Slik holder Google Pay dataene dine private

Når du bruker Google Pay-appen, lagrer den elementer og aktivitet i Google-kontoen din – for eksempel
  • transaksjoner
  • betalingsmåter, som debet- og kredittkort

Du bestemmer hvordan disse dataene brukes. Du kan når som helst endre hva som skal lagres, og administrere personvern og personlig tilpasning i Google Pay.

Slik fungerer personverninnstillingene for Google Pay

Personlig tilpasning i Google Pay
Viktig: Denne innstillingen endrer ikke hvordan kjøpene dine lagres og brukes i andre Google-tjenester, for eksempel apper du kjøper på Play, eller filmer du leier på YouTube. Kort og billetter du legger til i Wallet, lagres og administreres separat via innstillingene for kort og billetter i Wallet.
Hvis du slår på innstillingen «Personlig tilpasning i Google Pay», kan du få informasjon om tilbud og kampanjer fra butikkene du handler i, sparetips og lignende i appen.

Denne innstillingen er slått av som standard. Når du slår på denne innstillingen, får du en personlig tilpasset funksjonalitet Google Pay-appen basert på

• aktiviteten din og visse elementer, som transaksjoner og betalingsmåter
  • annen informasjon, som hvor du har handlet

Dette skjer når innstillingen er slått av:

• Google Pay fortsetter å virke. Du kan for eksempel fortsatt betale kontaktløst, men tilbudene du ser, kan være mindre relevante.
  • Enkelte elementer og aktiviteter blir fortsatt lagret for at vi skal kunne levere tjenesten, men blir ikke brukt til personlig tilpasning i Google Pay.
Fortell selskaper utenfor Google at du har Google Pay
Viktig: Selv om denne innstillingen er slått av, kan du få opp Google Pay som betalingsalternativ på nettet fordi noen selskaper alltid viser det.
Med denne innstillingen kan du betale raskere og sikrere hos andre forhandlere via Google Pay. Denne innstillingen er slått på som standard, slik at Google kan opplyse andre forhandlere om at du kan betale med Google Pay.
Del informasjon som Google Payment Corp. (GPC) har om kredittverdigheten din, med andre Google-selskaper
Hvis denne innstillingen er på, kan Google bruke dataene dine, for eksempel aktivitet knyttet til verdioppbevaring, til å finne ut om du kvalifiserer for tilleggstjenester og -produkter fra Google. Hvis du for eksempel kjøper en ny enhet fra Google Store, kan det hende du kan velge avdragsbetaling.

Hvorfor må vi ha denne innstillingen?

Denne innstillingen er obligatorisk i henhold til loven Fair Credit Reporting Act, 15 U.S.C § 1681a(d)(2)(A)(iii).
Del personopplysningene Google Payment Corp. (GPC) har om deg, med andre Google-selskaper for markedsføringsformål
Hvis denne innstillingen er slått på, kan Google bruke dataene dine, for eksempel aktivitet knyttet til verdioppbevaringsmidler, til å anbefale produkter og funksjoner som kan være relevante for deg. Google Pay kommer aldri til å selge transaksjonsloggen din til tredjeparter eller dele den med resten av Google for å målrette annonser.
Viktig: Hvis du har registrert deg for et annet program, for eksempel Google Pay-belønninger, kan GPC dele opplysningene dine med dette programmet selv om du har valgt det bort her.

Hvorfor må vi ha denne innstillingen?

Denne innstillingen er obligatorisk i henhold til loven Fair Credit Reporting Act, 15 U.S.C § 1681a(d)(2)(A)(iii).

Slik beskytter vi dataene dine

• Vi selger ikke opplysningene dine til noen: Google Pay kommer aldri til å selge transaksjonsloggen din til tredjeparter eller dele den med resten av Google for å målrette annonser.
  • Du må låse opp telefonen hver gang du bruker appen: Av sikkerhetshensyn må du angi en skjermlås på telefonen for å kunne bruke Google Pay-appen. Når du skal bruke appen, må du først låse opp skjermen.
  • Vi sikrer Google-kontoen din for å forhindre uautorisert tilgang til dataene dine: Google-kontoen din har innebygd sikkerhet som oppdager og blokkerer trusler som nettsøppel, skadelig programvare og virus. Denne innebygde sikkerheten gjør at Google Pay-dataene som lagres i Google-kontoen din, beskyttes bedre mot uautorisert tilgang.

