Bestuur jou individuele betalingsprofiel

Wanneer jy die eerste keer ’n aankoop deur Google maak, sal jou betaalinligting in ’n betalingsprofiel gestoor word. Die volgende keer wat jy iets deur Google koop, kan jy weer die inligting in die profiel gebruik.

Enige betalingsprofiel wat jy skep, word met jou Google-rekening geassosieer.

Jou individuele Google-betalingsprofiel stoor inligting soos:

• Die naam, adres en belasting-ID van wie verantwoordelik is vir die profiel, indien dit wetlik vereis word.
  • Kredietkaarte, debietkaarte, bankrekeninge en ander betaalmetodes wat jy in die verlede gebruik het om deur Google te koop.
  • Jy kan ander adresse gebruik wat jy oral in Google-dienste, soos outovul op Chrome en Google Pay, bygevoeg het.
  • Kwitansies en ander inligting oor vorige transaksies.
  • Intekeninge en herhalende betalings.

Wenk: Vind uit oor besigheidsprofiele as jy ’n Google-betalingsprofiel vir ’n besigheid of organisasie bestuur.

Bestuur meer as een betalingsprofiel

As jy jou profiel vir persoonlike betalings gebruik, kan jy net een individuele profiel skep vir die land of streek waarin jy is. Sodoende kan jy al jou Google-aankope op een plek bestuur.

Jy kan veelvoudige betalingprofiele hê as jy:

Wysig ’n profiel

1. Meld aan by Instellings.
  2. As jy meer as een profiel het:
    1. Klik Af Down arrow links bo langs jou naam.
    2. Kies die profiel wat jy wil wysig.
  3. Maak jou wysigings. Jy kan inligting soos jou adres en betaalmetodes verander.
  4. Stoor jou wysigings.
Verander jou naam

Wysig jou naam in instellings

1. Meld aan by Instellings.
  2. Klik Wysig Edit langs “Naam”.
    • Klik Verander naam as jy nie jou naam kan wysig nie. Volg die stappe om die naamveranderingvorm te voltooi.
  3. Voer jou opgedateerde naam in.
  4. Klik Stoor.

Voltooi die naamveranderingvorm

As jy jou geverifieerde naam in jou betalingsprofiel wil verander, sal jy dalk meer inligting en dokumente moet verskaf om jou naam weer te verifieer. As jy nie die naamveld in Instellings kan wysig nie:

1. Klik Verander naam onder jou naam.
  2. Klik Begin naamverandering.
  3. Volg die instruksies op die skerm om jou inligting in te voer en dokumente op te laai.

Foutspoor kwessies met die verandering van jou naam

Vul ’n vorm in om ’n opdatering van jou betalingsprofielnaam aan te vra as jy jou betalingsprofielnaam nie met die stappe hier bo kan verander nie.

Dateer ander instellings op
  1. Meld aan by Instellings.
  2. As jy meer as een profiel het:
    1. Klik Af Down arrow links bo langs jou naam.
    2. Kies die profiel wat jy wil wysig.
  3. Bring jou wysigings aan. Jy kan inligting soos jou adres verander.
  4. Klik Stoor.

Sluit ’n profiel

Vind uit hoe om ’n betalingsprofiel te sluit.