Perheelle jakamisen aloittaminen tai lopettaminen

Jos haluat antaa muiden käyttää Google One ‑tallennustilaasi, kokeile Google Onen jakamista perheelle. Kaikki Google One ‑perhepaketin jäsenet näkevät, paljonko jaettua tallennustilaa he käyttävät. Tiedostojasi ei jaeta muille perheenjäsenille, eikä heillä ole pääsyä niihin ilman lupaasi.

Perheelle jakaminen Google Onessa

Tallennustilansa muiden kanssa jakavaa henkilöä kutsutaan Google One ‑paketin hallinnoijaksi. Tämä henkilö voi aloittaa tai lopettaa Google One ‑perhepakettinsa jakamisen milloin tahansa. Google Onen voi jakaa jopa viiden perheenjäsenen kanssa.

Perheryhmän käyttämän tallennustilan mukaan Google One ‐paketin voi vaihtaa tai päivittää laajempaan tai suppeampaan pakettiin.

Tallennustilaa on kahta tyyppiä: henkilökohtaista tallennustilaa ja jaettua tallennustilaa.

Tärkeää: Workspace Individual ‐tilaajan pilvitallennustilaa ei voi jakaa perheenjäsenten kesken.

• Jokainen perheryhmän jäsen saa 15 Gt henkilökohtaista tallennustilaa omille tiedostoilleen: Kunkin perheenjäsenen tiedostot tallennetaan ensisijaisesti hänen omaan henkilökohtaiseen tallennustilaansa.
  • Lisäksi perheryhmällä on jaettu tallennustila, joka jaetaan kaikkien jäsenten kesken: Kun jonkun perheenjäsenen henkilökohtainen tallennustila täyttyy, hänen tiedostonsa alkavat kuluttaa jaettua tallennustilaa. Perheenjäsenet voivat käyttää haluamansa määrän vapaasta tallennustilasta.
  • Perheesi muut jäsenet eivät pääse tiedostoihisi, ellet jaa niitä heille suoraan.
  • Kun luot perheryhmän, lisäedut näytetään kaikille perheenjäsenillesi, pois lukien vanhempien hallinnoimat tilit. Jotkin edut saa se perheenjäsen, joka ehtii ensimmäisenä lunastaa ne.
Perheryhmään liittymisen edellytykset

Seuraavien ehtojen on täytyttävä voidaksesi liittyä perheryhmään:

• Sinulla on Google-tili. Et voi liittyä perheryhmään työpaikan, oppilaitoksen tai muun organisaation Google-tilillä.
  • Asut samassa maassa kuin perheryhmän ylläpitäjä.
  • Kuulut vain yhteen perheryhmään.
  • Et ole kuulunut toiseen perheryhmään 12 viime kuukauden aikana.
Mitä tapahtuu, kun lopetat jakamisen?

Google One ‑perhepaketin jäsenet

• eivät enää käytä vapaata tallennustilaa, ja jos jonkun perheenjäsenen tallennustila loppuu, hänen tiedostonsa ovat edelleen turvassa, mutta hän ei voi tallentaa uutta sisältöä (lue lisää siitä, mitä tapahtuu, kun tallennustila loppuu)
  • eivät enää voi hyödyntää asiantuntijoiden apua Google-tuotteisiin liittyvissä kysymyksissä
  • eivät enää voi hakea tai lunastaa etuja.

Monet näistä toteutuvat myös, jos Google One ‑paketin hallinnoija päättää poistua perheryhmästä tai poistaa jonkun perheryhmästä.

Google One ‐jäsenetujen jakaminen perheryhmälle

Perheryhmän perustajan on oltava vähintään 18-vuotias. Kutsumiesi henkilöiden on asuttava samassa maassa kuin sinä.

