (niet beschikbaar op de Pixel Buds A-Series)

Je kunt het volume ook aanpassen door 'Hey Google, zet het volume hoger' te zeggen.

Naar achteren swipen

• Volume verlagen (niet beschikbaar op de Pixel Buds A-Series)

Je kunt het volume ook aanpassen door 'Hey Google, zet het volume lager' te zeggen.

Je vinger op het oordopje houden (Android 6.0 of hoger vereist)

Actieve ruisonderdrukking aan- of uitzetten (alleen op de Google Pixel Buds Pro)

• Schakelen tussen actieve ruisonderdrukking en de transparantiemodus. Dit gebaar is standaard ingesteld om te schakelen tussen verschillende standen van actieve ruisonderdrukking, maar je kunt dit gebaar aanpassen in de Pixel Buds-app om in plaats daarvan de Google Assistent te activeren.

De Google Assistent gebruiken

• Voor de Google Pixel Buds Pro (die zijn ingesteld voor de Assistent), Google Pixel Buds en Pixel Buds A-Series:
    • Luisteren naar meldingen (laat los na de toon)
    • De Google Assistent activeren (spreek terwijl je je vinger op het oordopje houdt)
De Google Assistent activeren op de Pixel Buds Pro

Hoe je de Google Assistent activeert, is afhankelijk van hoe je het linker- en rechteroordopje van de Pixel Buds Pro hebt ingesteld.

Als het linkeroordopje is ingesteld voor:

En het rechteroordopje is ingesteld voor:

Dan activeer je zo de Google Assistent:

Ruisonderdrukking

Ruisonderdrukking

Gebruik hotword ('Hey Google')

Ruisonderdrukking

Assistent

Gebruik hotword ('Hey Google') of

houd je vinger op het rechteroordopje

Assistent

Ruisonderdrukking

Gebruik hotword ('Hey Google') of

houd je vinger op het linkeroordopje

Assistent

Assistent

Gebruik hotword ('Hey Google') of

houd je vinger op het linker- of rechteroordopje

Goed om te weten:

• Als je gesproken Assistent-meldingen wilt, stel je minimaal een van de oordopjes die je draagt voor de Assistent in. Een voorbeeld van een gesproken melding is 'Je hebt een bericht van [naam van contact]'.
  • Houd je vinger op een van de Google Pixel Buds, wacht op een toon en praat daarna tegen de Google Assistent. Je kunt ook 'Hey Google' zeggen om met de Google Assistent te praten zonder je oordopjes aan te raken.
  • De Google Assistent op de Google Pixel Buds is alleen beschikbaar voor Android. Hiervoor heb je een apparaat met Android 6.0 of hoger en de Assistent, een Google-account en een internetverbinding nodig. Er kunnen datakosten in rekening worden gebracht. Bekijk de minimale vereisten.

Tikbediening uitzetten

Als je liever geen tikbediening wilt gebruiken voor je oordopjes, zet je die uit. Als je de tikbediening uitzet, reageren de Pixel Buds niet als je die aanraakt of erop tikt, maar krijg je nog steeds handsfree hulp van de Google Assistent als je Hey Google zegt. Je zet tikbediening uit vanaf je telefoon of door het aan de Assistent te vragen.

Vanaf je telefoon:

1. Op een Pixel-telefoon met Android 10 of hoger: Ga op je telefoon naar Instellingen en dan Verbonden apparaten en dan Instellingen voor Pixel Bud Settings.
    Op andere Android-apparaten: Open de Google Pixel Buds-app Pixel Buds.
  2. Tik op Tikbediening.
  3. Zet tikbediening uit.

Met de Assistent:

1. Zeg 'Hey Google, zet tikbediening uit'.

Voor de Google Assistent heb je een apparaat met Android 6.0 of hoger met de Assistent nodig, plus een Google-account en een internetverbinding. Er kunnen datakosten in rekening worden gebracht. Ga naar g.co/pixelbuds/help voor de beschikbare talen en de minimumvereisten.

Pixel Buds (1e generatie)

Met de Google Pixel Buds kun je onderweg media bedienen, gesprekken beheren, de Assistent gebruiken of gesproken talen vertalen met een paar makkelijke gebaren. Dit zijn de beschikbare gebaren:

De Google Assistent op de Google Pixel Buds is alleen beschikbaar op Android. Hiervoor heb je een Android-apparaat met de Assistent en een dataverbinding nodig. Er kunnen datakosten in rekening worden gebracht. Hier vind je de minimale vereisten. Met een Google-account kun je de functies optimaal gebruiken.
Google Translate op de Google Pixel Buds is alleen beschikbaar op Pixel-telefoons.
Je hebt een internetverbinding nodig. Er kunnen kosten van toepassing zijn.

Je vinger op het oordopje houden

Opmerking: Je hoeft niet op een toon te wachten. Zodra je je vinger op de rechter Google Pixel Bud houdt, kun je met de Google Assistent praten.

Tikken

Dubbeltikken

Zo pas je dubbeltikken aan:

1. Koppel de Pixel Buds (1e generatie) aan je telefoon.
  2. Houd de middelste knop op je telefoon ingedrukt om de Google Assistent te activeren.
  3. Tik op Dubbeltikken aanpassen.
  4. Selecteer Meldingen checken of Volgend nummer.
  5. Opmerking: Als je Volgend nummer selecteert, wordt de functie voor gesproken meldingen uitgezet.

3 keer tikken

Naar achteren swipen

Opmerking: Alle gebaren worden uitgevoerd met het rechteroordopje.

Gebaren met een vinger om opdrachten uit te voeren

Actie: Gebruik dit gebaar
Gesprek beantwoorden Tik op het rechteroordopje
Gesprek beëindigen Houd je vinger op het rechteroordopje
Gesprek negeren Houd je vinger op het rechteroordopje
Media afspelen of pauzeren Tik op het rechteroordopje
Volume verhogen Swipe naar voren op het rechteroordopje
Volume verlagen Swipe naar achteren op het rechteroordopje
De Google Assistent aanroepen Houd je vinger op het rechteroordopje
Je keuze bevestigen met de Google Assistent Tik op het rechteroordopje
De Google Assistent stoppen Dubbeltik op het rechteroordopje
Naar meldingen luisteren via de Google Assistent Dubbeltik op het rechteroordopje
Je Pixel Buds activeren/in de slaapstand zetten Tik 3 keer op het rechteroordopje