Åtgärda problem med verifieringskoder för betalningsmetod

Om du blir ombedd att verifiera din betalningsmetod kan det hända att du kan slutföra verifieringen med tillfälligt reserverat belopp eller debitering på kortets transaktionshistorik eller kontoutdrag. Följ stegen nedan om du har problem med verifieringskoder.

Viktigt! Koden kanske inte visas i dina transaktioner direkt. Vänta ett par dagar innan du felsöker.

Så här kan du omedelbart lösa ett problem:

• Skicka in dokumenten för verifiering om det alternativet finns.
    • Uppladdningsmetoden är inte tillgänglig för verifiering av köpet på YouTube och i Google Store.
  • Använd en annan betalningsmetod.

Åtgärda problem med verifieringskoden genom att följa stegen nedan.

Jag fick ett felmeddelande när jag begärde en kod

Om du får felmeddelandet Det gick inte att skicka koden kan du testa följande:

• Sätt in pengar på kontot och försök igen.
  • Bekräfta att alla uppgifter som är kopplade till kortet är korrekta, till exempel namn, adress och CVC. Om det stämmer kan du testa att lägga till kortet igen.
  • Skicka in dokumenten för verifiering, om sådana finns.
    • Uppladdningsmetoden är inte tillgänglig för verifiering av köpet på YouTube och i Google Store.

Tips! Om inget av detta fungerar väljer du en annan betalningsmetod.

Jag hittar ingen kod

Om du inte hittar verifieringskoden:

1. Öppna kontoutdraget eller transaktionshistoriken för kortet du vill verifiera.
  2. Leta upp ett tillfälligt reserverat belopp på 1,95 USD som heter GOOGLE. Beloppet varierar beroende på valuta.
  3. Bredvid det tillfälligt reserverade beloppet och identifieraren finns en sexsiffrig verifieringskod. Du hittar identifieraren när du anger verifieringskoden på payments.google.com.

Om du inte hittar koden och det har gått mer än sju dagar sedan du begärde den kan du

• verifiera med dokument, om det är ett alternativ.
    • Uppladdningsmetoden är inte tillgänglig för verifieringen av köpet på YouTube och i Google Store.
  • Använd en annan betalningsmetod.

Koden godkänns inte

Om koden inte godkänns:

• Kontrollera att du har angett rätt verifieringskod för rätt kort.
  • Kontrollera hur lång tid som gått sedan du begärde koden. Om det har gått mer än 14 dagar har koden upphört att gälla och du måste försöka verifiera igen.
  • Om du raderar kortet efter att du har begärt en verifieringskod kommer koden inte att vara giltig. Lägg till kortet igen, begär en ny kod och försök igen.
  • Om koden har färre än sex siffror skickar du in dokumenten för att verifiera om sådana finns.
    • Uppladdningsmetoden är inte tillgänglig för verifiering av köpet på YouTube och i Google Store.

Tips! Om inget av alternativen fungerar använder du en annan betalningsmetod.

Det går inte att ange koden

Testa följande alternativ om du inte kan ange koden:

• Om du raderar kortet efter att du har begärt verifieringskoden är koden inte giltig. Lägg till kortet igen, begär en ny kod och försök igen.
  • Skicka in dokumenten för verifiering, om sådana finns.
    • Uppladdningsmetoden är inte tillgänglig för verifiering av köpet på YouTube och i Google Store.
  • Om inget av alternativen fungerar använder du en annan betalningsmetod.

Fick ingen återbetalning för den tillfälliga debiteringen

Om ditt konto har debiterats kan det ta upp till 30 dagar innan återbetalningen visas på kontot.

Om du inte använder verifieringskoden behandlas återbetalningen inom 14 dagar. När återbetalningen har behandlats kan det ta upp till två veckor innan den visas på ditt konto.

Om du inte får en återbetalning efter 30 dagar kan du kontakta Googles support.