Problemen oplossen bij het betalen voor Google-producten en -services

In de volgende situaties moet u mogelijk een probleem met uw betalingsprofiel oplossen:

• U heeft problemen met betalen voor Google-producten.
  • U krijgt een foutmelding als u een betaalmethode toevoegt.

Zoek de foutcode of foutmelding hieronder die u in het artikel heeft gekregen en volg de stappen voor probleemoplossing.

Tip: Dit artikel bevat alleen de meest voorkomende foutcodes of foutmeldingen. Als u de foutcode of -melding hieronder niet kunt vinden, volgt u de instructies op het scherm of probeert u de algemene stappen voor probleemoplossing.

Controleren of uw kaartuitgever uw betaling heeft geweigerd

Uw betaalinstantie heeft mogelijk uw betaling geweigerd. De betaalinstantie is de bank die uw kaart heeft uitgegeven, de telecomprovider voor uw account voor facturering via provider of uw e-walletprovider.

Als u een van de volgende foutcodes of foutmeldingen krijgt, heeft uw kaartuitgever uw betaling mogelijk geweigerd:

• Foutcodes:
    • OR-CCSEH-22
    • OR-HDT-14
  • Foutmeldingen:
    • '[Uw betaalinstantie] heeft uw betaling geweigerd.'
    • 'Pas de kaartgegevens aan of gebruik een andere kaart.'
    • 'Transactie geweigerd Probeer een andere betaalmethode of neem contact op met uw kaartuitgever.'
    • 'Uw aankoop met uw factureringsaccount voor [telecomprovider] is geweigerd. Selecteer een andere betaalmethode.'
Problemen oplossen met betalingen die zijn geweigerd door uw kaartuitgever

Voeg een andere betaalmethode toe of selecteer een andere methode om het probleem op te lossen, of probeer het volgende:

• Zorg dat uw betaalmethode up-to-date is. Als dit niet het geval is, updatet u uw betaalmethode. Probeer de aankoop vervolgens opnieuw af te ronden.
  • Zorg dat u voldoende saldo op uw rekening heeft voor de aankoop.
  • Als u nog steeds problemen heeft, neemt u contact op met uw kaartuitgever om na te gaan of er een probleem is met uw rekening.

Controleren op pay.google.com of u uw betalingsgegevens of identiteit moet verifiëren

Als u een van de volgende foutcodes of foutmeldingen krijgt, moet u wellicht uw betalingsgegevens of identiteit verifiëren:

• Foutcodes:
    • BM-CPEC-02
    • OR-CAC-02
    • OR-HDT-09
    • OR-IEH-01
    • OR-IEH-02
  • Foutmeldingen:
    • 'Uw betaling is geweigerd vanwege een probleem met uw account.'
    • 'Verifieer op pay.google.com.'
    • 'Verifieer uw betaalmethode.'
    • 'Verifieer in de betaalmethoden van uw Google-account.'
    • 'Verifieer uw kaartgegevens en probeer het opnieuw.'
    • 'Verifieer voor de veiligheid de beveiligingscode van uw kaart.'
Verificatieproblemen oplossen

Ga naar pay.google.com en volg de instructies om het probleem op te lossen. Mogelijk wordt u gevraagd uw gegevens te bevestigen met een code of door documenten in te dienen.

Uw gegevens verifiëren met een code

Stap 1: Vraag een verificatiecode aan

1. Ga naar pay.google.com.
  2. Log in op uw account.
    • Als u meerdere accounts heeft: Log in op het account met de uitgegrijsde kaart.
    • Als u pay.google.com niet gebruikt: Ga naar de pagina Betaalmethoden van uw account.
  3. Klik op Betaalmethoden.
  4. Klik naast de kaart waar Verificatie vereist bij staat op Verifiëren en dan Code ophalen.
  5. Als bij geen van de kaarten Verificatie vereist staat, klikt u bovenaan het scherm op Meldingen.
  6. Klik op Nu verifiëren.

Stap 2: Zoek de verificatiecode op en geef deze op

1. U ziet een tijdelijke afschrijving van minder dan $ 1,95 op uw betaalkaartafschrift met de mededeling GOOGLE. De laatste 6 cijfers zijn de verificatiecode.
    • Meestal krijgt u de code meteen. Soms kan dit tot 7 dagen duren.
    • De stop op uw account is tijdelijk. De betaling wordt binnen enkele dagen als automatische incasso van uw rekening afgeschreven.
  2. Doe het volgende om de verificatie af te ronden:
    1. Keer terug naar uw account.
    2. Geef de 6-cijferige code op.

Uw gegevens verifiëren met documenten

Gebruik de link in het verificatieverzoek om het volgende te doen:

• Uw identiteit of betaalmethode verifiëren.
  • De lijst met geaccepteerde documenten en instructies bekijken.

