Byt kort och åtgärda betalningsproblem

Om du har problem med Google One-betalningar testar du dessa lösningar. Du kan även uppdatera dina Google One-betalningsmetoder.

Ändra det kort du använder

Du kan ändra kreditkortet som du använder för ditt Google One-medlemskap. Om du vill ändra hur mycket du betalar ändrar du prenumerationen på lagringsutrymme.

Om du registrerade dig via Play Butik

1. Öppna Google One-appen Google One på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Meny följt av Inställningar högst upp.
  3. Tryck på Ändra betalningsmetod.
  4. Tryck på Google One följt av Uppdatera.
  5. Välj ett alternativ.
  6. Följ stegen på skärmen.

Om du registrerar dig via App Store

Om du registrerar dig för Google One via App Store på en iPhone eller iPad och senare byter till en Android-enhet: Du kan inte ändra medlemskapet eller ändra betalningsmetod i appen. Använd App Store på en annan enhet för att uppdatera kontot och annan information.

Lär dig hur det fungerar

Få hjälp med att köpa en Google One-prenumeration

Om du inte kunde registrera dig för Google One för första gången kan du be en Google-expert om hjälp.

Lösa problem med betalningar

Du kan testa de här felsökningsstegen om det uppstår fel när du gör transaktioner.

Lösa problem med en avvisad betalning

1. Logga in på Google Pay.
  2. Klicka på Uppdatera information om betalningsmetod.
  3. Välj en betalningsmetod.
  4. Klicka på Fortsätt.
  5. Ange den nya betalningsmetoden.
Ändra, uppdatera eller lägga till en betalningsmetod

Om du nyligen har lagt till ett nytt kreditkort kan du behöva uppdatera informationen på ditt konto.

1. Öppna Google Pay.
  2. Klicka på Betalningsmetoder.
  3. Bredvid kortet som du vill redigera klickar du på Redigera.
  4. Ange sista giltighetsdatum och CVC-kod som finns på kortet.
  5. Kontrollera att faktureringsadressen är korrekt.
  6. Klicka på Spara.

Lägg till ytterligare en betalningsmetod

1. Logga in på Google Pay.
  2. Klicka på Betalningsmetoder.
  3. Klicka på Lägg till betalningsmetod.
  4. Välj en betalningsmetod:
    • Lägg till ett nytt kredit- eller betalkort
    • Lägg till ett bankkonto
  5. Följ stegen för att lägga till din betalningsmetod.
Kontrollera att din betalningsmetod stöds
Kontakta kreditkortsutgivaren

Om dina kreditkortsuppgifter är korrekta men betalningen inte kan slutföras kontaktar du kreditkortsutgivaren.

De kan ha mer information om varför ditt kreditkort inte kan debiteras.

Obehörig debitering

Läs om hur du rapporterar obehöriga debiteringar.

Om någon i din familj gjort en obehörig debitering kan du även begränsa vad de kan köpa.

Kan inte få åtkomst till kontot

Ibland kan du behöva verifiera din identitet för att slutföra transaktioner.

Få hjälp om du inte kan logga in på Google-kontot.

Regionala begränsningar

Om du inte kan betala för Google One på grund av regionala begränsningar eller andra bankproblem i ditt land/din region kan du läsa mer om vad du kan göra.

Hitta köp som familjemedlemmar har gjort

Familjeadministratören kan se alla köp som har gjorts med familjens betalningsmetod. Läs mer om hur du ser familjens inköp.

Den som hanterar Google One-prenumerationen kan vara en annan person än familjens administratör. Om så är fallet kan den som hanterar Google One-prenumerationen inte hitta köp som har gjorts med familjens betalningsmetod.