Slik behandler vi dataene dine

Google Pay og Google Wallet samler inn enkelte opplysninger for å kunne utføre tjenester på enheten din. Noe av denne funksjonaliteten bruker Google Play-tjenester.

Informasjon som Google Pay kan samle inn

Avhengig av hvilke tjenester du bruker, kan Google Pay samle inn følgende:

• Personopplysninger, for eksempel navn, adresse(r), telefonnummer, e-postadresse og enhets-ID eller andre identifikatorer: kan samles inn og brukes i forbindelse med appfunksjonalitet, som konfigurering og bruk av kort i Google Pay, og i forbindelse med kontoadministrasjon, forebygging av svindel, sikkerhet og overholdelse av regler.
  • Økonomisk informasjon, for eksempel kredittkort-, debetkort- eller bankkontonummer, kjøpslogg, kredittopplysninger eller annen økonomisk informasjon: kan samles inn og brukes i forbindelse med appfunksjonalitet, som å hjelpe deg med å gjennomføre trygge kjøp med Google Pay.
  • Posisjonsinformasjon: kan brukes i forbindelse med forebygging av svindel, sikkerhet og overholdelse av regler når du legger til nye betalings- eller reisekort i Google Pay. Avhengig av innstillingene i Google-kontoen din kan posisjonsinformasjon også brukes til appfunksjonalitet, for eksempel å legge til posisjonsinformasjon på kvitteringene dine.
  • Bruksinformasjon, søkeloggen i appen, krasjlogger, diagnostikk og andre data om appytelsen: kan samles inn i forbindelse med appfunksjonalitet og statistikk for å overvåke tilstanden til og bruken av appen.
  • Installerte apper: kan samles inn i forbindelse med appfunksjonalitet, for eksempel hvis du velger å knytte bankens app til Google Pay.
  • SMS-meldinger: kan brukes i forbindelse med appfunksjonalitet, forebygging av svindel, sikkerhet og overholdelse av regler, for eksempel til autofyll av engangspassord.
  • Bilder, adresser og kontakter: samles inn i forbindelse med appfunksjonalitet knyttet til administrering av Google-kontoen din.

Informasjon som Google Wallet kan samle inn

Avhengig av hvilke tjenester du bruker, kan Google Wallet samle inn følgende:

• Personopplysninger, for eksempel navn, adresse(r), telefonnummer, e-postadresse og enhets-ID eller andre identifikatorer: kan samles inn og brukes i forbindelse med appfunksjonalitet, som konfigurering og bruk av kort i Google Wallet, og i forbindelse med kontoadministrasjon, forebygging av svindel, sikkerhet og overholdelse av regler.
  • Økonomisk informasjon, for eksempel kredittkort-, debetkort- eller bankkontonummer, kjøpslogg, kredittopplysninger eller annen økonomisk informasjon: kan samles inn og brukes i forbindelse med appfunksjonalitet, som å hjelpe deg med å gjennomføre trygge kjøp med Google Wallet.
  • Posisjonsinformasjon: kan brukes i forbindelse med forebygging av svindel, sikkerhet og overholdelse av regler når du legger til nye betalings- eller reisekort i Google Wallet. Avhengig av innstillingene i Google-kontoen din kan posisjonsinformasjon også brukes til appfunksjonalitet, for eksempel å legge til posisjonsinformasjon på kvitteringene dine.
  • Bruksinformasjon, søkeloggen i appen, krasjlogger, diagnostikk og andre data om appytelsen: kan samles inn i forbindelse med appfunksjonalitet og statistikk for å overvåke tilstanden til og bruken av appen.
  • Installerte apper: kan samles inn i forbindelse med appfunksjonalitet, for eksempel hvis du velger å knytte bankens app til Google Wallet.
  • SMS-meldinger: kan brukes i forbindelse med appfunksjonalitet, forebygging av svindel, sikkerhet og overholdelse av regler, for eksempel til autofyll av engangspassord.
  • Bilder, adresser og kontakter: samles inn i forbindelse med appfunksjonalitet knyttet til administrering av Google-kontoen din.

