Problemen oplossen met verificatiecodes voor betaalmethoden

Als u wordt gevraagd uw betaalmethode te verifiëren, kunt u dit misschien doen met een tijdelijke reservering of afschrijving op uw transactiegeschiedenis of afschrift. Als u problemen heeft met verificatiecodes, volgt u de stappen hieronder.

Belangrijk: U ziet de code misschien niet meteen in uw transacties. Wacht een paar dagen voordat u het probleem oplost.

Als u een probleem meteen wilt oplossen, kunt u:

• Documenten ter verificatie indienen, als deze optie beschikbaar is.
    • De methode om het document te uploaden is niet beschikbaar voor aankoopverificatie van YouTube en de Google Store.
  • Een andere betaalmethode gebruiken.

Volg onderstaande stappen om problemen met de verificatiecode op te lossen.

U krijgt een foutmelding als u een code aanvraagt

Als u het foutbericht 'Kan de code niet sturen' ziet, kunt u het volgende proberen:

• Geld aan het account toevoegen en het opnieuw proberen.
  • Checken of alle gegevens die aan uw kaart zijn gekoppeld, correct zijn, zoals naam, adres en CVC. Als alles correct is, probeert u opnieuw de kaart toe te voegen.
  • Dien documenten in om te verifiëren, als deze optie beschikbaar is.
    • De methode om het document te uploaden is niet beschikbaar voor aankoopverificatie van YouTube en de Google Store.

Tip: Als geen van deze stappen werkt, gebruikt u een andere betaalmethode

Kan geen code vinden

Als u de verificatiecode niet kunt vinden, doet u het volgende:

1. Ga naar het afschrift of de transactiegeschiedenis van de kaart die u wilt verifiëren.
  2. Zoek een tijdelijke reservering of afschrijving van $ 1,95 met de vermelding GOOGLE. Dit bedrag verschilt per valuta.
  3. Naast de tijdelijke reservering en ID staat een verificatiecode van 6 cijfers. U vindt de ID op payments.google.com met de verificatiecode.

Als u de code niet kunt vinden en het meer dan 7 dagen geleden is dat u deze heeft aangevraagd, kunt u het volgende doen:

• Verifiëren met documenten, als deze optie beschikbaar is.
    • De methode om het document te uploaden is niet beschikbaar voor aankoopverificatie van YouTube en de Google Store.
  • Een andere betaalmethode gebruiken.

De code wordt niet geaccepteerd

Als de code niet wordt geaccepteerd:

• Zorg dat u de verificatiecode voor de juiste kaart opgeeft.
  • Check hoe lang het geleden is dat u de code heeft aangevraagd. Als er meer dan 14 dagen zijn verstreken, is de code verlopen en moet u de verificatie opnieuw proberen.
  • Als u de kaart heeft verwijderd nadat u een verificatiecode heeft aangevraagd, is de code niet geldig. Voeg de kaart opnieuw toe, vraag een nieuwe code aan en probeer het opnieuw.
  • Als de code minder dan 6 cijfers lang is, dient u documenten in om te verifiëren, als deze optie beschikbaar is.
    • De methode om het document te uploaden is niet beschikbaar voor aankoopverificatie van YouTube en de Google Store.

Tip: Als geen van deze opties werkt, gebruikt u een andere betaalmethode.

Kan de code niet opgeven

Als u de code niet kunt opgeven, probeert u deze opties:

• Als u de kaart heeft verwijderd nadat u de verificatiecode heeft aangevraagd, is de code niet geldig. Voeg de kaart opnieuw toe, vraag een nieuwe code aan en probeer het opnieuw.
  • Dien documenten in om te verifiëren, als deze optie beschikbaar is.
    • De methode om het document te uploaden is niet beschikbaar voor aankoopverificatie van YouTube en de Google Store.
  • Als geen van deze opties werkt, gebruikt u een andere betaalmethode.

De tijdelijke afschrijving is niet terugbetaald

Als er een bedrag van uw rekening is afgeschreven, kan het tot 30 dagen duren voordat u de terugbetaling op uw rekening ziet.

Als u niet de verificatiecode gebruikt, wordt de terugbetaling binnen 14 dagen verwerkt. Daarna kan het nog 2 weken duren voordat u de terugbetaling op uw rekening ziet.

Als u na 30 dagen nog geen terugbetaling heeft gekregen, neemt u contact op met Google Support.