Sådan fungerer din Google-lagerplads

Hver Google-konto har 15 GB lagerplads, som deles mellem Gmail, Google Drev og Google Fotos. Du kan få en større lagerkvote ved at købe et Google One-medlemskab, hvis det er tilgængeligt. Der kan være tilfælde, hvor du får mere lagerplads i forbindelse med en særlig kampagne eller relaterede køb. Få flere oplysninger om, hvordan du kan frigøre lagerplads eller opgradere dit abonnement, eller se, hvordan du bruger din lagerplads.

Hvad der påvirker lagerpladsen på din Google-konto

Hvad tæller med i din kvote for lagerplads?

• Billeder og videoer, der er sikkerhedskopieret i original kvalitet til Google Fotos.
  • Billeder og videoer med lagerindstillingen Høj kvalitet (nu kaldet Pladsminimering) og Ekspreskvalitet, der er sikkerhedskopieret til Google Fotos efter den 1. juni 2021. Billeder eller videoer, du har sikkerhedskopieret i høj kvalitet eller ekspreskvalitet før den 1. juni 2021, tæller ikke med i lagerpladsen på din Google-konto. Få flere oplysninger om denne ændring.
  • Meddelelser og vedhæftede filer fra Gmail, herunder mapperne Spam og Papirkurv.
  • Filer i Google Drev, herunder PDF-filer, billeder og videoer.
  • Optagelser af opkald i Meet.
  • Filer, der er oprettet eller redigeret i apps til oprettelse af indhold til samarbejde som f.eks. Google Docs, Sheets, Slides, Tegninger, Analyse, Lydoptager og Jamboard.
    • Filer, der er oprettet eller redigeret efter den 1. juni 2021, tæller med i din kvote.
    • Filer, der er uploadet eller senest redigeret før den 1. juni 2021, tæller ikke med i din kvote.

Tip! WhatsApp-sikkerhedskopier på Android begynder snart at tælle med i lagerpladsen på din Google-konto. Få flere oplysninger om WhatsApp-sikkerhedskopiering.

Når du har overskredet kvoten, betyder det, at du bruger mere lagerplads, end du har til rådighed. Hvis du overskrider din kvote for lagerplads:

• Kan du ikke uploade nye filer eller billeder til Google Drev.
  • Kan du ikke sikkerhedskopiere nogen billeder eller videoer til Google Fotos.
  • Kan muligheden for at sende og modtage mails i Gmail være påvirket.
  • Kan du ikke oprette nye filer i samarbejdsapps til oprettelse af indhold som f.eks. Google Docs, Sheets, Slides, Tegninger, Analyse og Jamboard. Kan ingen redigere eller kopiere de berørte filer, før du har reduceret din brug af lagerplads.
  • Kan du ikke sikkerhedskopiere nye filer fra Lydoptager.
  • Bemærk! Du kan stadig logge ind på og få adgang til din Google-konto.

Hvis du overskrider din kvote i 2 år eller længere: Hvis du ikke frigør eller køber mere plads, så du kan komme tilbage under kvoten, kan alt dit indhold blive fjernet fra Gmail, Google Fotos og Google Drev. Dette gælder også filer i Google Docs, Sheets, Slides, Tegninger, Analyse og Jamboard.

Før dit indhold fjernes, gør vi følgende:

• Vi giver dig besked via mail og notifikationer i Google-produkterne. Vi kontakter dig mindst tre måneder inden den dato, hvor indholdet bliver kvalificeret til sletning.
  • Vi giver dig mulighed for at undgå sletning ved at betale for yderligere lagerplads eller fjerne filer
  • Vi giver dig mulighed for at downloade dit indhold fra vores tjenester. Få flere oplysninger om, hvordan du downloader dine Google-data.

Sådan kommer du tilbage under kvoten

Vi giver dig adgang til værktøjer til administration af lagerplads, der hjælper dig med at finde ud af, hvordan du kan frigøre lagerplads. En anden mulighed for at frigøre plads er at downloade dine filer til din personlige enhed og derefter slette dem fra din lagerplads i skyen.

Hvis du vil have mere lagerplads til Gmail, Drev og Fotos, kan du opgradere til et større lagerabonnement med Google One.

Ofte stillede spørgsmål

Gælder disse politikker for G Suite-/Workspace-konti og forbrugerkonti?
Nogle ændringer vedrørende kvoter gælder for visse abonnementer på Google Workspace, G Suite for Education og G Suite til nonprofitorganisationer. Læs vores indlæg om opdateringer til Google Workspace for at se, hvilken effekt disse ændringer kan have på abonnementerne.
Gælder disse politikker for Google Sites, Google Keep og andre apps til oprettelse af indhold, som ikke er angivet her? Hvad med Blogger- og YouTube-indhold?

Politikken for kvoteoverskridelse gælder ikke for:

• Google Sites
  • Google Keep
  • Blogger
  • YouTube

Politikken vedrørende inaktivitet gælder for alt indhold på din Google-konto og for selve kontoen.

Jeg har overskredet min kvote. Hvor lang tid har jeg, før mit indhold bliver slettet?
Hvis din konto er underlagt denne politikændring, forsøger vi at varsle dig i god tid i forvejen (mindst tre måneder), før indholdet muligvis slettes. Dit indhold bliver kvalificeret til sletning, når du har overskredet din kvote for lagerplads i 2 år. Hvis du vil sikre, at dit indhold ikke slettes, skal du enten reducere, hvor meget lagerplads du bruger, eller opgradere til et større lagerabonnement med Google One
Giver I mig besked, inden mine data slettes?

Hvis din konto er påvirket af denne politikændring, giver vi dig mindst 3 måneders varsel, før dit indhold muligvis slettes.

Hvordan beholder jeg indhold fra en nærtstående, når vedkommende går bort?

Vi ved, at mange mennesker går bort uden at efterlade klare instruktioner om, hvordan deres onlinekonti skal håndteres. Google kan samarbejde med de nærmeste familiemedlemmer og repræsentanter (under visse omstændigheder) om at udlevere indhold fra en afdød brugers konto. Få flere oplysninger om vores procedure for anmodninger om en afdød brugers data.

Hvis du vil give os besked på forhånd om, hvad der skal ske med dine data i tilfælde af død eller langvarig inaktivitet, kan du få flere oplysninger om Administration af inaktiv konto.

Tip! Indstillingerne for Administration af inaktiv konto tilsidesætter ikke vores politikker for inaktive konti og konti, der overskrider kvoten.