Begära en momsfaktura för köp på Google

Om du bor i EES (Europeiska ekonomiska samarbetsområdet) debiteras du mervärdesskatt (moms) för alla köp du gör via Google. Om du bor i EES eller Marocko debiteras du mervärdesskatt (moms) för alla köp på Google Play. Du kan begära en momsfaktura eller ett kvitto för sådana köp.

Begära en momsfaktura eller ett kvitto

Adressen på momsfakturan eller kvittot är den juridiska adress du hade vid tidpunkten för köpet. Du kan inte ändra adressen för en momsfaktura eller ett kvitto efter köpet.

1. Logga in i Inställningar.
  2. Kontrollera att du har angett ditt person-/organisationsnummer. Om inte så gör du det nu.
    • I vissa länder kan du inte få en momsfaktura eller ett kvitto om du inte hade angett ditt person-/organisationsnummer före köpet.
  3. Klicka på Aktivitet.
  4. Klicka på transaktionen som du vill få en faktura för.
  5. Klicka på Hämta momsfaktura eller Ladda ned momskvitto längst ned bland transaktionsuppgifterna. Du kan bli ombedd att uppge uppgifter som din fullständiga adress eller ditt person-/organisationsnummer.
  6. Klicka på Spara. Du ser en länk som leder till platsen där du kan hämta fakturan.

Begära en faktura för andra länder

Fakturor är bara tillgängliga för personer som bor i EES och Marocko.