Så hålls dina uppgifter privata i Google Pay

När du använder Google Pay sparar appen objekt och aktivitet i Google-kontot, till exempel
  • transaktioner
  • betalningsmetoder som bankkort och kreditkort.

Du styr hur den här datan används. Du kan när som helst ändra vad som sparas och hantera integritet och anpassning inom Google Pay.

Så fungerar integritetsinställningarna för Google Pay

Anpassning i Google Pay
Obs! Inställningen ändrar inte hur dina köp sparas och används i andra Google-tjänster, till exempel appar du köper i Play eller filmer du hyr på YouTube. Dina Wallet-värdekort, inklusive biljetter och stamkundskort, lagras och hanteras separat under Inställningar för Wallet för värdekort.
Om du aktiverar inställningen Anpassning i Google Pay kan du använda Google Pay för att få erbjudanden och liknande kampanjer från butiker där du brukar handla och rekommendationer om hur du kan spara.

Den här inställningen är avstängd som standard. När du aktiverar den här inställningen anpassar appen din Google Pay-upplevelse baserat på

• din aktivitet och vissa objekt, som transaktioner och betalningsmetoder
  • annan information, till exempel platsen där du gjorde ett köp.

När inställningen är inaktiverad:

• Google Pay fungerar fortfarande. Du kan till exempel fortfarande göra kontaktlösa betalningar, men det kan hända att du får mindre relevanta erbjudanden.
  • Vissa objekt och aktiviteter sparas fortfarande för att tillhandahålla tjänsten, men de används inte för anpassning i Google Pay.
Dela att du har Google Pay med företag utanför Google
Viktigt! Om inställningen är inaktiverad kan du fortfarande se Google Pay som ett alternativ i kassan eftersom vissa företag visar det här alternativet för alla.
Med den här inställningen du betala snabbare och säkrare med Google Pay när du handlar med andra företag. Som standard är den här inställningen aktiverad för att låta Google berätta för andra företag att du kan använda Google Pay för att betala.
Dela information från Google Payment Corp. (GPC) om din kreditvärdighet med andra Google-företag
Om den här inställningen är aktiverad kan data som din lagrade värdeaktivitet användas för att avgöra om du är kvalificerad för tilläggstjänster och produkter från Google. Om du till exempel bestämmer dig för att köpa en ny enhet i Google Store kan du bli kvalificerad för att betala för den över tid.

Varför vi är skyldiga att ange den här inställningen

Den här inställningen krävs enligt Fair Credit Reporting Act, 15 USC § 1681a(d)(2)(A)(iii).
Dela dina personliga uppgifter som lagras av Google Payment Corp. (GPC) med andra Google-företag i marknadsföringssyfte
Om den här inställningen är aktiverad kan data, till exempel lagrad värdeaktivitet, hjälpa Google att rekommendera produkter och funktioner som kan vara relevanta för dig. Google Pay säljer aldrig din transaktionshistorik till tredje part och delar den inte med resten av Google för inriktning av annonser.
Viktigt! Om du har registrerat dig för ett annat program, som till exempel Google Pay-belöningar, kan GPC dela dina uppgifter även om du har valt bort det här.

Varför vi är skyldiga att ange den här inställningen

Den här inställningen krävs enligt Fair Credit Reporting Act, 15 USC § 1681a(d)(2)(A)(iii).

Så här skyddar vi din data

• Vi säljer inte din information till någon: Google Pay säljer aldrig din transaktionshistorik till tredje part eller delar den med resten av Google för inriktning av annonser.
  • Vi kräver att du låser upp appen för varje användning: Av säkerhetsskäl måste du konfigurera ett skärmlås på telefonen för att använda Google Pay-appen. När Google Pay-appen öppnas måste du låsa upp skärmen innan den kan användas.
  • Vi skyddar ditt Google-konto för att blockera obehörig åtkomst till din data: Ditt Google-konto har inbyggda säkerhetsfunktioner som upptäcker och blockerar hot som spam, skadlig programvara och virus. Med inbyggd säkerhet skyddas data i Google Pay som lagras på ditt Google-konto bättre från obehörig åtkomst.

Så hanterar vi din data

Google Pay och Google Wallet samlar in viss information för att utföra tjänster på enheten. Google Play-tjänster används delvis för funktionen.

Information som Google Pay kan samla in

Google Pay kan samla in något av följande beroende på vilka tjänster du använder:

• Personliga uppgifter, t.ex. namn, adress, telefonnummer, e-postadress, enhets-id och andra identifierare: Kan samlas in och användas för appfunktioner, till exempel att konfigurera och använda ett kort i Google Pay och för förebyggande åtgärder mot bedrägeri, och andra åtgärder gällande säkerhet, efterlevnad och kontohantering.
  • Finansiell information, till exempel kredit- eller bankkortsnummer, bankkontonummer, köphistorik, kredituppgifter eller annan finansiell information: Kan samlas in och användas för appfunktioner, till exempel för att hjälpa dig att slutföra köp på ett säkert sätt med Google Pay.
  • Platsinformation: Kan användas för att förhindra bedrägerier, säkerhet och efterlevnad när du lägger till ett nytt betalkort eller kollektivtrafikkort i Google Pay. Beroende på inställningarna i ditt Google-konto kan platsuppgifter även användas för appfunktioner, till exempel platsinformation på dina kvitton.
  • Användningsinformation, sökhistorik i appen, kraschloggar, diagnostik och annan data om appens prestanda: Kan till exempel samlas in för appfunktioner och för övervakning av appstatus och appanvändning.
  • Installerade appar: Kan samlas in för appfunktioner, till exempel när du väljer att länka din bankapp till Google Pay.
  • Sms: Kan användas för appfunktioner, bedrägeriskydd, säkerhet och efterlevnad, till exempel för att fylla i engångslösenord automatiskt.
  • Foton, adresser och kontakter: Samlas in för appfunktioner för att hantera Google-kontot.

