Een back-up maken van media op je apparaat

Je kunt kopieën maken van de gegevens op je apparaat die je wilt bewaren.

Waar worden de gegevens van je telefoon opgeslagen?

De back-ups van de gegevens op je telefoon worden op verschillende plaatsen opgeslagen, afhankelijk van het besturingssysteem. Als je back-ups worden geüpload naar Google, worden ze versleuteld met het wachtwoord van je Google-account. Voor de versleuteling van sommige gegevens wordt ook de pincode, het patroon of het wachtwoord van de schermvergrendeling van je telefoon gebruikt.

De back-up blijft in je Google One-account staan zolang je telefoon in gebruik is en verbinding met internet maakt.

Wat wordt opgeslagen door Android

Van de volgende gegevens wordt een back-up gemaakt in je Android-instellingen. Je hoeft de back-upfunctie van Google One dus niet in te schakelen om deze gegevens op te slaan:

• App-gegevens
  • Gespreksgeschiedenis
  • Contacten
  • Instellingen
  • Sms'jes

Wat wordt opgeslagen door iCloud-reservekopie van Apple?

Voorbeelden van bestanden waarvan Apple een back-up maakt, zijn:
  • iMessage-berichten, sms-berichten en mms-berichten
  • App-gegevens
  • Apparaatinstellingen
Ga naar het Helpcentrum voor de meest actuele lijst en meer informatie over iCloud.

Wat wordt opgeslagen door Google One

• Google Foto's: foto's en video's in oorspronkelijke kwaliteit
  • Android Berichten: foto's, video's en audiobestanden van je mms-berichten

Waarom RCS-berichten niet worden opgeslagen

Android-telefoons kunnen via RCS (Rich Communications Services) geavanceerde berichten sturen, zoals groepschats, foto's met hoge resolutie, en audio- en videoberichten. Of je RCS-berichten kunt sturen en er back-ups van kunt maken, hangt af van de telefoon, de provider en de berichten-app die je gebruikt.

Automatische back-ups inschakelen

Als je back-ups wilt maken, beheren of verwijderen, moet je een mobiel apparaat gebruiken.