Google Pay- ja Google Wallet ‐tietojen löytäminen, vieminen tai poistaminen

Voit luoda datasta tiedoston tai poistaa tietoja, joita et halua Googlen enää säilyttävän.

Tämä artikkeli koskee Google Pay ‐sovelluksella, Google Wallet ‐sovelluksella tai muilla Google Pay ‐palveluilla tekemiäsi rahansiirtoja.

Google Pay- ja Google Wallet ‐datan löytäminen

Näet Google Pay ‐datasi verkossa tai Google Pay- tai Google Wallet ‐sovelluksessa.

Dataperusteisen sisällön personoinnin lopettaminen tai aloittaminen

Valitse haluamasi personointiasetukset Google Payssa ja Google Walletissa

Voit valita, mitä dataa käytetään sisällön personointiin.

Valitse haluamasi personointiasetukset Google Payssa ja Google Walletissa.

Vinkkejä:

Sijaintihistorian käytön lopettaminen tai aloittaminen

Mobiililaitteesi taustasijainnin avulla Google Pay- ja Google Wallet ‑sovellukset voivat ilmoittaa sinulle, kun ne ovat käytettävissä. Tämän ominaisuuden avulla näet esimerkiksi, missä voit käyttää tallentamiasi maksu- ja kanta-asiakaskortteja. Voit koska tahansa valita, milloin Google Pay tai Google Wallet saa kerätä sijaintihistoriatietojasi.

1. Siirry osoitteeseen myaccount.google.com.
    • Kirjaudu Google-tilillesi, jos et ole vielä tehnyt sitä.
  2. Kirjoita hakukenttään Toiminnan hallinta ja napauta sitä.
  3. Laita Sijaintihistoria päälle tai pois päältä.

Toiminnan tai datan poistaminen Google-tililtä

Maksutapakohtaisten rahansiirtotietojen poistaminen

Tärkeää: Osoitteessa myactivity.google.com poistettua dataa ei voi käyttää Google Payn tai Google Walletin personointiin. Tiettyä dataa saatetaan silti säilyttää Google-tililläsi liiketoiminta- tai lakivaatimusten täyttämiseksi tai tärkeiden Google Pay ‐palvelujen tarjoamiseksi.

Jos haluat poistaa maksutapahtumatiedot tietyn maksutavan osalta, poista maksutapa Google Wallet ‐sivustolla.

Sinun on ehkä poistettava kyseiset tiedot myös osoitteessa myactivity.google.com. Lue lisää toiminnan poistamisesta.

Tiettyjen Google Pay ‐tapahtumien poistaminen

Tärkeää: Näitä ohjeita seuraamalla poistat tiedot Google-tililtäsi. Napautustapahtumien poistaminen poistaa laitteestasi myös kaupassa tehdyt napautukset. Jos haluat poistaa laitteestasi joitain muita tietoja, siirry seuraavaan osioon.

Jos haluat poistaa tiettyjä tapahtumia, kuten maksuja kaupoissa, sovelluksissa ja verkossa, kaverien tai perheenjäsenten lähettämiä tai vastaanottamia rahapyyntöjä tai Google Paylla tai Google Walletilla yritettyjä lähimaksuja:

1. Siirry osoitteeseen myactivity.google.com.
    • Kirjaudu Google-tilillesi, jos et ole vielä tehnyt sitä.
  2. Etsi tapahtuman päivämäärä.
  3. Valitse poistettavan tapahtuman kohdalta Tiedot.
  4. Tällä sivulla voit poistaa tapahtumat, joita et enää halua.
    • Jos haluat poistaa yksittäisiä kohtia: Valitse kohdan vierestä Lisää Lisää ja sittenPoista.
    • Jos haluat poistaa kaikki kohdat tietyn päivän osalta: Valitse päivämäärän vierestä Poista Delete.
    • Jos haluat poistaa koko historian: Lue lisää kaikkien tapahtumien poistamisesta

Vinkki: Vaikka voit estää yksittäisten tietojen näkymisen profiilissasi, Google säilyttää osan tiedoista lainsäädännöllisistä syistä.

