Starting June 4, 2024, the U.S. version of the Google Pay app will no longer be available for use. Learn more about these changes

Verifiera betalningsmetoden i Google Pay-appen

En verifiering hjälper banken att skydda ditt konto. Beroende på vilken bank du har kan du välja mellan följande alternativ. Verifieringskoden kommer från banken, inte Google Pay.

Obs! Se till att banken har ditt nuvarande telefonnummer och din e-postadress så att du får koderna.

Olika sätt att verifiera

När du har fått koden anger du den i Google Pay-appen.

Via e-post eller sms

När du verifierar på det här sättet skickar banken en verifieringskod inom några minuter. Om du inte får någon kod kontaktar du banken.

Via telefon

Du kan ringa banken och få en verifieringskod direkt från dem. Hos vissa banker kan du begära ett samtal via Google Pay-appen.

Via bankapp

Du kan behöva logga in på bankens app och verifiera betalningsmetoden. Om du inte har appen kan du bli ombedd att installera den och sedan återvända till Google Pay-appen.

Med tillfällig överföring

En mindre insättning, vanligtvis under 1 USD, kan tillfälligt visas på ditt bankkonto. Du kan få en avisering om insättningen via sms eller e-post. Insättningen tas bort från kontot som en debitering.

Så här hittar du verifieringskoden:

1. Logga in på ditt bankkonto.
  2. Hitta debiteringen som matchar beloppet i Google Pay-appen.
  3. Öppna Google Pay-appen Google Pay på din Android-enhet.
  4. Tryck på Betalning längst ned.
  5. Tryck på Verifiera under betalningsmetoden.
  6. Välj beloppet och tryck på Verifiera.

Lösa problem

Fick ingen kod

1. Se till att du kontrollerat rätt telefonnummer, e-postadress, app eller bankkonto för verifieringsmetoden.
  2. Kontrollera att enheten har mottagning eller är ansluten till wifi.
  3. Om du fortfarande inte får någon kod väljer du en annan verifieringsmetod och försöker igen.
  4. Om andra metoder inte heller fungerar ringer du banken.

Koden fungerar inte

1. Dubbelkolla att du angav rätt kod.
  2. Prova med en annan verifieringsmetod.
  3. Om koden fortfarande inte fungerar ringer du banken.
  4. Be banken kontrollera verifieringen av Google Pay-appen.