Bestrid, rapportér eller kanseller en betaling

Hvis du tror at et kjøp er gjennomført eller penger er sendt eller mottatt i forbindelse med svindel, kan du bestride transaksjonen. Du kan kansellere enkelte betalinger du har gjort med Google Pay.

Trinn 1: Sjekk om transaksjonen er gjennomført

• Du kan ikke bestride en transaksjon før den er gjennomført.
  • Beløpene som vises for transaksjoner som fortsatt behandles, er midlertidige og kan endres.
  • Når du har kansellert en bestilling eller betaling, kan det ta litt tid før kontoen din krediteres.

Trinn 2: Sjekk om transaksjonen ble foretatt av noen du kjenner

Hvis et familiemedlem eller en venn hadde tilgang til Google-kontoen eller betalingsmåten din og er den som foretok transaksjonen, går du til det aktuelle avsnittet nedenfor.

Kanseller et Google-kjøp

Merk: Denne informasjonen gjelder for enkeltpersoner, ikke bedrifter. Hvis du vil ha mer informasjon om Google Pay for bedrifter, kan du gå til brukerstøtten for Betalingssenter.

Ta kontakt med brukerstøtten for det aktuelle produktet.

Si opp et Google-abonnement

Viktig: Når du sier opp et abonnement, refunderes ikke betalingene som allerede er fullført. Du kan ikke angre oppsigelsen av et abonnement, men du kan alltids abonnere på nytt.

Finn ut hvordan du sier opp et Google-abonnement.

Kanseller en betaling til en bedrift som er gjennomført med Google Pay-appen

For å kansellere, bestride eller rapportere en betaling du har gjort til en ekstern bedrift i butikker, på nettet eller i en app, tar du kontakt med forhandleren der kjøpet fant sted.

Bestrid eller rapportér en betaling du ikke har godkjent

Bestrid betalinger for Google-produkter

Hvis du tror du er blitt svindlet til å betale for et Google-produkt som Play eller YouTube, kan du bestride transaksjonen.

Bestrid en transaksjon du ikke gjenkjenner i Google Pay-appen

Hvis du ser en transaksjon i Google Pay-appen som du ikke gjenkjenner, gjør du følgende:

1. Sammenlign Google Pay-transaksjonsbeløpet med oppføringene i nettbanken eller appen til finansinstitusjonen din.
    • Ikke benytt fysiske kontoutskrifter eller kvitteringer, siden de kan være utdaterte.
  2. Hvis beløpet i portalen til finansinstitusjonen ikke stemmer, eller hvis du ikke gjenkjenner belastningen, bør du kontakte selgeren for å prøve å få løst problemet.
  3. Hvis du ikke får løst problemet overfor selgeren, kan du sende inn en bestridelse.

Bestrid penger som er sendt til en venn med Google Pay-appen

Du kan bestride transaksjoner du har sendt.

Tip: For international payments, contact Wise support.