Sådan holder Google Pay dine data private

Når du bruger Google Pay, gemmer appen elementer og aktivitet på din Google-konto, f.eks.:
  • Transaktioner
  • Betalingsmetoder som f.eks. betalingskort.

Du styrer selv, hvordan disse data bruges. Du kan til enhver tid ændre, hvad der gemmes, og administrere privatlivsindstillinger og tilpasning i Google Pay.

Sådan fungerer privatlivsindstillingerne for Google Pay

Tilpasning i Google Pay
Vigtigt! Denne indstilling ændrer ikke, hvordan dine køb gemmes og bruges i andre Google-tjenester, f.eks. apps, du køber i Play, eller film, du lejer på YouTube. Dine Wallet-kort og billetter, herunder loyalitetskort, gemmes og administreres separat under Indstillinger for kort og billetter i Wallet.
Hvis du aktiverer indstillingen "Tilpasning i Google Pay", kan du bruge Google Pay til at få tilbud og lignende kampagner fra de butikker, hvor du handler, og anbefalinger til, hvordan du kan spare penge.

Denne indstilling er som standard deaktiveret. Når du aktiverer denne indstilling, tilpasser appen din Google Pay-oplevelse baseret på:

• Din aktivitet og bestemte elementer som f.eks. transaktioner og betalingsmetoder
  • Andre oplysninger, f.eks. det sted, hvor du foretog et køb

Når indstillingen er deaktiveret:

• Google Pay fungerer stadig. Du kan f.eks. stadig foretage kontaktløse betalinger, men de tilbud, du får vist, er muligvis mindre relevante.
  • Nogle elementer og aktiviteter gemmes stadig for at levere tjenesten, men de bruges ikke til tilpasning i Google Pay.
Del, at du har Google Pay, med virksomheder, der ikke har tilknytning til Google
Vigtigt! Hvis indstillingen er deaktiveret, vil du måske stadig kunne se Google Pay som en betalingsmulighed online, fordi nogle virksomheder viser muligheden til alle.
Denne indstilling kan hjælpe dig med at bruge Google Pay til hurtig og sikker betaling, når du handler med andre virksomheder. Denne indstilling er som standard aktiveret, så Google kan fortælle andre virksomheder, at du kan betale via Google Pay.
Del oplysninger om din kreditværdighed, som Google Payment Corp. (GPC) opbevarer, med andre Google-virksomheder
Hvis indstillingen er aktiveret, kan data som f.eks. din gemte værdiaktivitet bruges til at afgøre, om du er kvalificeret til yderligere tjenester og produkter fra Google. Hvis du f.eks. beslutter at købe en ny enhed i Google Store, er du muligvis kvalificeret til at købe den på afbetaling.

Hvorfor skal vi angive denne indstilling?

Denne indstilling er påkrævet i henhold til Fair Credit Reporting Act, 15 U.S.C. § 1681a(d)(2)(A)(iii).
Del dine personlige oplysninger, som Google Payment Corp. (GPC) opbevarer, med andre Google-virksomheder med marketingformål for øje.
Hvis indstillingen er aktiveret, kan data som f.eks. din gemte værdiaktivitet hjælpe Google med at anbefale produkter og funktioner, der kan være relevante for dig. Google Pay sælger aldrig din transaktionshistorik til tredjeparter og deler den ikke med resten af Google med henblik på målretning af annoncer.
Vigtigt: Hvis du har tilmeldt dig et andet program, f.eks. Google Pay Rewards, kan GPC muligvis dele dine oplysninger, selvom du har fravalgt det her.

Hvorfor skal vi angive denne indstilling?

Denne indstilling er påkrævet i henhold til Fair Credit Reporting Act, 15 U.S.C. § 1681a(d)(2)(A)(iii).

Sådan beskytter vi dine data

• Vi sælger ikke dine oplysninger til nogen: Google Pay sælger aldrig din transaktionshistorik til tredjeparter og deler den ikke med resten af Google med henblik på målretning af annoncer.
  • Vi kræver, at du låser appen op hver gang, du bruger den: Af sikkerhedshensyn skal du konfigurere en skærmlås på din telefon for at bruge Google Pay-appen. Når Google Pay-appen åbnes, skal du låse skærmen op for at kunne bruge appen.
  • Vi beskytter din Google-konto ved hjælp af blokering af uautoriseret adgang til dine data: Din Google-konto har indbygget sikkerhed, der er udviklet til at registrere og blokere trusler som f.eks. spam, malware og virus. Med denne indbyggede sikkerhed er de Google Pay-data, der er gemt på din Google-konto, bedre beskyttet mod uautoriseret adgang.

