Administrer den personlige betalingsprofilen din

Når du kjøper noe via Google første gang, lagres betalingsopplysningene dine i en betalingsprofil. Neste gang du kjøper noe via Google, kan du bruke opplysningene i profilen om igjen.

Alle betalingsprofiler du oppretter, knyttes til Google-kontoen din.

I den personlige Google-betalingsprofilen din lagres informasjon som dette:

• navn, adresse og skatte-ID, når det er lovpålagt, til den som er ansvarlig for profilen
  • kredittkort, debetkort, bankkontoer og andre betalingsmåter du har brukt til å kjøpe noe via Google
  • kvitteringer og annen informasjon du har om tidligere transaksjoner
  • abonnementer og gjentakende betalinger

Tips: Hvis du administrerer en Google-betalingsprofil for en bedrift eller organisasjon, kan du finne ut mer om bedriftsprofiler her.

Administrer flere betalingsprofiler

Hvis du bruker profilen til personlige betalinger, kan du bare opprette én profil for landet eller regionen du befinner deg i. På den måten kan du administrere alle Google-kjøpene dine på ett sted.

Du kan ha flere betalingsprofiler i disse tilfellene:

Endre en profil

1. Logg på Innstillinger.
  2. Hvis du har mer enn én profil:
    1. Klikk på nedoverpilen Down arrow øverst til venstre ved siden av navnet ditt.
    2. Velg profilen du vil endre.
  3. Gjør endringene du ønsker. Du kan endre informasjon som adresse og betalingsmåter.
  4. Lagre endringene.
Endre navnet ditt

Rediger navnet ditt i innstillingene

1. Logg på og gå til Innstillinger.
  2. Klikk på Rediger Rediger ved siden av «Navn».
    • Hvis du ikke får redigert navnet, klikker du på Endre navn. Følg veiledningen for å fylle ut skjemaet for navneendring.
  3. Skriv inn det oppdaterte navnet.
  4. Klikk på Lagre.

Fyll ut skjemaet for navneendring

Hvis du vil endre det bekreftede navnet i betalingsprofilen din, må du kanskje oppgi mer informasjon og dokumentasjon for å bekrefte navnet på nytt. Hvis du ikke får redigert navnefeltet i innstillingene:

1. Klikk på Endre navn under navnet ditt.
  2. Klikk på Start navneendring.
  3. Følg veiledningen på skjermen for å oppgi opplysningene og laste opp dokumenter.

Feilsøk problemer med navneendring

Hvis du følger veiledningen ovenfor, men ikke får endret navnet i betalingsprofilen, kan du fylle ut et skjema for å be om at navnet i betalingsprofilen oppdateres.

Oppdater andre innstillinger
  1. Logg på og gå til Innstillinger.
  2. Hvis du har mer enn én profil:
    1. Klikk på nedoverpilen Down arrow øverst til venstre ved siden av navnet ditt.
    2. Velg profilen du vil redigere.
  3. Gjør endringene. Du kan for eksempel endre adressen din.
  4. Klikk på Lagre.

Steng en profil

Finn ut hvordan du stenger en betalingsprofil.