Perheryhmän jäsenet voivat

• käyttää samaa maksutapaa
  • käyttää Googlen perhepalveluita
  • jakaa digitaalisia ostoja
  • jakaa perheen tilaukset, kuten Google One ‑jäsenyyden.
  1. Kirjaudu Google-tilillesi tietokoneella.
  2. Siirry osoitteeseen g.co/YourFamily.
  3. Valitse Aloita ja sitten Luo perheryhmä.
  4. Lisää perheenjäsenet ja määritä Koko perheen kirjasto ohjeiden mukaan.

Lue lisää rooleista, jotka määrität luodessasi perheryhmän.

Vaihe 2: Perheelle jakaminen

1. Siirry Google Oneen tietokoneella.
  2. Valitse Asetukset Asetukset.
  3. Ota Google Onen jakaminen perheen kanssa ‑asetus käyttöön.

Jos haluat lisätietoja, tutustu perheryhmän hallinnoimiseen.

Perheelle jakamisen lopettaminen

1. Siirry Google Oneen tietokoneella.
  2. Valitse Asetukset.
  3. Valitse Hallinnoi perheasetuksia.
  4. Ota Jaa Google One perheen kanssa ‑asetus pois päältä.

Perheenjäsenten käyttämän tallennustilan tarkistaminen

Voit tarkistaa, miten tallennustila jakautuu Google One ‑perhepaketin jäsenten kesken.

1. Siirry Google Oneen tietokoneella.
  2. Valitse vasemmalta Tallennustila.
  3. Klikkaa Perheen tallennustila ‑kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuoli.
  4. Katso, miten paljon kukakin käyttää tallennustilaa.

Perheryhmän jäsenet voivat vapauttaa tilaa vain itse käyttämästään tallennustilasta. Et voi vaikuttaa siihen, miten muut perheenjäsenet käyttävät tallennustilaa. Voit kuitenkin pyytää liikaa tilaa käyttäviä perheenjäseniä vapauttamaan Google-tallennustilaa.

Vinkki: Jos haluat tehdä muutoksia perhepaketin jäseniin, tutustu Google-perheen hallinnoinnin ohjeisiin.

Ohjeita perheen tallennustilan käyttöön

Perheen tallennustilan käytön tarkistaminen

Jos olet Google One ‐paketin hallinnoija mutta et näe, kuinka paljon tallennustilaa on käytössä, varmista yllä olevien ohjeiden avulla, että perheelle jakaminen on päällä.

Perheenjäsenille jaetut tiedot

Kun liityt perheryhmään, perheenjäsenet voivat nähdä nimesi, kuvasi ja sähköpostiosoitteesi. He voivat nähdä myös, kuinka paljon jaettua tallennustilaa kukin perheenjäsen käyttää.

Perheenjäsenet eivät näe kuviasi, videoitasi tai muita kohteita, ellet jaa niitä heille suoraan.

Perheenjäsenet eivät saaneet kutsua perheryhmään
Katso, miten perheryhmään liittyminen onnistuu. Jos perheenjäsenesi eivät vieläkään saaneet kutsua, pyydä apua Googlen asiantuntijalta.
Käytettävissä olevan tallennustilan siirtäminen toiselle tilille
Perheryhmän ylläpitäjä voi jakaa tallennustilan jopa viiden tilin kanssa, mutta vain yksi ryhmän jäsen voi olla perheryhmän ylläpitäjä.
Henkilökohtaisen ja perheen tallennustilan käyttäminen

Jos sinulla on Google One ‐jäsenyys, voit käyttää sekä omaa tallennustilaasi että perhepaketin hallinnoijan jaettua tallennustilaa. Sinun on kuitenkin käytettävä oma tallennustilasi loppuun ennen kuin voit käyttää jaettua tallennustilaa.

Mitä omalle tallennustilallesi tapahtuu liittyessäsi perheryhmään

Jos sinulla on jo Google One ‐jäsenyys, kun perheesi lisää sinut pakettiinsa, voit käyttää molempia jäsenyyksiä ja tallennustilaa. Et voi kuitenkaan vaihtaa omaa jäsenyyttäsi laajempaan tai suppeampaan pakettiin. Kun olet käyttänyt oman tilisi tallennustilan loppuun, voit aloittaa perheen tallennustilan käytön.