Hoe je bestaande opslagruimte werkt met Google One

Google One is een abonnement dat je extra opslagruimte biedt die je kunt gebruiken voor Google Drive, Gmail en Google Foto's.

Het Google One-lidmaatschap vervangt je huidige abonnement. Het wordt dus niet aan je huidige abonnement toegevoegd.

Hoeveel opslagruimte je krijgt bij een gratis Google-account

Elk Google-account begint met gratis opslagruimte die wordt gedeeld door Google Drive, Gmail en Google Foto's. Als je upgradet naar Google One, gaat je totale opslagcapaciteit naar 100 GB (of meer, afhankelijk van het abonnement dat je kiest). Bovendien krijg je toegang tot extra ledenvoordelen en support van Google-experts, en kun je dit allemaal delen met je gezinsgroep.

Speciale promoties en aanbiedingen bieden soms meer opslagruimte.

Hoeveel opslagruimte wordt geleverd bij een Google One-abonnement

Je Google One-opslagruimte wordt bovenop de gratis 15 GB aan opslagruimte toegevoegd. Als je eerder extra opslagruimte hebt gekregen als onderdeel van een promotie, behoud je die opslag ook.

Opmerking: Als de promotie verloopt, wordt de totale capaciteit van je gratis en betaalde opslagruimte teruggezet naar de hoeveelheid die je vóór de promotie had.

Voorbeeld: overschakelen naar opslagabonnement van 100 GB

Je Google-account begint met gratis opslagruimte:

15 GB gratis opslag

Als je opslagruimte koopt met een Google One-lidmaatschap, wordt deze toegevoegd aan dat totaal:

• 15 GB standaard opslagruimte
  • 85 GB opslagruimte van het Google One-lidmaatschap

----------------------------------------------------

100 GB totale opslagruimte

Als je een promotieaanbieding krijgt (zoals 50 GB opslagruimte als je een Chromebook koopt), wordt die toegevoegd aan je totale opslagruimte:

• 15 GB gratis opslag
  • 50 GB opslagruimte van een promotieaanbieding*
  • 85 GB opslagruimte van het Google One-lidmaatschap

----------------------------------------------------
150 GB totale opslagruimte

*Als de promoties eindigen, is deelname niet meer mogelijk.

Voorbeeld: opslagupgrade met delen met gezin

Je gratis account begint met gratis opslagruimte:

• 15 GB gratis opslagruimte per persoon

Elk lid van je gezin krijgt dezelfde gratis opslagruimte:

• 15 GB gratis opslag

Met een opslagupgrade van 100 GB via Google One delen alle leden van je gezin 100 GB:

• 15 GB standaard opslagruimte voor elk gezinslid
  • 85 GB opslagruimte van het Google One-lidmaatschap, gezamenlijk gedeeld door de 3 gezinsleden
Voorbeeld van een upgrade van betaalde Drive-opslagruimte naar Google One

Vóór Google One:

150 GB totale opslagruimte

• 100 GB betaalde Drive-opslagruimte
  • 50 GB opslagruimte van Chromebook-, Safer Internet Day- of andere promotie*

Na de upgrade naar een Google One-lidmaatschap van 200 GB:

250 GB totale opslagruimte

• 15 GB standaard opslagruimte
  • 50 GB opslagruimte van Chromebook-, Safer Internet Day- of andere promotie*
  • 185 GB opslagruimte van het Google One-lidmaatschap

* Als de promoties zijn beëindigd, is deelname niet meer mogelijk.

Waarvoor je opslagruimte wordt gebruikt

Niet alle bestanden nemen opslagruimte in beslag. Als je bijna geen opslagruimte meer hebt, kun je hier lezen hoe je opslagruimte vrijmaakt.

De volgende items nemen ruimte in beslag:
  • Google Drive:
    • De meeste bestanden in de map Mijn Drive, waaronder pdf's, afbeeldingen en video's.
    • Items in de prullenbak. Meer informatie over hoe je de prullenbak leegmaakt
    • Vanaf 1 juni 2021 tellen alle nieuwe bestanden van Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties, Tekeningen, Formulieren en Jamboard mee voor de opslagruimte. Bestaande bestanden tellen niet mee voor de opslagruimte, tenzij ze op of na 1 juni worden gewijzigd.
  • Gmail: Berichten en bijlagen, zoals items in de mappen Spam en Prullenbak.
  • Google Foto's:

Verborgen app-gegevens verwijderen uit Google Drive

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Klik op Instellingen Instellingen en dan Instellingen.
  3. Klik aan de linkerkant op Apps beheren.
  4. Als er verborgen gegevens zijn, kun je de hoeveelheid vinden onder de beschrijving van de app.
  5. Als je deze gegevens wilt verwijderen, klik je op Opties en dan Verborgen appgegevens verwijderen.
Deze items nemen geen ruimte in beslag:

Google Drive:

• Bestanden in 'Gedeeld met mij' en gedeelde Drives. Deze bestanden nemen alleen bij hun eigenaar ruimte in beslag in Google Drive.
  • Google-sites.
  • Google Documenten-, Spreadsheets-, Presentaties-, Formulieren-, Jamboard- en Tekeningen-bestanden die je vóór 1 juni 2021 maakt en na die datum niet meer bewerkt.

Google Foto's: foto's en video's waarvan je vóór 1 juni 2021 een back-up maakt in hoge kwaliteit of basiskwaliteit.

Wat er gebeurt als je geen opslagruimte meer hebt
  • Gmail: Je kunt geen berichten sturen of ontvangen. Berichten die naar jou worden gestuurd, worden teruggestuurd naar de afzender.
    • Vanaf 1 juni 2021: Als je 2 jaar of langer inactief blijft of je opslaglimiet overschrijdt, kunnen al je e-mails worden verwijderd.
  • Google Drive: Je kunt geen nieuwe bestanden synchroniseren of uploaden. Je kunt geen nieuwe bestanden maken in Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties, Tekeningen, Formulieren en Jamboard. Totdat je het opslaggebruik beperkt, kunnen jij en andere gebruikers de betreffende bestanden ook niet bewerken of kopiëren. De synchronisatie tussen de Google Drive-map op je computer en Mijn Drive wordt gestopt.
    • Vanaf 1 juni 2021: Als je 2 jaar of langer inactief blijft of je opslaglimiet overschrijdt, kan je content binnen de betreffende producten worden verwijderd.
  • Google Foto's: Je kunt geen foto's en video's uploaden in de oorspronkelijke kwaliteit. Als je meer foto's en video's wilt toevoegen, kun je deze uploaden of back-ups maken in hoge kwaliteit (lagere resolutie) of de functie 'Back-up en synchronisatie' uitschakelen.
    • Vanaf 1 juni 2021: Als je geen opslagruimte meer hebt, kun je ook geen foto's en video's meer uploaden in hoge kwaliteit of basiskwaliteit. Als je 2 jaar of langer inactief blijft of je opslaglimiet overschrijdt, kunnen al je foto's en video's worden verwijderd.