Zorg ervoor dat uw documenten:

• allemaal dezelfde hele naam bevatten,
  • geldig en niet verlopen zijn,
  • duidelijk leesbaar zijn.

Zorg ervoor dat de afbeelding die u uploadt:

• een document weergeeft en geen afbeelding is van iets anders,
  • leesbaar is,
  • niet in zwart-wit maar in kleur is,
  • scherp en goed belicht is en geen schittering heeft,
  • alle 4 de hoeken van het document toont.

Tips:

• Zorg dat uw naam, adres en betalingsgegevens op pay.google.com up-to-date zijn.
  • Nadat u uw documenten heeft ingediend, kan het een paar dagen duren voordat de verificatie is afgerond.

Controleren of u contact moet opnemen met Google Support

Als u een van de volgende foutcodes of foutmeldingen ziet, moet u wellicht contact opnemen met Google Support:

• Foutcodes:
    • OR-BAIH-01
    • OR-BAIH-08
    • OR-BAIH-09
    • OR-BAIH-10
    • OR-CAC-01
    • OR-CAC-05
    • OR_CCR_68
    • OR-CCSEH-05
    • OR-CCSEH-21
    • OR-CCSEH-23
    • OR-CCSEH-24
    • OR-CUSEH-02
    • OR-HDT-16
    • OR-REH-04
    • OR-TAPSH-08
  • Foutmeldingen:
    • 'Verzoek mislukt.'
    • 'We kunnen deze actie niet uitvoeren.'
Foutcodes oplossen

Selecteer een andere betaalmethode of probeer het volgende om het probleem op te lossen:

1. Wacht 2 dagen.
  2. Probeer de betaling opnieuw uit te voeren.
  3. Als u nog steeds een foutmelding krijgt, neemt u contact op met Google Support.

Andere problemen met de betaalmethode

'U heeft deze transactie te vaak geprobeerd.'

Als u deze foutmelding ziet, staat uw kaartuitgever maar een beperkt aantal geweigerde betalingspogingen toe binnen een bepaalde periode.

Gebruik een andere betaalmethode om het probleem op te lossen of:

• probeer het over 60 minuten opnieuw,
  • neem contact op met uw kaartuitgever.
'Kan deze transactie niet afronden. Neem contact op met uw Google Workspace-beheerder om het probleem op te lossen.'

Als u een Google-product of -service koopt en deze foutmelding krijgt, is uw account ingesteld door uw bedrijf of school.

Neem contact op met uw Google Workspace-beheerder om dit probleem op te lossen.

Tip: Als u beheerder bent, ziet u hier hoe u het factureringsprobleem oplost.

Uw beheerder vinden

Uw beheerder kan een van de volgende mensen zijn:

• Iemand binnen uw IT-afdeling of van een helpdesk in een bedrijf of school.
  • De persoon die uw e-mailservice of website beheert.
  • De persoon van wie u uw gebruikersnaam heeft gekregen.
'Kan transactie niet afronden: kaart verlopen.'

Als u deze foutmelding ziet, is uw kaart verlopen. Gebruik een andere betaalmethode of update uw betaalmethode.

Kaart is uitgegrijsd en ongeschikt

Als uw kaart is uitgegrijsd en u een bericht krijgt dat uw kaart ongeschikt is, kunt u de kaart niet gebruiken voor deze aankoop. Probeer de aankoop opnieuw met een andere kaart.

Als u niet de kaart ziet die u wilt gebruiken, volgt u de instructies op het scherm om een nieuwe kaart toe te voegen.

'Kan uw transactie niet afronden' en algemene stappen voor probleemoplossing

Als u om meer informatie wordt gevraagd nadat u dit bericht heeft gekregen, volgt u de instructies op het scherm.

Zo niet, dan probeert u het volgende:

• Gebruik een andere betaalmethode.
  • Check of het factuuradres voor uw betaalmethode (zoals een creditcard) overeenkomt met het adres in uw Google Pay-instellingen.
    • Als het niet overeenkomt: Update uw adres op pay.google.com. Probeer vervolgens de transactie opnieuw.
  • Wacht 2 dagen. Probeer vervolgens de betaling opnieuw uit te voeren.
  • Als u een app gebruikt: Probeer in plaats daarvan op de website van het product te betalen.
  • Als u de website gebruikt: Probeer de app.
  • Als u een aankoop doet op Google Play: Ga naar Betalingsproblemen in uw account oplossen voor suggesties.
  • Als u betaalt zonder account in de Google Store: Log in op uw Google-account.
  • Als u een geschikte Android-telefoon gebruikt en betaalt met een creditcard: Stel een betaalmethode in voor contactloze transacties.
  • Als u betaalt met een creditcard: Neem contact op met uw bank of financiële instelling over deze transactie.

Contact met ons opnemen voor hulp

Als u nog steeds problemen heeft, neemt u contact op met het supportteam voor uw Google-product: