Kennisgewing

As of June 4, 2024, the U.S. version of the Google Pay app is no longer available for use. Learn more about these changes

Hoe Google Pay help om jou data privaat te hou

When you use Google Pay, your Google Account saves items and activity, like:
  • Transactions
  • Payment methods, such as debit or credit cards

You control how this data is used. At any time, you can change what is kept and manage privacy and personalization within Google Pay.

Hoe Google Pay-privaatheidinstellings werk

Personalisering binne Google Pay
Belangrik: Hierdie instelling sal nie verander hoe jou aankope in ander Google-dienste, soos programme wat jy in Play koop of flieks wat jy in YouTube huur, gestoor en gebruik word nie. Jou Wallet-passe, insluitend kaartjies en lojaliteitskaarte kan apart onder die Wallet-instellings vir passe gestoor en bestuur word.
Indien jy die “Personalisering binne Google Pay”-instelling aanskakel, kan jy Google Pay gebruik om aanbiedings en soortgelyke promosies te kry van winkels waar jy koop, asook aanbevelings vir maniere om te spaar.

Hierdie instelling is by verstek af. Wanneer jy hierdie instelling aanskakel, personaliseer die program jou Google Pay-ervaring op grond van die volgende:

• Jou aktiwiteit en sekere items, soos transaksies en betaalmetodes
  • Ander inligting, soos die plek waar jy ’n aankoop gedoen het

Wanneer hierdie instelling af is:

• Google Pay werk steeds. Jy kan byvoorbeeld steeds kontaklose betalings maak, maar die aanbiedings wat jy vind, kan dalk minder relevant wees.
  • Sommige items en aktiwiteit word steeds gestoor om die diens te verskaf, maar hulle word nie vir personalisering binne Google Pay gebruik nie.
Deel met maatskappye buite Google dat jy Google Pay het
Belangrik: Indien hierdie instelling af is, kan jy Google Pay steeds as ’n opsie by aanlyn betaalpunte kry, omdat sommige maatskappye hierdie opsie vir almal wys.
Hierdie instelling kan jou help om Google Pay te gebruik om vinnig en veiliger te betaal wanneer jy by ander maatskappye inkopies doen. Hierdie instelling is by verstek aan sodat Google vir ander maatskappye kan sê dat jy Google Pay kan gebruik om na die betaalpunt te gaan.
Deel inligting wat Google Payment Corp. (GPC) oor jou kredietwaardigheid hou met ander Google-maatskappye
Indien hierdie instelling aan is, kan data soos jou gestoordewaarde-aktiwiteit gebruik word om te help bepaal of jy vir ander dienste en produkte deur Google kwalifiseer. As jy byvoorbeeld besluit om ’n nuwe toestel by die Google Winkel te koop, kan jy dalk kwalifiseer vir die opsie om dit oor ’n tydperk af te betaal.

Waarom dit van ons vereis word om hierdie instelling te verskaf

Hierdie instelling word deur die Wet op Regverdige Kredietverslaggewing, 15 U.S.C. § 1681a(d)(2)(A)(iii) vereis.
Deel jou persoonlike inligting wat deur Google Payment Corp. (GPC) gehou word met ander Google-maatskappye vir bemarkingsdoeleindes
Indien hierdie instelling aan is, kan data soos jou gestoorde waarde-aktiwiteit Google help om produkte en kenmerke aan te beveel wat dalk vir jou relevant kan wees. Google Pay sal nooit jou transaksiegeskiedenis aan derde partye verkoop of dit met die res van Google deel om advertensies te teiken nie.
Belangrik: As jy by ’n ander program soos Google Pay-belonings aangesluit het, kan GPC dalk jou inligting deel selfs nadat jy hier onttrek het.

Waarom dit van ons vereis word om hierdie instelling te verskaf

Hierdie instelling word deur die Wet op Regverdige Kredietverslaggewing, 15 U.S.C. § 1681a(d)(2)(A)(iii) vereis.

Hoe ons jou data beskerm

• Ons verkoop nie jou inligting aan enigiemand nie: Google Pay sal nooit jou transaksiegeskiedenis aan derde partye verkoop of dit met die res van Google deel om advertensies te teiken nie.
  • Ons vereis dat jy die program vir elke gebruik ontsluit: Vir jou sekuriteit moet jy ’n skermslot op jou foon opstel om die Google Pay-program te gebruik. Elke keer wanneer jy die Google Pay-program oopmaak, moet jy die skerm ontsluit voordat jy dit kan gebruik.
  • Ons beveilig jou Google-rekening om te help om ongemagtigde toegang tot jou data te help blokkeer: Jou Google-rekening het ingeboude sekuriteit wat ontwerp is om bedreigings soos strooipos, wanware en virusse te bespeur. Met hierdie ingeboude sekuriteit word die Google Pay-data wat in jou Google-rekening gestoor is beter teen ongemagtigde toegang beskerm.