Kaikkien tapahtumien poistaminen

Tärkeää: Jos poistat tietyn Google Pay ‐tapahtuman, se ei poista kaikkia Google Pay ‐tietojasi tai estä uusien tietojen keräämistä. Jos haluat poistaa kaiken Google Pay ‐datasi, sinun on poistettava Google Pay ‐palvelusi pysyvästi.

1. Siirry Google-tilipalvelun poistosivulle.
  2. Kirjaudu tilillesi.
  3. Valitse Google Pay ‐kohdan vierestä Poista Delete.
  4. Merkitse ruudut valituiksi.
  5. Valitse Poista Google Pay.

Google Pay ‐sovellusdatan poistaminen laitteesta

Tärkeää: Nämä vaiheet voivat olla erilaiset, jos laitteessasi on Androidin vanha versio. Katso lisätietoja Android-version päivittämisestä.

Vaihe 1: Poista maksutavat laitteesta
  1. Avaa Asetukset-sovellus laitteessasi.
  2. Napauta Google ja sitten Google-sovellusten asetukset ja sitten Google Pay.
  3. Napauta kunkin maksutavan vierestä Lisää Lisää ja sitten Poista maksutapa ja sitten Kyllä, poista.
    • Jatka, kunnes olet poistanut kaikki maksutavat laitteestasi.
Vaihe 2: Tyhjennä välimuisti
  1. Avaa Asetukset-sovellus laitteessasi.
  2. Valitse Sovellukset ja sitten Google Pay.
    • Jos Google Pay ei ole näkyvissä, valitse Näytä kaikki sovellukset ja sitten Google Pay.
  3. Valitse Tallennustila ja välimuisti ja sitten Tyhjennä tallennustila ja sitten Tyhjennä välimuisti.

Google Wallet ‐datan poistaminen laitteesta

Tärkeää: Nämä vaiheet voivat olla erilaiset, jos laitteessasi on Androidin vanha versio. Katso lisätietoja Android-version päivittämisestä.

Vaihe 1: Poista maksutavat Google Walletista
  1. Avaa Google Wallet ‑sovellus .
  2. Etsi maksutapa, jonka haluat poistaa. Jos se ei ole ensimmäinen kortti, pyyhkäise, kunnes löydät sen.
  3. Napauta korttia.
  4. Napauta oikeasta yläkulmasta Lisää More ja sitten Poista maksutapa.
Vaihe 2: Tyhjennä välimuisti
  1. Avaa Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Sovellukset ja sitten Google Wallet.
    • Jos et löydä Google Walletia, valitse Näytä kaikki sovellukset ja sitten Google Wallet.
  3. Valitse Tallennustila ja välimuisti ja sitten Tyhjennä tallennustila ja sitten Tyhjennä välimuisti.

Maksutapojen ja muiden korttien, lippujen ja avaimien poistaminen Google Paysta ja Google Walletista

Lue lisää korttien, pankkitilien ja muiden maksutapojen poistamisesta Google Wallet ‐sivustolta (vain tietyillä markkina-alueilla). Muut tiedot saat osoitteesta payments.google.com.

Lue lisää Google Walletin sisällön ylläpidosta.

Google Pay ‑datan kopiointi

Voit luoda Google Pay ‑datastasi tiedoston henkilökohtaista käyttöä varten.

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen takeout.google.com.
    • Kirjaudu Google-tilillesi, jos et ole vielä tehnyt sitä.
  2. Varmista, että Google Pay on päällä. Voit laittaa pois päältä ne Google-sovellukset tai ‑palvelut, joista et halua dataa erilliseen tiedostoon.
    • Jos haluat valita kopioitavan datan erikseen, mene kohtaan Kaikki tapahtumat ja tallennetut kohteet.
  3. Valitse Seuraava vaihe.
  4. Valitse tiedostotyyppi, toistuvuus ja kohde.
  5. Valitse Luo vienti.

Lue lisää datan lataamisesta.

Maksuprofiilin sulkeminen pysyvästi

Lue lisää Google-maksuprofiilin sulkemisesta pysyvästi.