Sådan håndterer vi dine data

Google Pay og Google Wallet indsamler visse oplysninger for at udføre tjenester på din enhed. Nogle af disse funktioner anvender Google Play-tjenester.

Oplysninger, som Google Pay kan indsamle

Afhængigt af de tjenester, du bruger, kan Google Pay indsamle følgende oplysninger:

• Personlige oplysninger, f.eks. dit navn, din adresse, dit telefonnummer, din mailadresse, dit enheds-id eller andre id'er: Kan blive indsamlet og brugt til appfunktionalitet, f.eks. konfiguration og brug af kort i Google Pay, og til andre former for forebyggelse af svindel, sikkerhed og overholdelse samt kontoadministration.
  • Finansielle oplysninger, f.eks. dit betalingskort- eller bankkontonummer, din købshistorik, dine kreditoplysninger eller andre finansielle oplysninger: Disse oplysninger indsamles og bruges muligvis til appfunktionalitet, f.eks. for at hjælpe dig med at gennemføre køb sikkert med Google Pay.
  • Lokationsoplysninger: Kan bruges i forbindelse med sikkerhed og overholdelse af regler eller til forebyggelse af bedrageri, når du tilføjer et nyt betalingskort eller rejsekort i Google Pay. Afhængigt af dine Google-kontopræferencer kan lokationsoplysningerne også blive brugt til appfunktioner, f.eks. angivelse af lokationsoplysninger på dine kvitteringer.
  • Oplysninger om brug, søgehistorik i appen, nedbrudslog, diagnostik og andre data om app-ydeevne: Kan indsamles med henblik på f.eks. appfunktionalitet og analyser, der bruges til at overvåge appens tilstand og ydeevne.
  • Installerede apps: Kan indsamles med henblik på appfunktionalitet, f.eks. når du vælger at knytte din bankapp til Google Pay.
  • Sms-beskeder: Kan bruges til appfunktionalitet, forebyggelse af svindel, sikkerhed og overholdelse af regler, f.eks. til automatisk udfyldning af engangskoder.
  • Billeder, adresser og kontakter: Indsamles for appfunktioner, der bruges til at administrere din Google-konto.

Oplysninger, som Google Wallet kan indsamle

Afhængigt af de tjenester, du bruger, kan Google Wallet indsamle følgende oplysninger:

• Personlige oplysninger, f.eks. dit navn, din adresse, dit telefonnummer, din mailadresse, dit enheds-id eller andre id'er: Kan blive indsamlet og brugt til appfunktionalitet, f.eks. konfiguration og brug af kort i Google Wallet, og til andre former for forebyggelse af svindel, sikkerhed og overholdelse samt kontoadministration.
  • Finansielle oplysninger, f.eks. dit betalingskort- eller bankkontonummer, din købshistorik, dine kreditoplysninger eller andre finansielle oplysninger: Disse oplysninger indsamles og bruges muligvis til appfunktionalitet, f.eks. for at hjælpe dig med at gennemføre køb sikkert med Google Wallet.
  • Lokationsoplysninger: Kan bruges i forbindelse med sikkerhed og overholdelse af regler eller til forebyggelse af bedrageri, når du tilføjer et nyt betalingskort eller rejsekort i Google Wallet. Afhængigt af dine Google-kontopræferencer kan lokationsoplysningerne også blive brugt til appfunktioner, f.eks. angivelse af lokationsoplysninger på dine kvitteringer.
  • Oplysninger om brug, søgehistorik i appen, nedbrudslog, diagnostik og andre data om app-ydeevne: Kan indsamles med henblik på f.eks. appfunktionalitet og analyser, der bruges til at overvåge appens tilstand og ydeevne.
  • Installerede apps: Kan indsamles med henblik på appfunktionalitet, f.eks. når du vælger at knytte din bankapp til Google Wallet.
  • Sms-beskeder: Kan bruges til appfunktionalitet, forebyggelse af svindel, sikkerhed og overholdelse af regler, f.eks. til automatisk udfyldning af engangskoder.
  • Billeder, adresser og kontakter: Indsamles for appfunktioner, der bruges til at administrere din Google-konto.

