Uw individuele betalingsprofiel beheren

Als u voor het eerst een aankoop doet via Google, worden uw betalingsgegevens opgeslagen in een betalingsprofiel. De volgende keer dat u iets koopt via Google, kunt u de informatie in het profiel opnieuw gebruiken.

Alle betalingsprofielen die u maakt, worden gekoppeld aan uw Google-account.

In uw individuele Google-betalingsprofiel wordt onder andere deze informatie opgeslagen:

• Naam, adres en btw-nummer (indien wettelijk vereist) van de persoon die verantwoordelijk is voor het profiel.
  • Creditcards, pinpassen, bankrekeningen en andere betaalmethoden die je in het verleden hebt gebruikt om via Google aankopen te doen.
  • Betalingsbewijzen en andere informatie over eerdere transacties.
  • Abonnementen en terugkerende betalingen.

Tip: Beheert u een Google-betalingsprofiel voor een bedrijf of organisatie? Lees meer over bedrijfsprofielen.

Meer dan één betalingsprofiel beheren

Als u uw profiel gebruikt voor persoonlijke betalingen, kunt u maar één individueel profiel maken voor het land of gebied waarin u zich bevindt. Op die manier kunt u al uw Google-aankopen vanaf een enkele plaats beheren.

In de volgende gevallen kunt u meerdere betalingsprofielen hebben:

Een profiel bewerken

1. Log in bij Instellingen.
  2. Als u meer dan één profiel heeft:
    1. Klik linksboven naast uw naam op de pijl-omlaag Down arrow.
    2. Kies het profiel dat u wilt bewerken.
  3. Breng uw wijzigingen aan. U kunt gegevens zoals uw adres en betaalmethoden wijzigen.
  4. Sla de wijzigingen op.

Een profiel sluiten

Meer informatie over hoe u een betalingsprofiel sluit.