Betala i en app eller på en webbplats

När du handlar online eller i appar som Uber och Airbnb kan du betala snabbare med kreditkortet i säkert förvar i Google Pay. Med Google Pay behöver du inte ange kortuppgifterna varje gång.

Då kan du använda Google Pay

Du kan betala med ett kort som du har sparat i Google Pay

• om appen eller webbplatsen erbjuder Google Pay som betalningsmetod
  • när du hittar de här knapparna i kassan:
Buy with Google Pay

Betala med Google Pay

1. Tryck på Google Pay-knappen i kassan.
  2. Om du blir uppmanad väljer du en betalningsmetod och anger din leveransadress.
  3. Bekräfta beställningen.

Lägga till eller ändra ett kort i Google Pay

Vanliga frågor om app- och webbplatsbetalningar

Jag har inte fått varorna eller tjänsterna jag beställde

Kontakta säljaren direkt om du har frågor om din beställning.

Jag vill få en återbetalning för en beställning

Kontakta säljaren direkt om du vill begära en återbetalning.

Det står GOOGLE *TEMPORARY HOLD i min bank- eller kreditkortsapp. Vad är det?

Om du använder en betalningsmetod via en Google-tjänst kan det dyka upp en debitering med beskrivningen GOOGLE *TEMPORARY HOLD. Det är ett reserverat belopp för att verifiera att kortkontot är giltigt. När transaktionen går igenom försvinner det reserverade beloppet.

Min betalning gick inte igenom. Vad kan jag göra?

1. Kontrollera om säljaren tar emot din betalningsmetod.
  2. Kontrollera att inga problem har uppstått med kontot. Kolla aviseringarna på payments.google.com Alert.
  3. Se till att de uppgifter din bank eller kortföretaget har stämmer med namnet och adressen i inställningarna för betalningsprofilen.
  4. Om faktureringsuppgifterna stämmer kan du prova att genomföra transaktionen igen med en annan betalningsmetod. Läs om hur du hanterar dina betalningsuppgifter för Google.
  5. Om du bara har en betalningsmetod kan du prova att ta bort den från ditt Google-konto och lägga till den igen. Försök sedan genomföra transaktionen igen. Läs om hur du hanterar betalningsmetoder.
  6. Om inget av ovanstående fungerar kan du kontakta din bank eller kortföretaget för att ta reda på varför transaktionen avvisas.

Skicka feedback

Berätta för oss om din upplevelse av Google Pay som betalningsmetod i appar eller på webbplatser:

1. Öppna wallet.google.com.
  2. Klicka på Feedback följt av Skicka till vänster.
  3. Berätta vad som är bra och dåligt eller om fel du har hittat.

Lägga till Google Pay på din webbplats eller app

Besök developers.google.com/pay/ om du vill erbjuda enkel betalning för personer i din app och på din webbplats.