Com funciona el teu emmagatzematge de Google

Cada Compte de Google inclou 15 GB d'emmagatzematge, que es reparteixen entre Gmail, Google Drive i Google Fotos. Per afegir espai a la quota d'emmagatzematge, pots comprar una subscripció a Google One, on estigui disponible. És possible que, de tant en tant, rebis més emmagatzematge arran d'una promoció especial o d'una compra relacionada. Obtén informació sobre com pots alliberar espai o canviar a un pla superior i sobre com pots fer servir l'emmagatzematge.

Què afecta l'emmagatzematge del teu Compte de Google

Quins elements ocupen espai de la quota d'emmagatzematge

• Les fotos i els vídeos en qualitat original dels quals s'hagi creat una còpia de seguretat a Google Fotos.
  • Des de l'1 de juny de 2021, les còpies de seguretat de fotos i vídeos en alta qualitat (ara anomenada "estalvi d'emmagatzematge") i en qualitat exprés creades a Google Fotos. Les fotos i els vídeos dels quals hagis creat una còpia de seguretat en alta qualitat o en qualitat exprés abans de l'1 de juny de 2021 no ocupen espai d'emmagatzematge del Compte de Google. Obtén més informació sobre aquest canvi.
  • Els missatges i els fitxers adjunts de Gmail, inclosos els missatges de les carpetes Correu brossa i Paperera.
  • Els fitxers de Google Drive, com ara PDF, imatges i vídeos.
  • Les gravacions de trucades de Meet.
  • Els fitxers creats o editats en aplicacions de creació de contingut col·laborativa, com ara Gravadora, Jamboard o Documents, Fulls de càlcul, Presentacions, Dibuixos i Formularis de Google.
    • Els fitxers que es creïn o s'editin a partir de l'1 de juny de 2021 ocuparan espai de la quota.
    • Els fitxers penjats o editats per última vegada abans de l'1 de juny de 2021 no ocuparan espai de la quota.

Consell: aviat les còpies de seguretat de WhatsApp a Android ocuparan emmagatzematge del Compte de Google. Obtén més informació sobre les còpies de seguretat de WhatsApp.

Superar la quota significa utilitzar més espai d'emmagatzematge del que tens disponible. Si superes la quota d'emmagatzematge:

• No podràs penjar més fitxers ni imatges a Google Drive.
  • No podràs crear una còpia de seguretat de cap foto ni vídeo a Google Fotos.
  • La capacitat d'enviar i de rebre correus electrònics amb Gmail es pot veure afectada.
  • No podràs crear fitxers en aplicacions de creació de contingut col·laborativa, com ara Documents, Fulls de càlcul, Presentacions, Dibuixos, Formularis i Jamboard. Fins que no redueixis l'ús de l'emmagatzematge, ningú no podrà editar ni copiar els fitxers afectats.
  • No podràs crear una còpia de seguretat de cap fitxer nou de la gravadora.
  • Nota: podràs continuar iniciant la sessió i accedint al teu Compte de Google.

Si fa 2 anys o més que superes la quota i no alliberes espai ni en compres més per tornar-te a situar per sota del límit, és possible que se suprimeixi tot el teu contingut de Gmail, Google Fotos i Google Drive (inclosos els fitxers de Jamboard i de Documents, Fulls de càlcul, Presentacions, Dibuixos i Formularis de Google).

Abans que el teu contingut se suprimeixi:

• T'avisarem per correu electrònic i a través de notificacions dins dels productes de Google. Contactarem amb tu almenys tres mesos abans que el contingut es consideri apte per suprimir-lo.
  • Et donarem l'oportunitat d'evitar la supressió (pagant emmagatzematge addicional o suprimint fitxers).
  • Et donarem l'oportunitat de baixar el teu contingut dels nostres serveis. Obtén més informació sobre com pots baixar les teves dades de Google.

Com es pot tornar a estar per sota de la quota

T'oferim accés a eines de gestió de l'emmagatzematge que t'ajudaran a identificar maneres d'alliberar espai. Una altra opció per alliberar espai és baixar els fitxers al teu dispositiu personal i, després, suprimir-los de l'emmagatzematge en núvol.

Si necessites més espai d'emmagatzematge per a Gmail, Drive i Fotos, pots fer l'actualització a un pla d'emmagatzematge superior amb Google One.

Preguntes més freqüents

Aquestes polítiques s'apliquen tant als comptes de G Suite o Workspace com als de consumidor?
Alguns canvis relacionats amb la quota s'aplicaran a alguns plans de Google Workspace, G Suite for Education i G Suite per a organitzacions sense ànim de lucre. Consulta les novetats de Google Workspace per entendre com aquests canvis poden afectar els plans.
Aquestes polítiques s'apliquen a Google Sites, a Google Keep i a altres aplicacions de creació que no s'indiquen aquí? Què passa amb el contingut de Blogger i de YouTube?

La política de superació de la quota no s'aplica al següent:

• Google Sites
  • Google Keep
  • Blogger
  • YouTube

La política d'inactivitat s'aplica al teu Compte de Google i a tot el seu contingut.

He superat la meva quota. Quant de temps tinc abans no se suprimeixi el meu contingut?
Si el teu compte està subjecte a aquest canvi en la política, intentarem avisar-te amb bastanta antelació (un mínim de tres mesos) abans de suprimir el contingut. El teu contingut es podrà considerar apte per suprimir-lo quan faci dos anys que superes la quota d'emmagatzematge. Per assegurar-te que no se suprimeixi, redueix l'emmagatzematge que utilitzes o fes l'actualització a un pla d'emmagatzematge superior amb Google One.
M'avisareu abans que no se suprimeixin les meves dades?

Si el teu compte està subjecte a aquest canvi en la política, t'avisarem amb un mínim de 3 mesos d'antelació abans de suprimir-ne el contingut.

Com puc conservar el contingut d'un ésser estimat quan mor?

Admetem que moltes persones moren sense deixar unes instruccions precises sobre com s'han de gestionar els seus comptes en línia. Google pot col·laborar amb familiars directes i representants (en determinades circumstàncies) per proporcionar el contingut del compte d'un usuari difunt. Obtén més informació sobre el nostre procés per sol·licitar les dades d'un usuari difunt.

Per informar-nos amb antelació de què vols que es faci amb les teves dades en cas de defunció o d'inactivitat prolongada, obtén més informació sobre el Gestor de comptes inactius.

Consell: la configuració del Gestor de comptes inactius no substitueix les nostres polítiques sobre inactivitat i superació de la quota.