Avsluta Google-betalningar permanent

Viktigt! Om du använder Google Pay-appen och avslutar betalningsprofilen måste du skapa ett nytt Google-konto om du vill använda Google Pay-appen igen i framtiden.
Följ de här stegen för att avsluta Google-betalningar permanent, radera dina uppgifter från Google Pay och avsluta din Google-betalningsprofil. När du har stängt betalningsprofilen kan du inte öppna den igen eller hitta tidigare information om transaktioner eller betalningsmetod.

Innan du avslutar betalningsprofilen

1. Se till att du vet vad det här innebär för ditt Google-konto. Om du avslutar din Google-betalningsprofil kan du inte
    • köpa något från Google Play, Google Ads, Google Fi, Google One eller andra Google-produkter
    • betala med Google Pay
    • skicka eller begära pengar
    • spara presentkort, bonusprogram eller betalningsinformation
    • se din transaktionshistorik.
  2. Om du vill ta bort nästan alla uppgifter i Google Pay men fortfarande vill ha möjlighet att köpa något i framtiden kan du

Avsluta tjänsten permanent

Obs! Vi kan lagra viss information i din betalningsprofil under en period efter att du har raderat den för att följa juridiska krav och föreskrifter.

Steg 1: Radera Google-betalningar från ditt konto

Viktigt! Innan du raderar informationen kan du ladda ned dina uppgifter.

I det här steget raderas följande data:

• virtuella kontonummer för kredit- eller bankkort och länkade konton från tredje part
  • stamkundskort, presentkort, erbjudanden, belöningar och kollektivtrafikbiljetter
  • dina transaktioner med virtuella kontonummer
  • betalningsförsök i butik
  • de gånger du använt stamkundskort, presentkort, erbjudanden, kollektivtrafikbiljetter och andra Spara till Google Pay-objekt i butik
  • Google Pay-transaktioner för varor och tjänster i appar och på webbplatser som inte tillhör Google (förutom digitala köp i appen)
  • förfrågningar om pengar som du skickat eller tagit emot med Google Pay (pågående begäranden kan fortfarande gå igenom)
  • sökningar i Google Pay-appen
  • beställningar du har gjort i Google Pay-appen
  • transaktionsuppgifter om pengar som du har skickat eller tagit emot med Google Pay eller saldot i Google Pay, i väntan på lagring av uppgifter för myndighetskontroll

Så här raderar du information i Google Pay:

1. Öppna myaccount.google.com.
    • Du måste logga in om du inte redan har gjort det.
  2. Välj Integritet och anpassning.
  3. Scrolla till Ladda ned eller radera dina uppgifter.
  4. Välj Ta bort en tjänst Ta bort en tjänst.
    • Du kan behöva logga in igen.
  5. Leta reda på Google Pay.
  6. Välj Radera Delete.
  7. Följ anvisningarna på skärmen.

Steg 2: Avsluta din Google-betalningsprofil permanent

Viktigt! Om du har pengar på saldot i Google Play rekommenderar vi att du gör något av följande:

• Använd dem innan du avslutar profilen. Ett saldo i Google Play kan inte överföras mellan konton.
  • Överför pengarna innan du avslutar profilen. Om du vill kontrollera ditt saldo och överföra det från Google Pay kan du läsa om hur du kontrollerar ditt saldo och överför pengar från Google Pay (endast USA).

Det här steget påverkar följande data:

• kreditkort, bankkort, bankkonton och andra betalningsmetoder som sparats för köp på Google-produkter och appar och webbplatser som inte tillhör Google
  • transaktionsinformation för köp som gjorts på Google Play, Google Ads, YouTube, andra Google-produkter och alla digitala köp i appen
  • transaktionsuppgifter om pengar som du har skickat eller tagit emot med Google Pay-appen eller saldot i Google Pay

Så här avslutar du Google-betalningsprofilen:

1. Valfritt: Om du har flera profiler öppnar du pay.google.com och ser till att du är inloggad på den profil du vill avsluta.
  2. Öppna pay.google.com Inställningar.
  3. Välj Stäng betalningsprofilen under Betalningsprofilens status.
  4. Följ anvisningarna på skärmen.