Hörselhälsa

Obs! Hörselhälsa är endast tillgängligt på Pixel Buds Pro.

Hörselhälsa ger dig information om hur ofta du exponeras för höga volymnivåer. Använd aviseringar om volymnivå för att få en varning när den rekommenderade exponeringsgränsen överskrids.

Granska volymnivåer

Se den nuvarande volymnivån i hörsnäckorna uppmätt i decibel (dB) och exponeringsnivåerna under de senaste 24 timmarna och de senaste sju dagarna. Exponering mäter din lyssningsvolym över tid. I takt med att du lyssnar närmar du dig den rekommenderade exponeringsgränsen.

1. På en Pixel-telefon med Android 10 eller senare: Öppna Inställningar följt av System följt av Programvaruuppdateringar följt av Appuppdateringar följt av tryck på Inställningar Inställningar vid namnet på dina parkopplade Pixel Buds.
    På andra Android-enheter: Öppna Google Pixel Buds-appen Pixel Buds.
  2. Tryck på Hörselhälsa.

Obs! Om du har nedsatt hörsel och behöver lyssna regelbundet på högre volym visas fortfarande nivåerna för personer som inte anses vara hörselskadade.

Aktivera aviseringar om volymnivå

Även måttligt höga ljud, som trafikbuller eller ljud från elverktyg, kan påverka öronen under långa perioder. Med aviseringar om volymnivå kan du bestämma hur du ska justera din vanliga exponering för ljud.

1. På en Pixel-telefon med Android 10 eller senare: Öppna Inställningar följt av System följt av Programvaruuppdateringar följt av Appuppdateringar följt av tryck på Inställningar Inställningar vid namnet på dina parkopplade Pixel Buds.
    På andra Android-enheter: Öppna Google Pixel Buds-appen Pixel Buds.
  2. Tryck på Hörselhälsa följt av aktivera Aviseringar om volymnivå.

Var går gränsen för högt ljud?

Om du lyssnar på volymer över 80 dB under längre perioder kan det med tiden påverka din hörsel. Här är några exempel på ljudkällor och deras decibelnivåer:

• Viskning – 30 dB
  • Normal konversation – 60 dB
  • Kontor – 70 dB
  • Stadstrafik – 80 dB
  • Tåg som närmar sig – 90 dB