Information som Google Wallet kan samla in

Google Wallet kan samla in något av följande beroende på vilka tjänster du använder:

• Personliga uppgifter, t.ex. namn, adress, telefonnummer, e-postadress, enhets-id och andra identifierare: Kan samlas in och användas för appfunktioner, till exempel att konfigurera och använda ett kort i Google Wallet och för förebyggande åtgärder mot bedrägeri, och andra åtgärder gällande säkerhet, efterlevnad och kontohantering.
  • Finansiell information, till exempel kredit- eller bankkortsnummer, bankkontonummer, köphistorik, kredituppgifter eller annan finansiell information: Kan samlas in och användas för appfunktioner, till exempel för att hjälpa dig att slutföra köp på ett säkert sätt med Google Wallet.
  • Platsinformation: Kan användas för att förhindra bedrägerier, säkerhet och efterlevnad när du lägger till ett nytt betalkort eller kollektivtrafikkort i Google Wallet. Beroende på inställningarna i ditt Google-konto kan platsuppgifter även användas för appfunktioner, till exempel platsinformation på dina kvitton.
  • Användningsinformation, sökhistorik i appen, kraschloggar, diagnostik och annan data om appens prestanda: Kan till exempel samlas in för appfunktioner och för övervakning av appstatus och appanvändning.
  • Installerade appar: Kan samlas in för appfunktioner, till exempel när du väljer att länka din bankapp till Google Wallet.
  • Sms: Kan användas för appfunktioner, bedrägeriskydd, säkerhet och efterlevnad, till exempel för att fylla i engångslösenord automatiskt.
  • Foton, adresser och kontakter: Samlas in för appfunktioner för att hantera Google-kontot.

Så hanteras data i Google Play-tjänster för betalning i Japan

Google Play-tjänster för betalningar samlar in och använder vissa uppgifter för att konfigurera och erbjuda betalningsrelaterade tjänster till användarna.

Information som Google Play-tjänster för betalningar kan samla in
  • Personliga uppgifter, t.ex. namn, adresser, telefonnummer, e-postadress, enhets-id eller andra identifierare: Används för appfunktioner, till exempel att konfigurera och använda ett kort i Google Pay och för förebyggande åtgärder mot bedrägeri, och andra åtgärder gällande säkerhet, efterlevnad och kontohantering.
  • Finansiell information, till exempel kreditkorts- eller bankkortsnummer, bankkontonummer, köphistorik eller annan finansiell information: Används för appfunktioner, till exempel så att du kan slutföra köp på ett säkert sätt med Google Pay.
  • Användningsinformation, som kraschloggar, diagnostik och annan data om appens prestanda: Används för appfunktioner och för övervakning av appstatus och appanvändning.
  • Installerade appar: Används för appfunktioner, som att interagera med appar från partnersystem som krävs av regionala betalningsnätverk.
Säkerhet och kontroll
  • Av säkerhetsskäl krypteras data under överföringen.
  • Inaktiv betalningsdata som används av Google Play-tjänster för betalningar lagras alltid säkert på ett lokalt säkert element-chip (SE-chip) i enheten.
  • För närvarande är Google Play-tjänster för betalningar tillgängliga på enheter som har ett inbyggt SE-chip.
  • Google Play-tjänster för betalningar är förinstallerade på kvalificerade Android-enheter. Du kan välja att avinstallera appen manuellt, vilket innebär att den tas bort från enheten. Om du väljer att avinstallera appen kan vissa betalningsrelaterade funktioner i Google-appar ha begränsad eller ingen funktion. Om du behöver använda dessa funktioner i framtiden kan du bli uppmanad att installera om appen. Google Pay kanske till exempel inte längre visar det aktuella saldot för dina kort för e-pengar.

Hantera och radera din data i Google Pay

Hantera inställningar för data och anpassning
  1. Öppna Google Pay-appen på din telefon.
  2. Tryck på kontocirkeln följt av Inställningar uppe till höger.
  3. Tryck på Integritet och säkerhet följt av Data och anpassning.

Du kan även komma åt inställningarna från ditt Google-kontosidan Hantera upplevelsen i Google Pay.

Tips! Dina Wallet-värdekort, inklusive biljetter och stamkundskort, lagras och hanteras separat under Inställningar för Wallet för värdekort.

Radera betalningstransaktioner och annan aktivitet
Dina betalningstransaktioner och aktiviteter kan raderas från Google-kontot och visas inte längre i Google Pay. Google kan behöva lagra viss information om transaktioner för att säkerställa att våra tjänster fortsätter att fungera eller för att uppfylla affärsmässiga och juridiska krav.
  1. Öppna account.google.com på datorn.
  2. Välj Betalningar och prenumerationer till vänster. Om du inte ser det här alternativet kan du utöka webbläsarfönstret.
  3. Välj Hantera upplevelsen i Google Pay.
  4. På den här sidan kan du radera den aktivitet du inte längre vill ha.
    1. Radera enskilda objekt: Tryck på Mer Mer bredvid objektet och följt av Radera.
    2. Radera alla objekt på ett visst datum: Välj Radera Delete bredvid datumet.
    3. Radera alla objekt: Välj Raderaföljt av Allt.
Ladda ned data i Google Pay från ditt- Google-konto