Kennisgewing

As of June 4, 2024, the U.S. version of the Google Pay app is no longer available for use. Learn more about these changes

Betwis ’n betaling, gee dit aan of kanselleer dit

As jy dink dat 'n aankoop bedriegend was of dat geld bedriegend gestuur of ontvang is, kan jy 'n transaksie betwis. Jy kan sekere betalings kanselleer wat jy deur middel van Google Pay gedoen het.

Stap 1: Gaan na of die transaksie voltooi is

• ’n Transaksie kan nie betwis word tot dit voltooi is nie.
  • Die bedrag wat gewys word vir transaksies wat steeds verwerk word, is tydelik en kan verander.
  • Nadat jy ’n bestelling of betaling kanselleer, kan dit ’n ruk neem voor jou rekening gekrediteer word.

Stap 2: Gaan na of die transaksie gedoen is deur iemand wat jy ken

As ’n gesinslid of vriend toegang tot jou Google-rekening of betaalmetode gehad het en die transaksie gedoen het, moet jy na die toepaslike afdeling hieronder gaan.

Kanselleer ’n Google-aankoop

Let wel: Hierdie inligting is vir individue, nie vir besighede nie. Besoek die Betaalsentrum-hulpsentrum vir nog inligting oor Google Pay for Business.

Kontak die produk se steundiensspan.

Kanselleer ’n Google-intekening

Belangrik: Wanneer jy ’n intekening kanselleer, kan voltooide betalings nie terugbetaal word nie. Kansellasies kan nie ontdoen word nie, maar jy kan altyd weer inteken.

Vind uit hoe om ’n Google-intekening te kanselleer.

Betwis of gee 'n betaling aan wat jy nie gemagtig het nie

Dispuut ’n betaling vir Google-produkte

As jy dink dat ’n bedrieglike betaling vir ’n Google-produk soos Play of YouTube gedoen is, kan jy ’n transaksie betwis.

Betwis ’n transaksie wat jy nie herken nie in die Google Pay-program

As jy ’n transaksie op die Google Pay-webwerf vind wat jy nie herken nie:

1. Vergelyk die Google Pay-transaksiebedrag met die rekords op jou finansiële instelling se internetbankdiensteportaal of -app.
    • Moenie op fisiese bankstate of kwitansies staatmaak nie, want hulle kan verouderd wees.
  2. Indien die bedrag op jou finansiële instelling se portaal nie akkuraat is nie of jy nie die heffing herken nie, moet jy die handelaar kontak en probeer om die kwessie met hulle op te los.
  3. As jy nie die kwessie met die handelaar kan oplos nie, kan jy ’n dispuut indien.
    • Indien die transaksie jou debietkaart, kredietkaart, bankrekening of ander betaalmetode gebruik het wat aan jou Google Pay-rekening gekoppel is, kan jy ’n dispuut indien.