Komma igång med en digital bilnyckel

Med en digital bilnyckel kan du låsa, låsa upp och starta bilen med din Android-telefon.

Obs! Digitala bilnycklar är endast tillgängliga för vissa fordon på utvalda marknader och fungerar med Pixel 6 eller senare, Samsung Galaxy S21 eller senare och utvalda Android-enheter med Android 12 eller senare. Du måste vara ansluten till internet för att kunna konfigurera en digital bilnyckel.

Parkoppla telefonen till bilen

Med en e-postlänk från biltillverkaren
  1. Öppna e-postmeddelandet med den digitala bilnyckeln från biltillverkaren på telefonen.
  2. Tryck på Lägg till på Android i e-postmeddelandet. Om det är första gången du lägger till en nyckel på enheten uppmanas du att uppdatera enheten innan du börjar parkoppla.
    • Obs! Du måste få ett nytt e-postmeddelande om du vill parkoppla bilen med hjälp av en e-postlänk igen. Om länken Lägg till i Android inte visas i e-postmeddelandet du fick kontaktar du biltillverkaren och ber om hjälp.
  3. Tryck på aviseringen Konfigurera den digitala nyckeln när uppdateringen är klar.
  4. När välkomstskärmen visas loggar du in med Google-kontot.
  5. Läs igenom användarvillkoren och välj Godkänn och fortsätt.
  6. Du kan välja att ändra nyckelnamnet. Standardnamnet består av [ditt namn] + [telefonmodell]. Till exempel Eriks Pixel 6 Pro. Det går inte att ändra namnet senare.
  7. Placera telefonen på bilens nyckelläsare och vänta tills telefonen och bilen har parkopplats.
  8. När parkopplingen är slutförd kan du lägga till en genväg på startskärmen genom att trycka på Lägg till på startskärmen.
I biltillverkarens app
  1. Öppna biltillverkarens app och konfigurera kontot genom att följa anvisningarna på skärmen.
  2. Om du vill koppla bilen till kontot letar du reda på din digitala bilnyckel i appen och följer anvisningarna.
  3. När välkomstskärmen visas loggar du in med Google-kontot.
  4. Läs igenom användarvillkoren och välj Godkänn och fortsätt.
  5. Du kan välja att ändra nyckelnamnet. Standardnamnet består av [ditt namn] + [telefonmodell]. Till exempel Eriks Pixel 6 Pro. Det går inte att ändra namnet senare.
  6. Placera telefonen på bilens nyckelläsare och vänta tills telefonen och bilen har parkopplats.
  7. När parkopplingen är slutförd kan du lägga till en genväg på startskärmen genom att trycka på Lägg till på startskärmen.
Använd bilens huvudenhet
Viktigt! Det här alternativet är endast tillgängligt för vissa fordon. Kontakta biltillverkaren om du vill veta mer.
  1. Välj att konfigurera den digitala bilnyckeln på bilens huvudenhet.
  2. Om telefonens skärm är låst anger du lösenordet för skärmlåset.
  3. Placera telefonen på bilens nyckelläsare.
  4. Följ anvisningarna på huvudenheten. Om det är första gången du lägger till en nyckel på enheten uppmanas du att uppdatera enheten innan du börjar parkoppla.
  5. Tryck på Konfigurera den digitala nyckeln när uppdateringen är klar.
  6. När välkomstskärmen visas loggar du in på Google-kontot.
  7. Läs igenom användarvillkoren och välj Godkänn och fortsätt.
  8. Ange din aktiveringskod.
  9. Du kan välja att ändra nyckelnamnet. Standardnamnet består av [användarnamn] + [telefonmodell]. Till exempel Eriks Pixel 6 Pro. Det går inte att ändra namnet senare.
  10. Placera telefonen på bilens nyckelläsare och vänta tills telefonen och bilen har parkopplats.
  11. När parkopplingen är slutförd kan du lägga till en genväg på startskärmen genom att trycka på Lägg till på startskärmen.

Lägga till eller ändra skärmlåsinställningarna för den digitala bilnyckeln

Viktigt! Skärmen måste inte vara upplåst för att använda den digitala bilnyckeln som standard. Det går dessutom att använda nyckeln i några timmar efter att batteriet tagit slut på telefonen. Om du ställer in att skärmlåset måste användas går det inte att använda nyckeln om batteriet tar slut på telefonen.

1. Tryck på genvägen för din digitala bilnyckel på startskärmen.
  2. Tryck på Använd skärmlåset.
  3. Välj för vilka åtgärder skärmlåset ska användas:
    • Låsa upp bilen
    • Starta bilen
    • Låsa upp, låsa och starta bilen
    • Om du inte vill använda skärmlåset väljer du Av.
  4. Tryck på Spara.

Låsa och låsa upp bilen och starta den med din digitala bilnyckel

Obs! Om du har konfigurerat ett skärmlås för din digitala bilnyckel anger du lösenordet för skärmlåset.

Låsa eller låsa upp bilen

Håll baksidan av telefonen nära dörrhandtaget på bilen.

Starta bilen

1. Placera telefonen på nyckelläsaren i bilen.
  2. Tryck på bilens startknapp.