Sådan håndterer Google Play-tjenester til betalinger data i Japan

Google Play-tjenester til betalinger indsamler og bruger visse oplysninger til at konfigurere og tilbyde brugerne betalingsrelaterede tjenester.

Oplysninger, som Google Play-tjenester til betalinger kan indsamle
  • Personlige oplysninger, f.eks. dit navn, din adresse, dit telefonnummer, din mailadresse, dit enheds-id eller andre id'er: Bruges til appfunktionalitet, f.eks. konfiguration og brug af kort i Google Pay, og til andre former for forebyggelse af svindel, sikkerhed og overholdelse samt kontoadministration.
  • Finansielle oplysninger, f.eks. dit betalingskort- eller bankkontonummer, din købshistorik eller andre økonomiske oplysninger: Bruges til appfunktionalitet, f.eks. for at hjælpe dig med at gennemføre køb sikkert med Google Pay.
  • Oplysninger om brug, f.eks. nedbrudslog, diagnostik og andre data om app-ydeevne: Bruges til appfunktionalitet og analyser, der bruges til at overvåge appens tilstand og ydeevne.
  • Installerede apps: Bruges med henblik på appfunktionalitet, f.eks. til at interagere med partnersystemapps, som kræves af regionale betalingsnetværk.
Sikkerhed og kontrol
  • Af sikkerhedsmæssige årsager krypteres data under overførslen.
  • Interaktive betalingsdata, der anvendes af Google Play-tjenester til betalinger, opbevares altid sikkert i den lokale Secure Element-chip (SE) på din enhed.
  • Google Play-tjenester til betalinger er i øjeblikket tilgængelige på enheder med en integreret SE-chip.
  • Google Play-tjenester til betalinger er forudinstalleret på kvalificerede Android-enheder. Du kan vælge at afinstallere appen manuelt, så fjernes den fra din enhed. Hvis du vælger at afinstallere appen, kan visse betalingsrelaterede funktioner i Google-apps have lav eller ingen funktionalitet. Hvis du har brug for disse funktioner fremover, bliver du muligvis bedt om at geninstallere appen. Google Pay kan f.eks. ikke længere vise den nuværende saldo for dine e-pengekort.

Administrer og slet dine Google Pay-data

Administrer dine indstillinger for data og tilpasning
  1. Åbn Google Pay-appen på din telefon.
  2. Øverst til højre skal du trykke på kontocirklen og derefter Indstillinger.
  3. Tryk på Sikkerhed og beskyttelse af personlige oplysninger og derefter Data og tilpasning.

Du kan også få adgang til disse indstillinger via din Google-konto på siden Administrer din brugeroplevelse i Google Pay.

Tip! Dine Wallet-kort og billetter, herunder loyalitetskort, gemmes og administreres separat under Indstillinger for kort og billetter i Wallet.

Slet betalingstransaktioner og anden aktivitet
Dine betalingstransaktioner og din aktivitet kan slettes fra din Google-konto, så de ikke længere vises i Google Pay. Google kan være nødt til at opbevare visse oplysninger om transaktioner for at sikre, at vores tjenester fortsat fungerer, eller for at overholde forretningsmæssige og juridiske krav.
  1. Gå til account.google.com på din computer.
  2. Vælg Betalinger og abonnementer til venstre. Hvis du ikke kan finde denne mulighed, skal du udvide dit browservindue.
  3. Vælg Administrer din brugeroplevelse i Google Pay.
  4. På denne side kan du slette den aktivitet, du ikke længere vil gemme.
    1. Sådan sletter du bestemte elementer: Ud for elementet skal du vælge Mere Mere og derefter Slet.
    2. Sådan sletter du alle elementer på en bestemt dato: Vælg Slet Delete ud for datoen.
    3. Sådan sletter du alle elementer: Vælg Slet og derefter Al tid.
Download Google Pay-data fra din Google-konto