Näin Google Pay huolehtii datasi yksityisyydestä

Kun käytät Google Payta, Google-tilillesi tallentuu tietoa siitä, mitä teet tai käytät, esimerkiksi:
  • tapahtumat
  • maksutavat, kuten debit- tai credit-kortit.

Sinä päätät, miten dataa käytetään. Voit milloin tahansa valita, mitä tietoja säilytetään, ja muuttaa yksityisyys- ja personointiasetuksia Google Payssa.

Näin Google Payn yksityisyysasetukset toimivat

Personointi Google Payssa
Tärkeää: Asetus ei vaikuta siihen, miten ostokset tallennetaan ja miten niitä käytetään muissa Googlen palveluissa, kuten Playsta ostamissasi sovelluksissa tai YouTubesta vuokraamissasi elokuvissa. Walletissa olevat liput, kanta-asiakaskortit ja muut kortit ovat tallennettuina erikseen Walletin korttiasetuksissa, josta niitä voi myös muokata.
Jos laitat Personointi Google Payssa ‐asetuksen päälle, voit saada Google Paylta säästövinkkejä sekä käyttämiisi kauppoihin perustuvia tarjouksia.

Asetus on oletuksena pois päältä. Kun tämä asetus on päällä, Google Pay ‑sovelluksen käyttökokemusta personoidaan seuraavien perusteella:

• Toimintasi sekä tietty sisältö, kuten maksut ja maksutavat
  • Muut tiedot, kuten ostopaikka

Kun tämä asetus on pois päältä:

• Google Pay toimii edelleen. Voit esimerkiksi tehdä lähimaksuja, mutta näkemäsi tarjoukset eivät välttämättä ole yhtä osuvia.
  • Osa sisällöstä ja toiminnoista tallennetaan edelleen palvelun tarjoamista varten, mutta niitä ei käytetä Google Payn personointiin.
Jaa Googlen ulkopuolisille yrityksille tieto, että käytössäsi on Google Pay
Tärkeää: Vaikka tämä asetus olisi poissa päältä, saatat silti nähdä Google Payn maksuvaihtoehtona verkkokaupoissa, koska jotkin yritykset näyttävät tämän vaihtoehdon kaikille.
Kun tämä asetus on päällä, voit maksaa Google Paylla nopeasti ja turvallisesti muilta yrityksiltä tekemiäsi ostoksia. Asetus on oletuksena päällä, jotta Google voi ilmoittaa muille yrityksille, että voit maksaa ostoksia Google Paylla.
Jaa Google Payment Corporationin (GPC) tiedot luottokelpoisuudestasi muille Google-yrityksille
Kun tämä asetus on päällä, tallennettujen ostotapahtumien ja muiden tietojen perusteella voidaan määrittää, täytätkö Googlen lisäpalveluiden ja muiden tuotteiden ehdot. Jos haluat esimerkiksi ostaa uuden laitteen Google Storesta, saatat olla oikeutettu maksamaan sen osamaksulla.

Miksi tätä asetusta edellytetään?

Tätä asetusta edellyttää Fair Credit Reporting Act ‐säädös (15 U.S.C. § 1681a[d][2][A][iii]).
Jaa Google Payment Corporationin (GPC) tallentamat henkilötietosi muille Google-yrityksille markkinointia varten
Kun tämä asetus on päällä, Google voi suositella sinulle sopivia tuotteita ja ominaisuuksia tallennettujen ostotapahtumien ja muiden tietojen perusteella. Google Pay ei koskaan myy tapahtumahistoriaasi kolmansille osapuolille tai jaa sitä muille Googlen palveluille mainosten kohdistamista varten.
Tärkeää: Jos olet osallistunut toiseen ohjelmaan, kuten Google Pay ‑palkinnot, GPC voi jakaa tietojasi, vaikka et olisi sallinut sitä tässä.

Miksi tätä asetusta edellytetään?

Tätä asetusta edellyttää Fair Credit Reporting Act ‐säädös (15 U.S.C. § 1681a[d][2][A][iii]).

Näin suojaamme datasi

• Emme myy tietojasi kenellekään: Google Pay ei koskaan myy tapahtumahistoriaasi kolmansille osapuolille tai jaa sitä Googlen muille palveluille mainosten kohdistamista varten.
  • Sovellus on avattava jokaisella käyttökerralla: Turvallisuussyistä sinun on laitettava näytön lukitus päälle puhelimessasi, jotta voit käyttää Google Pay ‐sovellusta. Aina kun Google Pay ‐sovellus avataan, sinun on avattava näytön lukitus sovelluksen käyttämistä varten.
  • Suojaamme Google-tilisi datan luvattoman käytön estämiseksi: Google-tililläsi on sisäänrakennettuja tietoturvaominaisuuksia, jotka on suunniteltu tunnistamaan ja estämään uhkia, kuten roskasisältöä, haittaohjelmia ja viruksia. Sisäänrakennetun tietoturvan ansiosta Google-tilillesi tallennettu Google Pay ‐data on entistä paremmin suojassa luvattomalta käytöltä.

