Läs mer om kontroller för Google Pixel Buds

Med Google Pixel Buds kan du styra media, hantera samtal eller aktivera Google Assistent när du är på språng med några enkla rörelser. Alla rörelser kan utföras på vilken som helst av hörsnäckorna. Du kan även inaktivera pekgester helt.

How To Use Touch Controls Google Pixel Buds Pro | Google Pixel Buds Pro

Pekgester

Tryck

• Spela upp/pausa media
  • Besvara samtal
  • Endast Pixel Buds Pro: Lämna läget för samtalsdetektering

Tryck snabbt två gånger

• Nästa spår
  • Avsluta/avvisa samtal
  • Stoppa Google Assistent

Tryck snabbt tre gånger

• Föregående spår

Svep framåt

• Höj volymen (inte tillgängligt på Pixel Buds A-Series)

Du kan även ändra volymen genom att säga ”Hey Google, höj volymen”.

Svep bakåt

• Sänk volymen (inte tillgängligt på Pixel Buds A-Series)

Du kan även ändra volymen genom att säga ”Hey Google, sänk volymen”.

Tryck länge (Android 6.0 eller senare krävs)

Inaktivera eller aktivera aktiv brusreducering (endast Google Pixel Buds Pro)

Använd Google Assistent

• För Google Pixel Buds Pro (som är konfigurerade för Assistent), Google Pixel Buds och Pixel Buds A-Series:
    • Lyssna på aviseringar (släpp efter ljudsignal)
    • Aktivera Google Assistent (prata medan du håller knappen nedtryck)
Aktivera Google Assistent på Pixel Buds Pro

Hur du aktiverar Google Assistent på Pixel Buds Pro beror på hur du har konfigurerat vänster och höger hörsnäcka.

Om VÄNSTER hörsnäcka har konfigurerats för:

och HÖGER hörsnäcka har konfigurerats för:

så aktiverar du Google Assistent på följande sätt:

Bruskontroll

Bruskontroll

Använda kommandoord (”Hey Google”)

Bruskontroll

Assistent

Använd kommandoord (”Hey Google”) eller

tryck länge på HÖGER hörsnäcka

Assistent

Bruskontroll

Använd kommandoord (”Hey Google”) eller

tryck länge på VÄNSTER hörsnäcka

Assistent

Assistent

Använd kommandoord (”Hey Google”) eller

tryck länge på VÄNSTER eller HÖGER hörsnäcka

Bra att veta:

• Minst en av hörsnäckorna du har på dig måste ha konfigurerats för Assistent om du vill få aviseringar som läses upp av assistenten. Ett exempel på en avisering som läses upp är ”Du har ett meddelande från [kontaktens namn]”.
  • När du trycker länge på någon av Google Pixel Buds-hörsnäckorna väntar du på en ljudsignal och kan sedan prata med Google Assistent. Du kan även säga ”Hey Google” om du vill prata med Google-assistenten utan att trycka på hörsnäckorna.
  • Google Assistent på Google Pixel Buds är bara tillgänglig på Android och kräver en Android-enhet med Google Assistent som kör Android 6.0 eller senare, ett Google-konto och en internetanslutning. Dataavgifter kan tillkomma. Se minimikraven.

Inaktivera pekgester

Om du föredrar att inte använda pekgester för hörsnäckorna kan du inaktivera dem. När du inaktiverar pekgester svarar inte Pixel Buds på tryck, men du kan fortfarande få röststyrd hjälp av Google Assistent genom att säga ”Hey Google”. Du kan inaktivera pekgester i telefonen eller genom att fråga assistenten.

Från telefonen:

1. På en Pixel-telefon med Android 10 eller senare: Öppna telefonens inställningar följt av Anslutna enheter följt av Pixel Buds-inställningar Settings.
    På andra Android-enheter: Öppna Google Pixel Buds-appen Pixel Buds.
  2. Tryck på Pekgester.
  3. Inaktivera pekgester.

Med Assistent:

1. Säg ”Hey Google, inaktivera pekgester”.

Internetanslutning, ett Google-konto och en Google Assistent-kompatibel enhet med Android 6.0 eller senare krävs för Google Assistent. Dataavgifter kan tillkomma. Mer information om tillgängliga språk och lägsta krav hittar du på g.co/pixelbuds/help.

Pixel Buds (första generationen)

Med Google Pixel Buds kan du styra media, hantera samtal, använda Assistent eller översätta språk som talas när du är på språng med några enkla rörelser. Följande rörelser är tillgängliga:

Google Assistent på Google Pixel Buds är bara tillgänglig på Android och kräver en Android-enhet med Google Assistent och en dataanslutning. Dataavgifter kan tillkomma. Minimikrav finns här. Du måste ha ett Google-konto för att få fullständig åtkomst till funktioner.
Google Översätt på Google Pixel Buds är endast tillgängligt på Pixel-telefoner.
Internetanslutning krävs. Avgifter kan tillkomma.

Tryck länge

Obs! Du behöver inte vänta på en signal. När du trycker länge på höger Google Pixel Bud kan du börja prata med Google-assistenten.

Tryck

Tryck snabbt två gånger

Så här anpassar du dubbeltryckning:

1. Anslut Pixel Buds (första generationen) till telefonen.
  2. Håll knappen i mitten på telefonen nedtryckt för att aktivera Google Assistent.
  3. Tryck på Anpassa dubbeltryckning.
  4. Välj Kolla aviseringar eller Nästa spår.
  5. Obs! Om du väljer Nästa spår inaktiveras funktionen för aviseringar som läses upp.

Tryck snabbt tre gånger

Svep bakåt

Obs! Alla rörelser utförs med den högra hörsnäckan.

Gör rörelsen med ett finger för att utföra kommandon

Åtgärd: Utför den här rörelsen
Besvara samtal Tryck på den högra hörsnäckan
Avsluta samtal Tryck länge på den högra hörsnäckan
Ignorera samtal Tryck länge på den högra hörsnäckan
Spela upp eller pausa media Tryck på den högra hörsnäckan
Höja volymen Svep framåt på den högra hörsnäckan
Sänka volymen Svep bakåt på den högra hörsnäckan
Anropa Google Assistent Tryck länge på den högra hörsnäckan
Bekräfta valet med Google Assistent Tryck på den högra hörsnäckan
Avsluta Google Assistent Tryck snabbt två gånger på den högra hörsnäckan
Lyssna på aviseringar med Google Assistent Tryck snabbt två gånger på den högra hörsnäckan
Väcka Pixel Buds/sätta Pixel Buds i viloläge Tryck snabbt tre gånger på den högra hörsnäckan