Hoe ons jou data hanteer

Google Pay en Google Wallet samel sekere inligting in om dienste op jou toestel uit te voer. Party van hierdie funksies gebruik Google Play Dienste.

Inligting wat Google Pay moontlik kan versamel

Google Pay kan, afhangende van die dienste wat jy gebruik, enige van die volgende versamel:

• Persoonlike inligting soos jou naam, adres(se), foonnommer, e-posadres en toestel-ID of ander identifiseerders: Kan vir appfunksiedoeleindes ingesamel en gebruik word, byvoorbeeld om ’n kaart in Google Pay op te stel en te gebruik, en vir ander bedrogvoorkoming-, sekuriteit- en voldoening-, en rekeningbestuurdoeleindes.
  • Finansiële inligting, byvoorbeeld jou kredietkaart-, debietkaart- of bankrekeningnommer, aankoopgeskiedenis, kredietinligting of ander finansiële inligting: Kan vir appfunksiedoeleindes ingesamel en gebruik word, byvoorbeeld om jou te help om aankope veilig met Google Pay te voltooi.
  • Ligginginligting: Kan vir bedrogvoorkoming-, sekuriteit- en voldoeningdoeleindes gebruik word wanneer jy ’n nuwe betaalkaart of publiekevervoerkaart by Google Pay voeg. Daarby kan ligginginligting op grond van jou Google-rekeningvoorkeure ook gebruik word vir appfunksies, byvoorbeeld om liggingbesonderhede in jou kwitansies te verskaf.
  • Gebruiksinligting, inappsoekgeskiedenis, omvalloglêers, diagnostiek en ander appwerkverrigtingdata: Kan versamel word vir doeleindes soos appfunksies en ontledings om die appgesondheid en -gebruik te monitor.
  • Geïnstalleerde apps: Kan versamel word vir appfunksiedoeleindes, byvoorbeeld wanneer jy besluit om jou bankapp aan Google Pay te koppel.
  • SMS-boodskappe: Kan vir appfunksies, bedrogvoorkoming, sekuriteit en voldoening, byvoorbeeld vir outovul van eenmalige wagwoorde, gebruik word.
  • Foto’s, adresse en kontakte: Word versamel vir appfunksies om jou Google-rekening te bestuur.

Inligting wat Google Wallet kan versamel

Google Wallet kan, afhangende van die dienste wat jy gebruik, enige van die volgende versamel:

• Persoonlike inligting soos jou naam, adres(se), foonnommer, e-posadres en toestel-ID of ander identifiseerders: Kan vir appfunksiedoeleindes ingesamel en gebruik word, byvoorbeeld om ’n kaart in Google Wallet op te stel en te gebruik, en vir ander bedrogvoorkoming-, sekuriteit- en voldoening-, en rekeningbestuurdoeleindes.
  • Finansiële inligting, byvoorbeeld jou kredietkaart-, debietkaart- of bankrekeningnommer, aankoopgeskiedenis, kredietinligting of ander finansiële inligting: Kan vir appfunksiedoeleindes ingesamel en gebruik word, byvoorbeeld om jou te help om aankope veilig met Google Wallet te voltooi.
  • Ligginginligting: Kan vir bedrogvoorkoming-, sekuriteit- en voldoeningdoeleindes gebruik word wanneer jy ’n nuwe betaalkaart of publiekevervoerkaart by Google Wallet voeg. Daarby kan ligginginligting op grond van jou Google-rekeningvoorkeure ook gebruik word vir appfunksies, byvoorbeeld om liggingbesonderhede in jou kwitansies te verskaf.
  • Gebruiksinligting, inappsoekgeskiedenis, omvalloglêers, diagnostiek en ander appwerkverrigtingdata: Kan versamel word vir doeleindes soos appfunksies en ontledings om die appgesondheid en -gebruik te monitor.
  • Geïnstalleerde apps: Kan versamel word vir appfunksiedoeleindes, byvoorbeeld wanneer jy besluit om jou bankapp aan Google Wallet te koppel.
  • SMS-boodskappe: Kan vir appfunksies, bedrogvoorkoming, sekuriteit en voldoening, byvoorbeeld vir outovul van eenmalige wagwoorde, gebruik word.
  • Foto’s, adresse en kontakte: Word versamel vir appfunksies om jou Google-rekening te bestuur.