Slik håndterer Google Play-tjenester for betalinger data i Japan

Google Play-tjenester for betalinger samler inn og bruker visse opplysninger for å konfigurere og tilby brukerne betalingsrelaterte tjenester.

Informasjon som Google Play-tjenester for betalinger kan samle inn
  • Personopplysninger, for eksempel navn, adresse(r), telefonnummer, e-postadresse og enhets-ID eller andre identifikatorer: samles inn og brukes i forbindelse med appfunksjonalitet, som konfigurering og bruk av kort i Google Pay, og i forbindelse med kontoadministrasjon, forebygging av svindel, sikkerhet og overholdelse av regler.
  • Økonomisk informasjon, for eksempel kredittkort-, debetkort- eller bankkontonummer, kjøpslogg eller annen økonomisk informasjon: brukes i forbindelse med appfunksjonalitet, som å hjelpe deg med å gjennomføre trygge kjøp med Google Pay.
  • Bruksinformasjon, som krasjlogger, diagnostikk og andre data om appytelsen: brukes i forbindelse med appfunksjonalitet og statistikk for å overvåke tilstanden til og bruken av appen.
  • Installerte apper: brukes til appfunksjonalitet, for eksempel ved interaksjoner med partnersystemapper som kreves av regionale betalingsnettverk.
Sikkerhet og kontroll
  • Av sikkerhetshensyn krypteres data under overføring.
  • Inaktive betalingsdata som brukes av Google Play-tjenester for betalinger, lagres alltid trygt i den lokale SE-brikken (sikkert element) på enheten din.
  • Google Play-tjenester for betalinger er foreløpig tilgjengelig på enheter som har en integrert SE-brikke.
  • Google Play-tjenester for betalinger er forhåndsinstallert på kvalifiserte Android-enheter. Hvis du vil fjerne appen fra enheten din, kan du avinstallere den manuelt. Hvis du velger å avinstallere appen, kan det føre til at enkelte betalingsrelaterte funksjoner i Google-apper fungerer dårligere eller slutter å virke helt. Det kan for eksempel hende at Google Pay ikke lenger viser saldoen for e-pengekortene dine. Hvis du får bruk for disse funksjonene i fremtiden, kan du bli bedt om å installere appen på nytt.

Administrer og slett Google Pay-dataene dine

Administrer innstillingene for data og personlig tilpasning
  1. Åpne Google Pay-appen på telefonen.
  2. Øverst til høyre trykker du på kontosirkelen og så Innstillinger.
  3. Trykk på Personvern og sikkerhet og så Data og personlig tilpasning.

Du kan også få tilgang til disse innstillingene fra Google-kontoen din på siden Administrer Google Pay-opplevelsen din.

Tips: Kort og billetter du legger til i Wallet, lagres og administreres separat via innstillingene for kort og billetter i Wallet.

Slett transaksjoner og annen aktivitet
Du kan slette transaksjoner og aktivitet fra Google-kontoen din, slik at de ikke lenger vises i Google Pay. Det kan hende Google må beholde visse transaksjonsopplysninger for å holde tjenestene våre i gang eller for å overholde forretningsmessige og juridiske krav.
  1. Gå til account.google.com på datamaskinen.
  2. Velg Betalinger og abonnementer til venstre. Hvis du ikke ser dette alternativet, må du utvide nettleservinduet.
  3. Velg Administrer Google Pay-opplevelsen din.
  4. På denne siden kan du slette aktivitet du ikke vil lagre lenger.
    1. Slik sletter du bestemte elementer: Ved siden av elementet trykker du på Mer Mer og såSlett.
    2. Slik sletter du alle elementene for en bestemt dato: Velg Slett Delete ved siden av datoen.
    3. Slik sletter du alle elementene: Velg Slett og så Alle datoer.
Last ned Google Pay-data fra Google-kontoen din