Miten Google-tallennustila toimii

Jokainen Google-tili sisältää 15 Gt tallennustilaa, joka jaetaan Gmailin, Google Driven ja Google Kuvien kesken. Jos haluat lisää tallennustilaa, voit ostaa Google One ‑jäsenyyden (jos saatavilla). Lisätallennustilaa voi saada myös erikoistarjouksista tai muista ostoksista. Lue lisää tallennustilan vapauttamisesta, ostamisesta ja käytöstä.

Google-tilin tallennustilaan vaikuttavat asiat

Mikä kuluttaa tallennuskiintiötä

• Google Kuviin varmuuskopioidut alkuperäislaatuiset kuvat ja videot.
  • Korkealaatuiset (nykyisin Tallennustilan säästö ‑laatuiset) ja peruslaatuiset kuvat ja videot, jotka on varmuuskopioitu Google Kuviin 1.6.2021 jälkeen. Kuvat ja videot, jotka on varmuuskopioitu korkea‐ tai peruslaatuisina ennen 1.6.2021, eivät kuluta Google-tilin tallennustilaa. Lue lisää tästä muutoksesta.
  • Gmailin viestit ja liitteet, mukaan lukien Roskaposti- ja Roskakori-kansioiden sisältö.
  • Google Drivessa olevat tiedostot, mukaan lukien PDF:t, kuvat ja videot.
  • Meet-puhelutallenteet.
  • Tiedostot, jotka on luotu tai joita on muokattu yhteiskäyttösovelluksissa (esim. Google Docs, Sheets, Slides, Drawings, Forms, Tallentaja ja Jamboard).
    • 1.6.2021 jälkeen luodut tai muokatut tiedostot kuluttavat kiintiötä.
    • Tiedostot, jotka on ladattu palveluun tai joita on viimeksi muokattu ennen 1.6.2021, eivät kuluta kiintiötä.

Vinkki: Androidin WhatsApp-varmuuskopiot kuluttavat pian Google-tilin tallennustilaa. Lue lisää WhatsApp-varmuuskopioista.

Kiintiön ylittyminen tarkoittaa, että kulutat enemmän tallennustilaa kuin mitä sinulla on käytettävissä. Tallennustilakiintiön ylittymisen jälkeen

• Et voi ladata uusia tiedostoja tai kuvia Google Driveen.
  • Et voi varmuuskopioida kuvia tai videoita Google Kuviin.
  • Et ehkä pysty lähettämään tai vastaanottamaan sähköpostia Gmailissa.
  • Et voi luoda uusia tiedostoja yhteiskäyttösovelluksissa, kuten Google Docsissa, Sheetsissä, Slidesissa, Drawingsissa, Formsissa tai Jamboardissa. Kukaan ei voi muokata tai kopioida tallennustilaasi kuluttavia tiedostoja, ennen kuin vapautat tallennustilaa.
  • Et voi varmuuskopioida uusia Tallentaja-tiedostoja.
  • Huom. Voit edelleen kirjautua ja päästä Google-tilillesi.

Jos kiintiö pysyy ylitettynä vähintään kahden vuoden ajan etkä korjaa asiaa vapauttamalla tallennustilaa tai ostamalla sitä lisää, kaikki sisältösi saatetaan poistaa Gmailista, Google Kuvista ja Google Drivesta (mukaan lukien Google Docs-, Sheets-, Slides-, Drawings-, Forms- ja Jamboard-tiedostot).

Ennen kuin sisältösi poistetaan, toimimme seuraavasti:

• Kerromme asiasta sinulle sähköpostin ja Googlen tuotteissa näkyvien ilmoitusten kautta. Otamme sinuun yhteyttä vähintään kolme kuukautta ennen kuin sisältö täyttää poistamisen ehdot.
  • Annamme sinulle mahdollisuuden välttää poistamisen (voit maksaa lisätallennustilasta tai poistaa tiedostoja).
  • Annamme sinulle mahdollisuuden ladata sisältösi palveluistamme. Lue lisää Google-datan lataamisesta.

Kiintiörajan alle palaaminen

Tarjoamme käyttöösi tallennustilan ylläpitotyökaluja, joiden avulla saat vinkkejä tallennustilan vapauttamiseen. Voit vapauttaa tilaa myös lataamalla tiedostoja omalle laitteellesi ja poistamalla ne sitten pilvitallennustilasta.

Jos tarvitset Gmailiin, Driveen ja Kuviin lisää tallennustilaa, voit päivittää laajempaan tallennustilapakettiin Google Onen avulla.

Usein kysyttyä

Koskevatko käytännöt sekä G Suite- tai Workspace-tilejä että kuluttajatilejä?
Osa kiintiöön liittyvistä muutoksista koskee vain joitakin Google Workspace-, G Suite for Education- ja G Suite järjestöille ‑paketteja. Google Workspace Updates ‑blogipostauksessa kerrotaan, miten muutokset voivat vaikuttaa näihin paketteihin.
Koskevatko nämä käytännöt Google Sitesia, Google Keepiä ja muita tässä mainitsemattomia sovelluksia, joilla luodaan sisältöä. Mitä tapahtuu Blogger- ja YouTube-sisällölle?

Kiintiön ylityksen käytäntö ei koske

• Google Sitesia
  • Google Keepiä
  • Bloggeria
  • YouTubea.

Käyttämättömyyskäytäntö koskee kaikkea Google-tilin sisältöä sekä tiliä itseään.

Olen ylittänyt kiintiöni. Kuinka pian sisältöni poistetaan?
Jos tämä käytäntömuutos koskee tiliäsi, pyrimme ilmoittamaan sinulle hyvissä ajoin (vähintään kolme kuukautta) ennen tilisi sisällön mahdollista poistumista. Tilisi sisältö voidaan poistaa, kun tallennuskiintiösi on ollut ylittyneenä kahden vuoden ajan. Voit varmistaa, että tilisi sisältöä ei poisteta joko vapauttamalla tallennustilaa tai päivittämällä laajempaan tallennustilapakettiin Google Onen avulla.
Ilmoitetaanko minulle, ennen kuin datani poistuu?

Jos tämä käytäntömuutos koskee tiliäsi, ilmoitamme sinulle vähintään kolme kuukautta ennen kuin sisältösi voidaan poistaa.

Miten voin säilyttää menehtyneen läheisen sisällön?

Ymmärrämme, että kaikki käyttäjät eivät ole jättäneet selkeitä ohjeita siitä, mitä heidän verkossa oleville tileilleen tulee tehdä. Google voi (joissakin tapauksissa) toimittaa edesmenneen käyttäjän tilin sisältöä tämän lähiomaisille ja edustajille. Lue lisää kuolleen käyttäjän datan pyytämisestä.

Voit kertoa meille, mitä haluat datallesi tehtävän kuolemantapauksessa, tai jos et voi käyttää tiliäsi pitkään aikaan. Lue lisää Tilin käyttämättömyydenhallinnasta.

Vinkki: Tilin käyttämättömyydenhallinnan asetukset eivät ohita käyttämättömyyttä ja kiintiön ylitystä koskevia käytäntöjä.