Hoe Google Play Dienste vir betalings data in Japan hanteer

Google Play Dienste vir betalings samel sekere inligting in en gebruik dit om betalingverwante dienste aan gebruikers op te stel en te lewer.

Inligting wat Google Play Dienste vir betalings moontlik kan versamel
  • Persoonlike inligting, byvoorbeeld jou naam, adresse, foonnommer, e-posadres en toestel-ID of ander identifiseerders: Word gebruik vir appfunksiedoeleindes, byvoorbeeld opstelling en gebruik van ’n kaart in Google Pay, en vir ander bedrogvoorkoming-, sekuriteit- en voldoening-, en rekeningbestuurdoeleindes.
  • Finansiële inligting, byvoorbeeld jou kredietkaart-, debietkaart- of bankrekeningnommer, aankoopgeskiedenis of ander finansiële inligting: Word gebruik vir appfunksiedoeleindes, byvoorbeeld om jou te help om aankope veilig met Google Pay te voltooi.
  • Gebruiksinligting, byvoorbeeld omvalloglêers, diagnostiek en ander appwerkverrigtingdata: Word gebruik vir appfunksies en ontledings om die appgesondheid en -gebruik te monitor.
  • Geïnstalleerde apps: Word gebruik vir appfunksiedoeleindes, byvoorbeeld wisselwerking met vennootstelselapps wat deur streekbetalingsnetwerke vereis word.
Sekuriteit en beheer
  • Data word tydens oordrag geënkripteer vir veiligheidsdoeleindes.
  • Betalingsdata in ’n rustoestand wat deur Google Play Dienste vir betalings gebruik word, word altyd veilig gestoor in jou toestel se plaaslike Veilige Element-skyfie (VE-skyfie).
  • Google Play Dienste vir betalings is tans beskikbaar op toestelle wat ’n ingeboude VE-skyfie het.
  • Google Play Dienste vir betalings word vooraf geïnstalleer op Android-toestelle wat daarvoor kwalifiseer. Jy kan besluit om die app per hand te deïnstalleer, wat die app van jou toestel af sal verwyder. Indien jy besluit om die app te deïnstalleer, sal sekere betalingverwante kenmerke op Google-apps dalk min of geen funksionaliteit hê nie. Indien jy in die toekoms daardie kenmerke moet gebruik, kan jy dalk gepor word om die app te herinstalleer. Byvoorbeeld, Google Pay sal dalk nie meer jou eMoney-kaarte se huidige saldo vertoon nie.

Bestuur jou Google Pay-data en vee dit uit

Bestuur jou data- en personaliseringinstellings
  1. Maak die Google Pay-program op jou foon oop.
  2. Tik regs bo op die Rekening-sirkel en dan Instellings.
  3. Tik op Privaatheid en sekuriteit en dan Data en personalisering.

Jy kan ook toegang tot hierdie instellings vanaf jou Google-rekening op die Bestuur jou Google Pay-ervaring-bladsy verkry.

Wenk: Jou Wallet-passe, insluitend kaartjies en lojaliteitskaarte, word apart onder die Wallet-instellings vir passe gestoor en bestuur.

Vee betaaltransaksies en ander aktiwiteit uit
Jou betalingstransaksies en aktiwiteit kan uit jou Google-rekening uitgevee word en sal nie meer in Google Pay verskyn nie. Google moet dalk sekere inligting oor transaksies behou om te verseker dat ons dienste aanhou werk of om aan besigheids- en wetlike vereistes te voldoen.
  1. Gaan op jou rekenaar na account.google.com.
  2. Kies Betalings en intekenings aan die linkerkant. Indien jy nie hierdie opsie kry nie, moet jy jou blaaiervenster uitvou.
  3. Kies Bestuur jou Google Pay-ervaring.
  4. Jy kan die aktiwiteit wat jy nie meer wil hê nie, op hierdie bladsy uitvee.
    1. Om sekere items uit te vee: Kies Meer langs die item Meer en danVee uit.
    2. Om al die items op ’n sekere datum uit te vee: Kies Vee uit langs die datum Delete.
    3. Om alle items uit te vee: Kies Vee uit en dan Alle tye.
Laai jou Google-rekening se Google Pay-data af