Använda anslutning med flera punkter och ljudväxlare med Google Pixel Buds Pro

Med Google Pixel Buds Pro kan du smidigt byta anslutning mellan flera enheter med anslutning med flera punkter och ljudväxlaren. Båda funktionerna kan vara aktiverade samtidigt, och ljudväxling kan gå snabbare om flera punkter är aktiverat. Med flera punkter kan du hantera anslutningar till två enheter samtidigt.

Ljudväxlaren fungerar med Android-enheter som stöds (Android-enheter med Google Play-tjänster och Android 8 eller senare) och som är anslutna till samma Google-konto. Om du avslutar ett videosamtal på surfplattan för att ta en promenad och lyssna på musik på telefonen behöver du inte öppna Bluetooth®-inställningarna för att manuellt byta headset.

Anslutning med flera punkter

Pixel Buds Pro kan växla automatiskt mellan två Bluetooth-enheter som har parkopplats samtidigt, till exempel laptops, surfplattor, tv:apparater, Android- och iOS-telefoner.

Aktivera anslutning med flera punkter

Anslutning med flera punkter är inaktiverat som standard.

1. På en Pixel-telefon med Android 10 eller senare: Öppna Inställningar följt av System följt av Programvaruuppdateringar följt av Appuppdateringar följt av tryck på Inställningar Inställningar vid namnet på dina parkopplade Pixel Buds.
    På andra Android-enheter: Öppna Google Pixel Buds-appen Pixel Buds.

2. Tryck på Flera punkterföljt av aktivera Använd flera punkter.

Så här ställer du in två ljudkällor för flera punkter:

• Du måste ha parkopplat med de två önskade ljudkällorna tidigare.
  • Kontrollera att flera punkter är aktiverat i Pixel Buds-appen.
  • Ha på dig dina Pixel Buds Pro.
  • Om Pixel Buds Pro inte ännu är anslutna till den första enheten öppnar du Bluetooth-inställningarna för ljudkällan och ansluter till Pixel Buds Pro.
  • Om Pixel Buds Pro inte ännu är anslutna till den andra enheten öppnar du Bluetooth-inställningarna för ljudkällan och ansluter till Pixel Buds Pro.
  • Båda ljudkällorna ska nu vara anslutna till Pixel Buds Pro.

Så här fungerar anslutning med flera punkter

De här riktlinjerna säkerställer att Pixel Buds Pro bara byter enhet när du vill det.

Telefonsamtal och videosamtal prioriteras framför Assistent, och Assistent har företräde framför media som musik, aviseringar och systemljud. Om du lyssnar på musik och får ett telefonsamtal på den andra anslutna ljudkällan pausas musiken så att du kan höra telefon- eller videosamtalet. När samtalet har avslutats kan du trycka på hörsnäckan för att återuppta musikuppspelningen på den tidigare ljudkällan.

Kontinuerlig musik eller videomedia från en ljudkälla kan inte avbrytas av den andra ljudkällan. Uppspelning på en ljudkälla måste pausas innan du kan spela upp musik från den andra ljudkällan.

Ljudväxlare

Android-enheter som kör Google Play-tjänster och Android 8 och senare kan smidigt växla mellan enheter med snabb parkoppling beroende på vad du gör. Ljudväxlaren är aktiverad som standard.

Aktivera ljudväxlaren

1. På en Pixel-telefon med Android 10 eller senare: Öppna Inställningar följt av System följt av Programvaruuppdateringar följt av Appuppdateringar följt av tryck på Inställningar Inställningar vid namnet på dina parkopplade Pixel Buds.
    På andra Android-enheter: Öppna Google Pixel Buds-appen Pixel Buds.

2. Tryck på Ljudväxlare följt av aktivera Använd ljudväxlare.

Så fungerar ljudväxling

De här riktlinjerna säkerställer att Pixel Buds Pro bara byter enhet när du vill det.

Prioritetsordningen för ljudväxling baseras på vad du gör (till exempel tittar på en film) eller på prioriterade händelser (som att ta emot ett telefonsamtal).

Du meddelas om varje växling, och du kan välja att återställa den. Du kan inaktivera alla växlingar i inställningarna för ljudväxling.

Använda Assistent

Om du vill använda Assistent måste minst en ljudkälla ha Assistent aktiverat.

Så länge du inte deltar i ett telefon- eller videosamtal har du fortfarande åtkomst till Google Assistent. Säg ”Hey Google” eller tryck länge på hörsnäckan som är konfigurerad för Assistent. Då växlas anslutningen automatiskt till enheten med Google Assistent.

Obs! Om media spelas upp ska Pixel Buds pausa den under frågan eller kommandot. Sedan återupptas medieljudet.

Google, Pixel, Android och tillhörande märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC.
Bluetooth®-ordmärket och tillhörande logotyp är registrerade varumärken som tillhör Bluetooth SIG, Inc.