Uw betaalmethode verifiëren in de Google Pay-app

Deze stap helpt uw bank bij het beschermen van uw rekening. Afhankelijk van uw bank kunt u kiezen uit de onderstaande opties. Uw verificatiecode wordt door uw bank verstrekt, niet door Google Pay.

Opmerking: Controleer of uw bank over uw huidige telefoonnummer en e-mailadres beschikt, zodat u de codes krijgt.

Hoe u een kaart kunt verifiëren

Nadat u uw code heeft ontvangen, moet u teruggaan en deze invoeren in de Google Pay-app.

Via e-mail of sms

Bij verificatie op deze manier moet u binnen een paar minuten een verificatiecode van uw bank ontvangen. Neem contact op met uw bank als dat niet gebeurt.

Telefonisch

U kunt rechtstreeks telefonisch contact met uw bank opnemen en om een verificatiecode vragen. Voor sommige banken kunt u via de Google Pay-app een telefoongesprek aanvragen.

Via een app van de bank

Mogelijk moet u inloggen bij de app van uw bank om uw betaalmethode te verifiëren. Als u de app niet heeft, wordt u mogelijk gevraagd deze te installeren en vervolgens terug te gaan naar de Google Pay-app.

Via een tijdelijke storting

Er kan tijdelijk een klein bedrag (meestal minder dan € 1) op uw bankrekening worden gestort. U kunt hier een melding over krijgen, bijvoorbeeld via sms of e-mail.De storting wordt ook weer van uw rekening afgeschreven.

Zo zoekt u uw verificatiecode op:

1. Log in op uw bankrekening.
  2. Zoek de afschrijving die overeenkomt met het bedrag in de Google Pay-app.
  3. Open de Google Pay-app Google Pay op uw Android-apparaat.
  4. Tik onderaan op Betaling.
  5. Tik onder de betaalmethode op Verifiëren.
  6. Kies het bedrag en tik op Verifiëren.

Problemen oplossen

Code niet ontvangen

1. Check de gegevens die bij uw verificatiemethode horen, zoals het telefoonnummer, het e-mailadres, de app of de bankrekening.
  2. Controleer of uw apparaat mobiel bereik of verbinding met wifi heeft.
  3. Als u uw code nog steeds niet ontvangt, kiest u een andere verificatiemethode en probeert u het opnieuw.
  4. Als andere methoden niet werken, neemt u telefonisch contact op met uw bank.

Code werkt niet

1. Controleer of u de juiste code heeft ingevoerd.
  2. Kies een andere verificatiemethode en probeer het opnieuw.
  3. Als uw code nog steeds niet werkt, neemt u telefonisch contact op met uw bank.
  4. Vraag de bank om de verificatie voor de Google Pay-app te controleren.