Datankäsittely

Google Pay ja Google Wallet keräävät tiettyjä tietoja palveluiden tarjoamista varten. Osa näistä toiminnoista käyttää Google Play Palveluita.

Google Payn mahdollisesti keräämät tiedot

Google Pay saattaa kerätä mitä tahansa seuraavista tiedoista riippuen käyttämistäsi palveluista:

• Henkilökohtaiset tiedot, kuten nimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite ja laitteen tunnus: Näitä tietoja voidaan kerätä ja käyttää sovelluksen toimintoihin, joita ovat esimerkiksi kortin lisääminen ja käyttäminen Google Payssa, petosten ehkäisy, tietoturva, vaatimustenmukaisuus ja tiliasioiden hoitaminen.
  • Taloustiedot, kuten credit- tai debit-kortti, pankkitilin numero, aiemmat ostokset, luottotiedot tai muut taloustiedot: Näitä tietoja voidaan kerätä ja käyttää sovelluksen toimintoihin, joita ovat esimerkiksi ostosten tekeminen turvallisesti Google Paylla.
  • Sijaintitiedot: Näitä tietoja voidaan käyttää petosten ehkäisemisen, tietoturvan ja vaatimustenmukaisuuden takia, kun lisäät uuden maksu- tai matkakortin Google Payhin. Lisäksi Google-tilisi asetuksista riippuen sijaintitietoja saatetaan käyttää myös sovelluksen toimintoihin, kuten sijaintitietojen lisäämiseen kuitteihin.
  • Käyttötiedot, sovelluksen hakuhistoria, kaatumislokit, diagnostiikka ja muut sovelluksen suorituskykyyn liittyvät tiedot: Näitä tietoja voidaan kerätä esimerkiksi sovelluksen toimintojen ja analytiikan tarkoituksiin sovelluksen kunnon ja käytön seuraamista varten.
  • Asennetut sovellukset: Näitä tietoja voidaan kerätä sovelluksen toimintoja varten, jos esimerkiksi haluat linkittää käyttämäsi pankkisovelluksen Google Payhin.
  • Tekstiviestit: Näitä tietoja voidaan käyttää sovellusten toimintoja varten, petosten ehkäisemiseen, tietoturvaan ja vaatimustenmukaisuuteen esimerkiksi täyttämällä kertakäyttöisiä salasanoja automaattisesti.
  • Kuvat, osoitteet ja yhteystiedot: Näitä tietoja kerätään sovelluksen toimintoja ja Google-tilin ylläpitoa varten.

Google Walletin mahdollisesti keräämät tiedot

Google Wallet saattaa kerätä mitä tahansa seuraavista tiedoista riippuen käyttämistäsi palveluista:

• Henkilökohtaiset tiedot, kuten nimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite ja laitteen tunnus: Näitä tietoja voidaan kerätä ja käyttää sovelluksen toimintoihin, joita ovat esimerkiksi kortin lisääminen ja käyttäminen Google Walletissa, petosten ehkäisy, tietoturva, vaatimustenmukaisuus ja tiliasioiden hoitaminen.
  • Taloustiedot, kuten credit- tai debit-kortti, pankkitilin numero, aiemmat ostokset, luottotiedot tai muut taloustiedot: Näitä tietoja voidaan kerätä ja käyttää sovelluksen toimintoihin, joita ovat esimerkiksi ostosten tekeminen turvallisesti Google Walletilla.
  • Sijaintitiedot: Näitä tietoja voidaan käyttää petosten ehkäisemisen, tietoturvan ja vaatimustenmukaisuuden takia, kun lisäät uuden maksu- tai matkakortin Google Walletiin. Lisäksi Google-tilisi asetuksista riippuen sijaintitietoja saatetaan käyttää myös sovelluksen toimintoihin, kuten sijaintitietojen lisäämiseen kuitteihin.
  • Käyttötiedot, sovelluksen hakuhistoria, kaatumislokit, diagnostiikka ja muut sovelluksen suorituskykyyn liittyvät tiedot: Näitä tietoja voidaan kerätä esimerkiksi sovelluksen toimintojen ja analytiikan tarkoituksiin sovelluksen kunnon ja käytön seuraamista varten.
  • Asennetut sovellukset: Näitä tietoja voidaan kerätä sovelluksen toimintoja varten, jos esimerkiksi haluat linkittää käyttämäsi pankkisovelluksen Google Walletiin.
  • Tekstiviestit: Näitä tietoja voidaan käyttää sovellusten toimintoja varten, petosten ehkäisemiseen, tietoturvaan ja vaatimustenmukaisuuteen esimerkiksi täyttämällä kertakäyttöisiä salasanoja automaattisesti.
  • Kuvat, osoitteet ja yhteystiedot: Näitä tietoja kerätään sovelluksen toimintoja ja Google-tilin ylläpitoa varten.

