Från och med den 10 juni 2024 kan du inte längre använda VPN från Google One. Läs mer om utfasningen av VPN från Google One.

Börja eller sluta dela med din familj

Testa familjedelning i Google One om du vill låta andra använda ditt lagringsutrymme i Google One. Alla medlemmar i familjeprenumerationen på Google One kan se hur mycket delat lagringsutrymme de använder. Dina filer delas inte med resten av familjen och de får inte åtkomst till filerna utan ditt tillstånd.

Läs om hur familjedelning fungerar med Google One

Personen som delar sitt lagringsutrymme kallas prenumerationsansvarig för Google One. Denna person kan börja eller sluta dela sin familjeprenumeration på Google One när som helst. Du kan dela Google One med upp till fem familjemedlemmar.

Baserat på hur mycket lagringsutrymme familjegruppen använder kan du ändra, uppgradera eller nedgradera Google One-prenumerationen.

Det finns två typer av lagringsutrymme: personligt lagringsutrymme och delat lagringsutrymme.

Viktigt! En Workspace Individual-prenumerant kan inte dela sin molnlagring med familjemedlemmar.

• Varje medlem i familjegruppen får 15 GB personligt lagringsutrymme för sina filer: En familjemedlems filer fyller först upp hens personliga utrymme.
  • Det finns även delat lagringsutrymme som alla i familjegruppen delar på: När en familjemedlems personliga lagringsutrymme är slut räknas hens filer in i det delade lagringsutrymmet. Familjemedlemmar kan använda så mycket av det tillgängliga lagringsutrymmet som de vill.
  • Andra i familjen har inte åtkomst till dina filer om du inte delar dem direkt.
  • När du skapar en familjegrupp visas extraförmåner för alla i familjen förutom konton som hanteras av föräldrar. Vissa fördelar går till den första familjemedlem som gör anspråk på dem.
Krav för att gå med i en familj

Om du vill gå med i en familjegrupp måste du:

• Ha ett Google-konto. Du kan inte gå med i en familj med ett Google-konto från jobbet, skolan eller en annan organisation.
  • Bo i samma land som familjeadministratören.
  • Vara med i enbart en familjegrupp.
  • Inte ha varit med i någon annan familjegrupp under de senaste 12 månaderna.
Detta händer när du slutar dela

Följande gäller för medlemmar i familjeprenumerationen på Google One:

• De slutar använda det tillgängliga lagringsutrymmet. Om de får slut på lagringsutrymme finns deras filer kvar, men de kan inte lagra något nytt. Läs mer om vad som händer när de får slut på lagringsutrymme.
  • De förlorar tillgången till experter som svarar på frågor om Google-produkter.
  • De förlorar förmågan att se eller göra anspråk på förmåner.

Mycket av detta kan även hända om den som är ansvarig för Google One-prenumerationen väljer att lämna familjegruppen eller om personen tar bort eller raderar någon från familjegruppen.

Dela medlemsförmånerna i Google One med familjegruppen

Du måste ha fyllt 18 år för att skapa en familjegrupp. Personerna du bjuder in måste bo i samma land som du.

Familjemedlemmarna i en familjegrupp kan

• dela en gemensam betalningsmetod
  • använda Googles familjetjänster
  • dela digitala köp
  • dela familjeprenumerationer, till exempel Google One-medlemskap.
Delningsbara förmåner med Google One till en familjegrupp

Förmåner som alla i familjegruppen kan använda:

• Förbättrade redigeringsfunktioner i Google Foto
  • Fraktförmåner på beställningar av fotoutskrifter i Google Foto
    • Förmånerna är tillgängliga i
      • Kanada
      • EU
      • Förenade kungariket
      • USA
  • Övervakning av darknet
  • VPN från Google One
  • Premiumfunktioner i Google Workspace
    • Funktionen är tillgänglig i Google One Premium-prenumerationer.
Det går inte att dela förmånerna med Google One med en familjegrupp

Tillåtna förmåner för ansvarig för Google One-prenumeration:

• Få saldo i Google Store från kvalificerade köp i Google Store.
    • Förmånen är tillgänglig i
      • Australien
      • Kanada
      • Tyskland
      • Storbritannien
      • USA
    • Användare med provmedlemskap på Google One är inte kvalificerade.
  • Fördelar med AI Premium:
    • Gemini Advanced
    • Skaffa Gemini i Gmail, Dokument, Presentationer med mera
  • Paket med Fitbit Premium och Nest Aware:
    • Funktionen är tillgänglig för prenumeranter på Google One Premium i Förenade kungariket.
Steg 1: Skapa en familjegrupp
  1. Öppna Google Play-appen Google Play.
  2. Tryck på profilikonen uppe till höger.
  3. Tryck på Inställningar följt av Familj följt av Hantera familjemedlemmar.
  4. Tryck på Bjud in familjemedlemmar följt av Skicka.

Steg 2: Dela med familjen

Vem som helst i familjen kan köpa ett Google One-medlemskap och dela det med hela familjen (upp till sex personer) utan extra kostnad.

1. Öppna Google One-appen Google One på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Meny följt av Inställningar högst upp.
  3. Tryck på Hantera familjeinställningar.
  4. Aktivera Dela Google One med familjen. Bekräfta genom att trycka på Dela på nästa skärm.
  5. Tryck på Hantera familjegruppen följt av Bjud in familjemedlemmar.
  6. Följ anvisningarna för att slutföra konfigurationen.

Så här slutar du dela med familjen

1. Öppna Google One-appen Google One på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn Meny följt av Inställningarföljt av Hantera familjeinställningar högst upp.
  3. Inaktivera Dela Google One med familjen om du vill sluta dela ditt medlemskap.

Kontrollera lagringsutrymmet per familjemedlem

Du kan se hur det totala utrymmet delas mellan medlemmar i din familjeprenumeration på Google One.

1. Öppna Google One-appen Google One på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Lagringsutrymme längst ned.
  3. Tryck på nedåtpilen Nedåtpil bredvid Familjens lagringsutrymme.
  4. Kontrollera vilka medlemmar som använder mycket utrymme.

Medlemmar i en familjegrupp kan enbart frigöra utrymme från sin egen användning av lagringsutrymme. Du kan inte påverka andra familjemedlemmars användning av lagringsutrymme. Om någon tar upp för mycket lagringsutrymme kan du be att personen frigör lagringsutrymme på Google.

Tips! Om du vill ändra medlemmar i familjeprenumerationen läser du Så här hanterar du din Google-familj.

Få hjälp med familjens lagringsutrymme

Se familjens användning av lagringsutrymme

Om du är ansvarig för Google One-prenumerationen och inte kan se hur mycket av lagringsutrymmet som används följer du stegen ovan för att kontrollera att familjedelning är aktiverat.

Information som delas med familjemedlemmar

När du går med i en familj kan familjemedlemmarna se ditt namn, din bild och din e-postadress. De kan även se hur mycket delat lagringsutrymme varje familjemedlem använder.

Familjemedlemmarna kan inte hitta dina foton, videor eller andra objekt om du inte delar med dem direkt.

Familjemedlemmarna har inte fått någon inbjudan om att gå med i familjegruppen
Läs mer om hur du går med i en familj. Om personen fortfarande inte fått en inbjudan kan du be en Google-expert om hjälp.
Överför tillgängligt lagringsutrymme till ett annat konto
Familjeadministratören delar sitt lagringsutrymme med upp till fem konton, men bara en medlem i gruppen kan vara familjeadministratör.
Använda lagring för enskilda personer och familj

Om du har ett Google One-medlemskap kan du ta del av både ditt individuella lagringsutrymme och det delade lagringsutrymmet från den som är ansvarig för familjeprenumerationen. Du måste dock förbruka ditt individuella lagringsutrymme innan du använder det delade lagringsutrymmet.

Vad händer med lagringsutrymmet när du går med i en familj?

Om du redan har ett Google One-medlemskap när familjen lägger till dig i prenumerationen kan du använda båda medlemskapen och lagringsutrymmena. Du kan dock inte uppgradera eller nedgradera ditt enskilda medlemskap. När du har förbrukat lagringsutrymmet för ditt enskilda konto kan du börja använda familjens lagringsutrymme.