Näin Google Playn maksupalvelut käsittelevät tietoja Japanissa

Google Playn maksupalvelut keräävät ja käyttävät tiettyjä tietoja maksuihin liittyvien palveluiden määrittämiseen ja tarjoamiseen käyttäjille.

Google Playn maksupalvelujen mahdollisesti keräämät tiedot
  • Henkilökohtaiset tiedot, kuten nimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite ja laitteen tunnus: Näitä tietoja voidaan käyttää sovelluksen toimintoihin, joita ovat esimerkiksi kortin lisääminen ja käyttäminen Google Payssa, petosten ehkäisy, tietoturva, vaatimustenmukaisuus ja tiliasioiden hoitaminen.
  • Taloustiedot, kuten credit- tai debit-kortti, pankkitilin numero, aiemmat ostokset tai muut taloustiedot: Näitä tietoja voidaan käyttää sovelluksen toimintoihin, joita ovat esimerkiksi ostosten tekeminen turvallisesti Google Paylla.
  • Käyttötiedot, kuten kaatumislokit, diagnostiikka ja muut sovelluksen suorituskykyyn liittyvät tiedot: Näitä tietoja voidaan käyttää sovelluksen toimintojen ja analytiikan tarkoituksiin sovelluksen kunnon ja käytön seuraamista varten.
  • Asennetut sovellukset: Näitä tietoja voidaan käyttää sovelluksen toimintoihin, kuten viestintään paikallisten maksuverkkojen vaatimien kumppanijärjestelmäsovellusten kanssa.
Tietoturva ja hallinta
  • Turvallisuussyistä data salataan siirron ajaksi.
  • Google Playn maksupalvelujen käyttämä maksudata tallennetaan aina turvallisesti laitteesi paikalliselle Secure Element (SE) ‑sirulle.
  • Google Playn maksupalvelut ovat tällä hetkellä saatavilla laitteille, joissa on sisäänrakennettu SE-siru.
  • Google Playn maksupalvelut asennetaan valmiiksi ehdot täyttäviin Android-laitteisiin. Voit poistaa sovelluksen asennuksen manuaalisesti, jolloin se poistetaan laitteestasi. Jos poistat sovelluksen, tietyt Google-sovellusten maksuominaisuudet eivät välttämättä toimi kunnolla tai ollenkaan. Jos tarvitset näitä ominaisuuksia myöhemmin, sinua voidaan pyytää asentamaan sovellus uudelleen. Google Pay saattaa esimerkiksi lakata näyttämästä nykyistä sähköisen rahan saldoasi.

Google Pay ‐datan ylläpito ja poistaminen

Ylläpidä tietojen ja personoinnin asetuksia
  1. Avaa Google Pay ‑sovellus puhelimellasi.
  2. Napauta oikean yläkulman profiiliympyrää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Tietosuoja ja suojaus ja sitten Data ja personointi.

Voit muuttaa asetuksia myös Google-tilisi Muokkaa Google Payn käyttökokemustasi ‐sivulla.

Vinkki: Walletissa olevat liput, kanta-asiakaskortit ja muut kortit ovat tallennettuina erikseen Walletin korttiasetuksissa, josta niitä voi myös muokata.

Tapahtumien ja muiden toimintojen poistaminen
Tapahtumat ja toiminta voidaan poistaa Google-tililtäsi, eivätkä ne enää näy Google Payssa. Googlen on ehkä säilytettävä joitakin tietoja tapahtumista varmistaakseen, että palvelut toimivat jatkossakin ja että tietyt liiketoiminnalliset ja lakisääteiset vaatimukset toteutuvat.
  1. Siirry tietokoneella osoitteeseen account.google.com.
  2. Valitse vasemmalta Maksut ja tilaukset. Jos tätä vaihtoehtoa ei näy, suurenna selainikkuna.
  3. Valitse Muokkaa Google Payn käyttökokemustasi.
  4. Tällä sivulla voit poistaa toiminnot, joita et enää halua.
    1. Jos haluat poistaa yksittäisiä kohteita: Valitse kohteen vierestä Lisää Lisää ja sittenPoista.
    2. Jos haluat poistaa kaikki tietyn päivän kohteet: Valitse päivämäärän vierestä Poista Delete.
    3. Jos haluat poistaa kaikki kohteet: Valitse Poista ja sitten Koko historia.
Google Pay ‐datan lataaminen Google-tililtä